dinsdag 31 december 2019

stekje in kop en schotel

Hallo lieve lezers,

Weer een jaar voorbij, een jaar vol knutselplezier! Ik geniet er nog altijd van om iets wat je  zelf gemaakt hebt, aan iemand te geven. Het levert zoveel meer voldoening en dankbaarheid op. Ik hoop dat jullie het komende jaar weer mijn blog komen bezoeken om ideetjes op te doen.
Vandaag plaats ik een cadeautje dat niet zo moeilijk is om te maken, zoals veel van mijn ideetjes. Je hebt weinig nodig om een jarige een plezier te doen.
Zoek in je kast naar een oud kop en schoteltje of score er eentje bij de kringloop. Het schoteltje heb ik voor de helft geschilderd in de hoofdkleur van de bloemetjes op het kopje. Gewoon wat hobby verf van de Action gemengd totdat je de juiste kleur hebt. Met een stempel en stempelinkt heb ik er een lieveheersbeestje op geplaatst, maar een hartje of sterretje kan natuurlijk ook.
Van tevoren had ik een stekje van een plant gekweekt en deze in het kopje geplaatst. 
Simpel, maar oh zo leuk om te geven en te krijgen.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en heel veel goeds voor het nieuwe jaar.

maandag 23 december 2019

last minute kersthanger


Hallo lieve lezers,


Hebben jullie nog een last minute cadeautje nodig voor de gastvrouw/heer bij wie je bent uitgenodigd om bij het kerstdiner aan te mogen schuiven?
Dan kun je met (kerst)papier, kralen, touw en karton nog even aan de slag!
Je ziet op de foto's een kerstengel, heel eenvoudig te vouwen van twee blaadjes die je daarna aan elkaar maakt. Rijg een touwtje er doorheen en als laatste een kraal voor het hoofdje. 
Ook zie je een kerstboom van karton. Kijk wat je nog in huis hebt om de hanger mooi af te stijlen, je kunt ook met lijm en glitters nog helemaal losgaan! Je kunt de boom als hanger gebruiken, maar ook met een naam erop als plaatsaanduiding  bij het diner.
Heel eenvoudig om te maken en leuk om te geven. 
Succes en tot volgende week. 

maandag 16 december 2019

vilten kerststerren

Goedemaandag!

Nog een dikke week en dan is het kerst! Heb je iemand in je omgeving die in deze tijd haar verjaardag viert, dan is het volgende item misschien wel leuk om te geven.
Het is een kerstster van vilt die ik versierd heb met verschillende kleurtjes, lintjes en kraaltjes.
Je kunt de ster gebruiken als kerstboomhanger (voor een vrolijke boom), als versiering om het kerstmenu of aan elkaar gemaakt als kerstslinger.
De variaties zijn eigenlijk eindeloos. 
Maak ze in de kleuren die de ontvanger mooi vindt of met de restjes die je nog in huis hebt.

Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 9 december 2019

kersthanger kerstman

Hallo lieve lezers,

Sinterklaas is weer het land uit, dus het huis mag in kerstsferen omgetoverd worden. En dat heb ik gisteren dus uitbundig gedaan!
De kerstboom staat en in de hal zelfs een heel kleintje. Ik houd nu eenmaal van het hele gebeuren rondom 25 december. 
Ik heb een lief hangertje gemaakt, wat je op kunt hangen aan een kastdeurtje bijvoorbeeld.
Met een klein bordje als mal heb ik een rondje getekend en uitgeknipt en daarna doormidden gehaald zodat je twee helften krijgt.
Daarna heb ik een kerstman met krijtstift erop getekend. Tot een kegeltje vouwen en vastplakken en daarna wat groen uit de tuin eraan en een kraaltje. Lief!
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 2 december 2019

labels

Goedemaandag!

Het is bijna 5 december en heb je nog een last minute cadeautje nodig dan kun je bijvoorbeeld iets voor kerst geven. Maak een aantal kerstlabels die de ontvanger aan de pakjes kan hangen voor onder de boom.
Niet moeilijk te maken: van gekleurd papier knip je een aantal kaartjes en met een pons maak je een gaatje waardoor je een mooi lintje rijgt.
Ik heb zelf een pons met de tekst "merry x-mas" maar heb je zoiets niet in huis, dan kun je het ook met een stift op de kaartjes schrijven met een mooi handschrift.
Pak het mooi in en je hebt weer een leuk cadeautje!
Succes en tot volgende week.

maandag 25 november 2019

koffiebeker met tekst

Goedemaandag!

