dinsdag 26 december 2017

winterse hanger

Hallo lieve kerstlezers!

Het is natuurlijk geen maandag, maar dinsdag, tweede kerstdag. Ik had gisteren geen tijd, dus mijn excuses voor diegenen die altijd stipt op de maandag kijken.
Maar misschien zit je nog in een soort van kerststress omdat je voor vanavond bent uitgenodigd voor een etentje en je hebt niets om mee te nemen voor de gastvrouw of -heer.
Dan hier nog even een last minute cadeautje.

Als het goed is, heb je nog wel ergens een dennenappel liggen die je had meegenomen van een boswandeling. Ik neem altijd namelijk dingen uit het bos mee! Draai aan de onderkant van de dennenappel een klein schroefoogje. Je kunt de dennenappel ook nog wit spuiten.
Kijk in je tuin (of in een parkje in de buurt) naar wat leuke takjes en bind dat dan vast met een mooi lint aan het oogje. 
Je kunt een kerstlint gebruiken, maar aangezien het al tweede kerstdag is, zal een neutraal lint met een winters decor mooier zijn omdat je dit stukje dan nog een paar maanden kan laten hangen.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 18 december 2017

kerstraam

Hallo lieve lezers,

Zoals jullie weten kom ik graag op rommelmarkten of in kringloopwinkels. Maar een andere "afwijking" van mij is kijken in containers.
Ik kan geen vuilcontainer passeren of ik moet stoppen en even "scannen". Al gauw zie ik dan dat er alleen maar puin of rotzooi in ligt, maar soms doe ik een leuke vondst.
Laatst zag ik een afgedankt klein raampje liggen, aan de ene kant wit en aan de andere kant groen geschilderd. Waarschijnlijk ooit een wc-raam geweest. Ik heb hem uit de container gevist en thuis schoongemaakt. Hij zag er eigenlijk nog best mooi uit!
Met een glasstift heb ik er een tekening opgemaakt en er wat dennenappels met een mooi lint aan opgehangen. 
Zo kom je gratis aan een leuk kerstcadeautje!

Succes met zoeken in containers en tot volgende week!

maandag 11 december 2017

kerstballen aan een tak


Hallo lieve lezers,

Zoals jullie weten, ga ik graag naar een kringloopwinkel. Laatst was ik er weer en zag ik voor 50 cent een doosje met rode kerstballen liggen. Natuurlijk in mijn mandje gedaan!
Later heb ik voor 30 cent nog een kruikje gekocht.
Thuisgekomen heb ik het lelijke kruikje en de rode ballen beschilderd met grijze structuurverf van de Action.
Het had die week hard gewaaid, dus lagen er mooie takken langs de weg, waarvan ik er één heb meegenomen. Ik heb met witte hobbyverf en een wattenstaafje "sneeuwvlokken" op de tak aangebracht.
Met verschillende