Een leuk cadeautje om te geven is een persoonlijke koffiebeker. Bij de Wibra heb ik een witte koffiemok gekocht voor 1 euro en met een zwarte porselein stift heb ik daar een tekst op gemaakt. Ik heb gekeken naar de interesse van de ontvanger en op internet gezocht naar een voorbeeld om na te maken.
Dit voorbeeld heb ik gespiegeld afgedrukt en de tekst met potlood overtrokken. Daarna op het kopje gelegd en weer met het potlood hard over het papier gekrast, zodat de tekst met de goede kant op het kopje komt.
Zo zie je de afbeelding vaag tevoorschijn komen en kun je het met stift overtrekken.
Even 20 minuten in de oven afbakken op 160 graden (wel even de stickers eraf halen) en klaar is je cadeau.
Succes en tot volgende week.

maandag 18 november 2019

pepernotenpot

Hallo lieve lezers,

De Sint is afgelopen zaterdag aangekomen in ons land! Dus nu mogen de pepernoten gestrooid worden en de schoen gezet. Ik heb dit weekend een pepernotenpot cadeau gedaan aan een jarige die heel makkelijk te maken is.
Wat je nodig hebt, is een lege glazen augurken- of jampot o.i.d. die je goed moet schoonmaken. Vul deze met pepernoten (die je goedkoop kan kopen of je maakt ze zelf!) en plak op het potje een leuke Sint afbeelding. Daarna is de deksel aan de beurt. Ik had nog een speelgoed pietje die ik op de deksel heb geplakt met sterke lijm. Daarna heb ik de deksel en het pietje zilver gespoten, heb je meteen geen discussie meer over de kleur van piet ;). Je kunt tegen een redelijke prijs een bus zilverspuitverf kopen bij de Action. Hang er een leuke label aan en klaar is je cadeautje.
Je kunt de pot ook vullen met de ingrediënten (behalve de boter) die je nodig hebt om pepernoten te bakken met op het label het recept. 
Veel succes en tot volgende week.

maandag 11 november 2019

onderzetters

Goedemaandag!

Volgens mij is de Sint onderweg uit Spanje en komt hij a.s. zaterdag aan in Nederland. Dus tijd voor lootjes trekken, surprises maken, zwoegen op gedichten en natuurlijk de onvermijdelijke cadeautjes kopen.
Heb je weinig geld te besteden dan is deze tijd, die zo leuk moet zijn, een drama.
Ik hoop dat ik de komende weken jullie wat ideetjes kan geven voor leuke presentjes die niet zoveel kosten.

Bij de Action heb ik 4 houten onderzetters gekocht (met een grafisch motief) voor 1 euro. Uit een oude atlas, bij de Kringloop gevonden, heb ik 4 cirkels geknipt en deze met spuitlijm op de onderzetters geplakt. Maak het cadeautje persoonlijk door gebieden uit te kiezen die betrekking hebben op de persoon, dus bijvoorbeeld zijn favoriete vakantielanden of de huidige en vorige woonplaatsen.

Een leuk mannencadeautje!
Succes en tot volgende week.

maandag 4 november 2019

broche

Hallo lieve lezers,

De laatste tijd hoor je steeds meer over gender reveal party's. Op zo'n feest wordt door de ouders in spe in het bijzijn van vrienden en familie het geslacht bekend gemaakt van de baby. Er zijn dan twee "kampen" aanwezig, aan de ene kant de gasten die er overtuigd van zijn dat het een jongetje wordt, en een kamp die denkt dat het een meisje wordt.
Zo krijg je een blauwe en een roze hoek. 
Ik heb voor een vriendin, die dacht dat zij een kleindochter zou krijgen, een broche gemaakt in roze kleuren die zij kon opspelden op de party. En haar wens kwam uit!
Veel plezier met maken en tot volgende week.

maandag 28 oktober 2019

Halloween wandkleed

Goedemaandag!

Op 31 oktober is het weer Halloween zodat ik voor deze week een leuk wandkleed in dit thema heb uitgekozen.
In mijn lappenvoorraad zat nog een lap stof van de markt wat hiervoor goed van pas kwam en daar heb ik dit wandkleed van gemaakt. 
Gewoon een vierkante lap omgezoomd en lussen eraan vastgemaakt waardoor een bezemsteel of tak doorheen kan.
Heel eenvoudig en leuk om te maken.
Succes en tot volgende week.

maandag 21 oktober 2019

steengoed schilderijtje

Hallo lieve lezers,

Op vakantie op Ibiza heb ik natuurlijk de hippiemarkt bezocht en daar kwam ik zoveel leuks tegen om zelf te maken. Zo lagen er bij een stand allemaal schilderijtjes gemaakt met stenen. 
Zoek naar lichte, platte stenen en kijk welke vormen er bij elkaar passen zodat je er iets mee kunt uitdrukken. Ik zag bijvoorbeeld een poppetje gemaakt van steentjes een zware steen "tillen" met de tekst: You are my rock. Zo kun je natuurlijk van alles bedenken en het met de stenen uitdrukken.
Zorg wel dat je het maakt met kleine steentjes, anders wordt het te zwaar, en een klein canvas doek, goedkoop te krijgen bij de Action met een standaard erbij.
Plak de stenen op het doek en maak met stift het schilderijtje af. Je kunt er een tekst bijvoegen, maar ik heb het zonder gedaan.
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 14 oktober 2019

Boekenlegger

Goedemaandag lieve lezers,

Het was gisteren een heerlijke dag om buiten te zijn, en ik ben dan ook de hele dag op pad geweest. Naar een kofferbakmarkt in Wijk aan Zee en daarna nog op het strand een stuk gelopen. Kopje koffie bij een strandtent, wat wil een mens nog meer!

Maar helaas, ik denk dat de mooie dagen geteld zijn en dat de herfst in aantocht is. Ook niet erg, ik zie mijzelf wel weer lekker op de bank zitten met een boek!
Vandaar ook het cadeau-ideetje van deze week, bestemd voor iedereen die van lezen houdt. Namelijk een boekenlegger.
Heel makkelijk te maken, wat je nodig hebt is een stuk (zwart) karton, uit een oud boek gescheurde bladzijde, wat stickers, stempels, knopen en touw. Kijk in je kast wat je in huis hebt om een leuke boekenlegger te maken passend bij diegene die het cadeautje krijgt.

Succes en tot volgende week.

dinsdag 8 oktober 2019

herenzakdoeken

Hallo lieve lezers,

Wanneer je kleding wilt wegdoen, kijk dan even of het nog geschikt is voor leuke dingen. Zo heb ik uit een overhemd van mijn man mooie zakdoeken kunnen maken. Gewoon een vierkant lapje geknipt en omgezoomd en met borduurgaren een monogram gemaakt. 
Aangezien de stof al vaak genoeg gewassen is, is het uitermate geschikt voor een lekkere, soepele zakdoek!
Heel simpel en toch leuk om te geven omdat je het persoonlijk maakt met een geborduurde letter.
Succes en tot volgende week.

maandag 30 september 2019

Ibiza hanger

Goedemaandag!

Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar Ibiza en heb in Ibizastad en op de hippiemarkt heel wat ideeën opgedaan. Eén daarvan is een wandhanger met kralen. Heel eenvoudig te maken met wat touw en kralen en een houten (borduur)ring of tak.
Op de foto kun je zien hoe je een en ander kunt maken.
Kralen kun je goedkoop bij de Action kopen, maar dat heb ik wel vaker gemeld.
Je kunt de hanger zo groot maken als je zelf wilt.

Veel succes en tot volgende week.

maandag 23 september 2019

voorraadpot voor kaarsen

Goedemaandag!

De donkere dagen komen er weer aan en wat is het dan gezellig om de kaarsen weer aan te steken!
Een leuk cadeau-ideetje is dan ook om een voorraadje kaarsen in een glazen pot te geven. Het staat decoratief en je hebt meteen de kaarsen bij de hand! Schrijf op de pot met een glasstift met mooie letters wat de inhoud is en maak met touw en kralen de pot wat vrolijker.


Eigenlijk ben je zo klaar en dus is het een prima last minute cadeautje! Het enige wat je nodig hebt is namelijk een lege glazen jampot en wat kaarsen uit je eigen voorraad.

Succes en tot volgende week.

dinsdag 17 september 2019

speenkoord


Hallo lieve lezers,

Vanaf nu plaats ik weer iedere week een cadeau-ideetje. De zomer loopt ten einde en het mooie weer zal niet lang meer aanhouden, dus is het weer tijd om binnen lekker te knutselen. Ik hoop dat jullie er zin in hebben!
Vandaag plaats ik een speenkoord. De afgelopen weken hoorde ik van verschillende vriendinnen dat zij oma gaan worden. Echt heel leuk voor hen en voor mij weer een bron van inspiratie.
Een speenkoord is niet moeilijk om te maken. Je hebt een bretelclip nodig, bretels zijn niet meer in de mode, dus knip die oude van je man maar stuk ;), en haakkatoen.
Haak met vasten (4 per toer) het koord (ongeveer 30 cm lang) en met een andere kleur haak je de randen en de bevestigingslus. De clip maak je met een naald en draad vast door een zoompje te naaien. Tot slot nog een leuke applicatie (hier zie je een vogeltje) en klaar is je speenkoord.
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

zaterdag 7 september 2019

gehaakte broche

Hallo lieve lezers,

Ik plaats dit keer op zaterdag mijn cadeau-ideetje, want ik heb nu wat meer tijd, maar mijn bedoeling is om wel de maandag aan te houden voor het plaatsen.
Vandaag wil ik een gehaakte broche aan jullie voorleggen.

Niet moeilijk te maken, je hebt alleen een brochespeldje nodig, die je bij Pipoos bijvoorbeeld kunt kopen. Haak met katoen een leuk item, bijvoorbeeld een bloem, vlinder of iets wat met de herfst te maken heeft, zoals een paddenstoel en maak dat vast aan het speldje.
Zoals je op de foto kunt zien heb ik ook een knoop en kralen gebruikt.
Succes en tot over twee weken, daarna plaats ik weer elke week een ideetje!

maandag 26 augustus 2019

hangend vaasje

Hallo lieve lezers,

Wat is het weer warm, hè! De derde hittegolf deze zomer, maar ik klaag niet hoor, ik ga lekker elke dag even naar het strand! Stukje langs de zee lopen, schelpen zoeken, zwemmen, heerlijk.
Toch ben ik ook nog creatief bezig geweest en heb dit vaasje gemaakt, wat eigenlijk heel snel klaar was. Ik had nog een leeg sausflesje en wat touw, meer heb je ook niet nodig, nou ja, wat bloemetjes uit de tuin natuurlijk!
Ik heb het touw waaraan het vaasje hangt langs het flesje gedaan en daarna omwikkeld. Een paar knopen onderin en bovenaan en klaar is je cadeautje!
Heel simpel maar leuk om te geven.
Succes en tot over twee weken.

maandag 12 augustus 2019

opbergsysteem voor oorbellen


Hallo lieve lezers,

Het weer zit niet zo mee de afgelopen weken, dus misschien heb je zin om even lekker binnen te knutselen. Harde wind en regen, dan kun je helaas niet fietsen of een strandwandeling maken. Ik heb mijn tijd goed besteed en een opbergsysteem voor oorbellen bedacht. Er lag nog een nieuwe zeem (één met gaatjes die ik bij de Action had gekocht) en daar heb ik een stuk van afgeknipt. Met de festonsteek heb ik de L-vorm afgewerkt. Daarna een koord gehaakt met een bloem, zodat je het mapje kunt vastmaken.
Heel eenvoudig, maar super handig. Je kunt er een hoop oorbellen in kwijt zodat zij niet meer wegraken.

Leuk om te maken en leuk om cadeau te doen.

Succes en tot over twee weken.

maandag 29 juli 2019

multifunctioneel fruitkistje




Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een multifunctioneel fruitkistje als cadeau-ideetje. Ik heb er één bij een tuincentrum gratis vandaan gehaald en thuis zwart geschilderd. Daarna heb ik met een krijtstift veren getekend. Bij de kinderboerderij heb ik veren gezocht en dat in een vaasje gedaan wat ik weer bij de kringloop had gekocht.
Ontzettend leuk om aan de muur te hangen!
Maar ook leuk is het om er een dienblad van te maken. Ik heb mijn theeservies er maar weer eens bijgehaald dat ik ook eens geplaatst had.


Misschien weet je nog meer leuke ideeën om het kistje te gebruiken, laat je fantasie maar los!
Leuk om te maken en leuk om cadeau te geven.
Succes en tot over twee weken.

maandag 15 juli 2019

Groente- en fruitzakken

Goedemaandag!

Je kunt tegenwoordig bij het boodschappen doen bijna niet meer je groente en fruit in plastic zakjes stoppen vanwege het milieu. Denk aan de plastic soep in de oceaan. Daarom is het leuk om aan de milieubewuste jarige zelfgemaakte groente- en fruitzakjes te geven!

Je kunt ze heel eenvoudig maken van een lapje vitrage dat je nog in de kast hebt liggen, of je koopt een goedkope lap op de markt. Maak een aantal zakken, haak een koord om de zakjes dicht te kunnen maken en van vilt knip je een leuke label. Maak dat vast aan het koord met een knijpertje met een blaadje (goedkoop bij de Action!).

Leuk en simpel te maken!
Succes en tot over twee weken.

maandag 1 juli 2019

handcrèmepotje

Goedemaandag lieve lezers!

Hebben jullie het warme weer een beetje overleefd? Ik hoop dat jullie wel leuke dingen gedaan hebben dit weekend, zoals een dagje strand of lekker fietsen. Maar als je toch nog zin hebt om te gaan knutselen, heb ik hier weer een leuk cadeau-ideetje.

Ik heb een leeg potje dagcrème schoongemaakt en het etiket eraf gehaald, daarna heb ik het potje gevuld met wat handcrème. Vervolgens heb ik een dekseltje gehaakt met daarop een bloem. 
Eigenlijk heel eenvoudig en best wel snel te maken en tevens een stijlvol cadeautje!
Succes en tot over twee weken.

maandag 17 juni 2019

geslaagd!

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week is bekend gemaakt wie er allemaal geslaagd zijn. Tassen en vlaggen hangen her en der in de straat en misschien heb jij wel een buurjongen die zijn middelbare schoolperiode heeft afgesloten. Maar je bent er nog niet langs geweest omdat je niet weet wat je die jongen moet geven.
Of je nichtje heeft een herexamen en moet nog wachten op een verlossend telefoontje.
Een leuk cadeau voor de tieners van vandaag is altijd nog snoep, maar dan leuk verpakt zoals je op de foto kunt zien. Haak een zwarte granny square en maak daarop vast een bundeltje draad. Doe zwart duct tape op een deksel van een lege glazen augurkenpot of schilder de deksel zwart en plaats het gehaakte er op. Vul de pot daarna met wat snoep en je hebt een leuk cadeau om binnen te komen bij de gelukkige. Succes met maken!

Vanaf nu plaats ik elke twee weken weer een cadeau-ideetje i.p.v. elke week, het is ten slotte zomer en dan wil je niet binnen zitten te knutselen!
Dus tot over twee weken! 

maandag 10 juni 2019

feestslinger

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een verjaardagsslinger die ik laatst voor de kleinzoon van een vriendin gemaakt heb. Van lapjes stof die ik nog in mijn lappenmand had liggen heb ik driehoekjes geknipt en aan elkaar genaaid. Met vilt de letters er op gemaakt en een lusje aan het eind van de slinger zodat hij met een koord verlengd kan worden.
Wel even een werkje, maar het resultaat is natuurlijk super!
Succes met maken en tot volgende week!

maandag 3 juni 2019

sieradenrol

Goedemaandag lieve lezers,

Heel fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! De zomer is in aantocht, dus binnenkort ga ik weer om de twee weken iets plaatsen, want met het mooie weer wil je misschien niet altijd binnen zitten knutselen. Maar voorlopig dus nog elke week een leuk idee om cadeau te geven.
Deze week is het een sieradenrol. Bij mij liggen mijn armbanden altijd los in een doos en zoek ik altijd een poos voordat ik mijn favoriete armband vind. En dan zit hij altijd in de knoop met een ketting!
Dat kan anders dacht ik, dus heb ik een sieradenrol gemaakt van een lapje spijkerstof afgezoomd met een stuk lint nadat ik eerst een prop watten er in had gedaan.
Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt, dan passen er meer armbanden om, en je kunt natuurlijk ook van een oude ketting een leuke armband maken en deze met de rol cadeau doen.
Niet moeilijk om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week! 

maandag 27 mei 2019

flesopener

Goedemaandag!

Fijn weekend gehad allemaal? Nog een beetje genoten van het mooie weer? Ik wel en heb veel gewandeld. Door de duinen en over het strand, heerlijk!
De zomer zit er nu toch echt aan te komen en wat geef je iemand die rond deze tijd jarig is? Een zomers cadeautje! En dit keer nog wel een cadeau voor de man, voor de verandering. Het betreft een flesopener die ik bij de Action had gekocht voor nog geen 1 euro. Het betreft een opener in de vorm van een strandslipper, met op de voorkant een tropische afbeelding. Ik heb het touw los geknipt, de metalen opener eraf geschroefd en de slipper met zwarte schoolbordverf geschilderd. Daarna heb ik de opener er weer op geschroefd, een tekening erop gemaakt en een nieuw touw bevestigd. 
Het is wel even wat werk, maar het eindresultaat is heel leuk.
Succes en tot volgende week!

maandag 20 mei 2019

fotolijstje met bloemen

Goedemaandag lieve lezers!

Het voorjaar is een beetje wisselvallig, dan weer een zalige, zonnige dag, maar even later denk je dat de herfst is ingetreden. Toch geniet ik altijd van deze tijd en vooral de klaprozen, die langs de weg bloeien, zijn voor mij al jaren een bron van blijdschap en inspiratie.

Het cadeau-ideetje van deze week is daar dan ook op gebaseerd. Uit dik, wit papier (ik heb aquarelpapier gebruikt, had gelukkig nog een velletje over) heb ik dubbele bloemen geknipt die ik met een splitpen aan elkaar heb gemaakt. Deze bloemen heb ik op een fotolijstje, dat ik zwart geschilderd heb, geplakt. Tot slot nog een leuke tekst op papier gemaakt en ingelijst.
Zwart/wit is natuurlijk een modetrend, maar met allerlei kleurtjes wordt het natuurlijk ook een vrolijk geheel.

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 13 mei 2019

Dienblad

Goedemaandag!

Laatst kocht ik bij de Action een rolletje kurk. Je kunt deze kurk plakken op heel veel ondergronden en dat heb ik gedaan op een dienblad. Ik heb uit de Bosatlas de kaart van Nederland overgetrokken en dat op het kurk gelegd en uitgeknipt. Daarna heb ik het op een dienblad geplakt.
Je kunt natuurlijk alle mogelijke vormen bedenken om op het blad te plakken, kijk naar de voorkeur van de jarige en een dienblad heb je bij de kringloop gauw en goedkoop gevonden. 

Leuk en niet al te moeilijk!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 mei 2019

Creatief met AH insectenplaatjes


Hallo lieve lezers,

Ik was maar wat blij met de insectenplaatjes van Albert Heijn. Ik moest helaas wel smekende blikken van kinderen bij de uitgang ontwijken, maar eenmaal thuis ben ik creatief bezig geweest met de tattoos. Misschien liggen er nog wat overgebleven dubbele plaatjes bij jou in een la. Je kunt er het volgende bijvoorbeeld mee maken:
Bij de kringloop heb ik wat kleine witte bloempotjes/vaasjes gekocht en daarop heb ik volgens de aanwijzingen de tattoos geplakt. En op Koningsdag heb ik op de vrijmarkt twee houten fotolijstjes gekocht, zwart geschilderd en op het glas hetzelfde gedaan als op de plantenpotjes. Op een stukje wit papier heb ik de namen geschreven van de insecten en dat in het lijstje gedaan. Doordat je de plaatjes op het glas bevestigt, krijgt je diepte, wat een mooi effect geeft.
Ik ben heel blij met het resultaat en ga nog over andere mogelijkheden nadenken, dus misschien kom ik nog terug met nieuwe ideetjes. Niet weggooien dus die insectenplaatjes!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 29 april 2019

poëzie vaasje

Goedemaandag!

Leuke Koningsdag gehad? Nog mooie items gescoord? Ik ben op zich wel tevreden met wat ik heb gekocht. Heb je bijvoorbeeld een effen wit vaasje gekocht en je weet niet wat je er mee moet doen, dan heb ik een leuk idee.
Schrijf met porseleinstift een mooie spreuk op het vaasje en kijk op de verpakking van de stift hoe je een en ander moet fixeren. Bloem er in en klaar.
Echt een last minute cadeautje, zo simpel!
Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 22 april 2019

Koningsdaghanger

Hallo lieve lezers,

Leuke Paasdagen gehad? Vast wel met dat mooie weer! 
Nu komt er weer een mooi weekend aan met natuurlijk de Koningsdag. Ik ga dan altijd alle vrijmarkten af op zoek naar leuke en goedkope spullen om op te pimpen en die ik dan weer kan gebruiken voor cadeautjes.
Ik zag laatst ook een bol garen met wel drie verschillende kleuren, rood, wit en blauw. Daar heb ik een hartje van gehaakt wat je leuk aan een kastdeur kunt hangen aan de sleutel of aan je tas als je aanstaande zaterdag ergens naar toe gaat. 
Leuk dus om aan iemand te geven die deze week jarig is.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 15 april 2019

Paashaas

Hallo lieve lezers,

Nu het Paasweekend er aan komt, is het weer tijd voor een heus paashaascadeau. Stel je bent uitgenodigd voor een brunch of een uitje en je wilt wat meenemen. Maak dan een leuke paashaas! 
Van een papieren (boterham of groente) zak heb ik een paashaas geknutseld waarin je bijvoorbeeld wat paaseitjes kan doen. De bovenkant heb ik geknipt in de vorm van lange oren die ik daarna dichtgenaaid heb. Een gezichtje op de zak getekend en het daarna gevuld met eitjes. Een gele strik erom en klaar is je paashaas!
Heel eenvoudig om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week.
Vrolijk Pasen!

maandag 8 april 2019

macraméhanger

Goedemaandag!

Ik ben de afgelopen tijd veel aan het knopen geweest en daarom plaats ik vandaag een macramé hanger. Heel eenvoudig te maken, het enige wat je nodig hebt is een ring, touw en een plankje. Het laatste heb ik een kleurtje gegeven wat mooi staat bij mijn metalen rek. Ik heb de hanger uit twee delen opgebouwd, maar je kunt natuurlijk ook een langer touw gebruiken en dat om de ring knopen. Verder heb ik de weitasknoop gebruikt wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is als dat het er uitziet. Op internet kun je genoeg sites vinden waar je de verschillende knopen uitgelegd krijgt.
Ik dacht, weer eens iets anders dan de gebruikelijke plantenpot in de hanger, nu een plank!
Het geheel kun je ophangen aan een S-haak.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 1 april 2019

muurvaasje

Goedemaandag lieve lezers,

Omdat het de afgelopen dagen heerlijk voorjaarsweer is geweest, plaats ik vandaag weer een lief lentecadeautje. Ik heb van grijze klei, gekocht bij de Action, een muurvaasje gemaakt. Een stuk klei heb ik uitgerold en daaruit een rechthoek gesneden. Wel zo plat mogelijk uitrollen! Een houdertje voor orchideeën in een boeket, een bloemist heeft dat wel in voorraad, heb ik halverwege op de klei gelegd en daarna de onderkant naar boven gevouwen. Zorg er voor dat je het houdertje niet meer ziet (ik heb natuurlijk de steel er af gehaald!) en druk de randen goed aan. Ik heb ook nog een bloemetje van klei erop geplaatst en een gaatje met een rietje in de bovenkant gemaakt. Laat alles goed drogen, dit duurt zeker wel een week, dus het is geen last minute cadeautje.
Vul het houdertje met wat water en pluk wat bloemen uit je tuin en plaats het in het vaasje. 
Een lief voorjaarscadeautje!
Succes met maken en tot volgende week.

zondag 24 maart 2019

gehaakte woonslinger

Hallo lieve lezers,

Je kunt geen woonblad openslaan of je ziet een woonslinger! De een is gemaakt van papier of karton, de ander weer van lapjes stof. De slinger die ik vandaag plaats is gehaakt. Ik heb verschillende kleuren gebruikt en de rondjes aan elkaar geregen met een gehaakte sliert.
Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt en in de kleuren die jij leuk vindt of degene die de slinger ontvangt.
Niet moeilijk om te maken en helemaal in de mode dus!
Succes en tot volgende week.

maandag 18 maart 2019

voorjaarsring

Goedemaandag lieve lezers!

Eind van de week is de winter officieel voorbij en breekt de lente aan! Vandaar dat ik een voorjaarsachtig cadeau-ideetje plaats. Vorige week liet ik zien hoe je een oude lamp kunt opknappen met macramé en ik hield na het slopen van het kapje een ring over. Deze heb ik met een lentegroene kleur omgehaakt. Uit groen vilt heb ik blaadjes geknipt en deze vastgemaakt aan de ring, evenals een aantal gehaakte bloemen.
Een perfect cadeautje voor iemand die bijvoorbeeld op 21 maart, als de lente begint, jarig is!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 11 maart 2019

Macramé lamp

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje in de vorm van een lamp. Bij de kringloop heb ik voor weinig geld een lampje gekocht en de voet grijs geschilderd. Het doek heb ik van het frame afgehaald en om de bovenste ring heb ik met zwart draad strengen geknoopt. Op internet heb ik gezocht naar een makkelijke knoop om te macrameeën en ben begonnen. Het was niet echt een last minute werkje, het kostte best wel wat tijd! Op het eind heb ik kralen er in verwerkt die ik bij de Action had gekocht voor nog geen 1 euro. Daarna de eindjes aan elkaar geknoopt want dat staat lekker frivool!
Het resultaat is een schattig eigentijds lampje en heel leuk om cadeau te doen.
Succes en tot volgende week. 

maandag 4 maart 2019

Vogelhuisje

Hallo lieve lezers,

Wat fijn dat jullie weer mijn blog bezoeken! Ik probeer elke week een cadeau-ideetje te plaatsen voor de kleine portemonnee en vandaag is dat een vogelhuisje.
Het wordt al bijna lente en vorige week was het gewoon al heerlijk voorjaarsweer! De vogels hoorde ik vrolijk zingen en driftig naar takjes zoeken voor een vroeg nestje. Daarom kun je er niet snel genoeg bij zijn om een vogelhuisje op te hangen!
Ik heb bij de Action een onbeschilderd huisje gekocht voor weinig geld en dat geschilderd in een donkere kleur. Het dak heb ik met een lijmpistool beplakt met schelpen die ik op het strand had gevonden (zwaardschedes). Een houten ijsstokje in dezelfde kleur als het huisje, wat mooie schelpen en een kleine vuurtoren dat ik nog in huis had heb ik eveneens erop gelijmd. Op het ijsstokje heb ik Beach House geschreven met een krijtstift.
Een leuk cadeau voor een vogelliefhebber!
Succes en tot volgende week.

maandag 25 februari 2019

zeepslinger

Goedemaandag!

Als je op vakantie in een hotel verblijft, neem je vaak het zeepje op je wastafel mee naar huis. Waarom mag Joost weten, want wat doe je er mee? Dus heb ik er een cadeau-ideetje bij bedacht. 
Je kunt heel eenvoudig met touw en wat kralen een zeepslinger maken die je kunt ophangen. Zoals je op de foto kunt zien heb ik hem vrij basic gehouden, maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan met hartjes, kraaltjes, lintjes, schelpen, etc.
Kijk wat je in huis hebt en maak er een mooi cadeautje van. 
Snel klaar en niet moeilijk.
Succes en tot volgende week. 

maandag 18 februari 2019

naaldenrol


Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor iemand die graag achter de naaimachine zit of  altijd verstelklusjes voor je opknapt, zoals een knoop aanzetten of een broek omzomen. Naalden zijn dan onmisbaar. 
Wat je nodig hebt is een lapje borduurgaren en een lapje voor de achterkant. Borduur een cactus (naalden!) op het lapje, een patroontje vind je op internet. Je hebt maar drie kleuren groen nodig hiervoor. Als dat af is, naai je de achterkant vast met een lintje zodat je de naaldenrol later kunt vast strikken.
Doe er wat naalden in die je nog in huis hebt, of koop wat naalden, die zijn niet duur.
Wel even wat meer werk vanwege het borduren, maar je komt wel met wat origineels aan!

Succes en tot volgende week.

maandag 11 februari 2019

Valentijnsposter

Hallo lieve lezers,

Vanmorgen lang bij de tandarts gezeten voor controle en helaas, ik moet nog een keer terugkomen voor een behandeling. Dat wordt dus minder snoep eten ben ik bang. Het cadeau-ideetje voor Valentijnsdag heeft dus niets met chocoladeharten te maken maar met papieren hartjes.
Ik heb uit roze papier halve harten geknipt en de flappen omgevouwen. Daarachter heb ik paars karton geplakt. Zo krijg je heel eenvoudig een 3D-effect. Bij de Action heb ik een canvasdoek gekocht en het canvas eraf gehaald, zodat je een lijst overhoudt waar je de poster achter kunt doen.
Simpel maar met een groots effect!
Succes en tot volgende week.

maandag 4 februari 2019

Bureau organizer

Goedemaandag!

Afgelopen week heb ik weer lekker lopen struinen bij de kringloopwinkel, ik vind dat altijd een feestje! Je vindt er de leukste dingen voor een prikkie! Zo vond ik nu een grote kaartenhanger, helemaal in de knoop dus voor maar tachtig cent. Ik heb de draden weggeknipt en de latjes aan elkaar gebonden met een touw. 
Zo simpel kun je een bureau organizer maken! In de gleuven is genoeg ruimte voor bijvoorbeeld kaarten, enveloppen, visitekaartjes, boekenbonnen, etc.
Nu vindt niet iedereen een grote kaartenhanger bij de kringloop, maar je kunt ook een kleine maken van de kaartenhanger die je kreeg bij de aankoop van de kerstpostzegels afgelopen jaar.
Succes en tot volgende week.

maandag 28 januari 2019

snoepsneeuwpop

Hallo lieve lezers,

Het begint nu serieus winter te worden, want afgelopen week hebben wij ijs op de sloten gehad en lag er een laagje sneeuw! Het duurde alleen niet lang want de dooi trad al weer snel in, maar we hebben er toch even van geproefd. Over proeven gesproken, wat dacht je van een pot met snoep als cadeau-ideetje.
Ik heb van twee glazen potjes een sneeuwpop gemaakt zoals je op de foto ziet. Van het onderste potje heb ik het deksel wit geschilderd en op de pot zwarte stippen gezet met een glasstift. Op het bovenste potje heb ik met de stift een gezichtje getekend en met zwart papier een hoedje om het deksel gemaakt. Tot slot nog een sjaal gehaakt en om het onderste deksel gebonden.
Nu nog zoeken in huis naar wit snoep! Ik heb kauwgom en pepermuntballetjes in de potjes gedaan, want het snoep moet natuurlijk wel wit zijn.

Heb je genoeg snoep in huis, dan kun je natuurlijk ook nog een derde pot toevoegen, de meeste sneeuwpoppen zijn tenslotte driedelig! En met de sjaal kun je ook bepalen of het cadeau voor een man of voor een vrouw is.
Leuk om te maken en leuk om te geven.
Tot volgende week!

maandag 21 januari 2019

nachtkastje

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een schone slaapster, namelijk een nachtkastje. Het is niet moeilijk te maken, maar je hebt er wel wat voor nodig. Ik heb een oude lade zwart geschilderd en beplakt met muziekpapier. Je kunt ook bladzijdes gebruiken uit een oud boek, bijvoorbeeld van de kringloop, en dan natuurlijk de belangrijkste of mooiste passages uit het favoriete boek van de ontvanger van het cadeau eruit halen!
Ik heb een lampje op batterijen, dat ik bij de Action heb gekocht, in de lade gehangen en door het gat van het handvat getrokken. Het kastje heb ik verder verfraaid met een leuke foto, een vaasje en met scrabble letters heb ik het woord "weltrusten" (niet goed Nederlands maar wel lief!) op de onderkant geplakt.

Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 14 januari 2019

zelfgemaakte theezakjes


Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een theeliefhebster. Uit koffiefilterzakjes heb ik met de kartelschaar hartjes geknipt, voor tien zakjes thee heb je dus twintig hartjes nodig. Ik heb de hartjes aan elkaar genaaid en een klein stukje opengelaten. Ik heb van de gewone theezakjes een hoekje opengeknipt en de losse thee in de hartjes overgedaan. Daarna het laatste stukje dichtgenaaid, maar een lang stuk draad afgeknipt, waaraan ik met een nietje een stukje karton heb bevestigd.
De tien hartjes heb ik mooi verpakt en aan mijn lieve zus gegeven voor haar verjaardag.
Het is geen last minute cadeautje want je bent wel even bezig, maar het is wel leuk om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week!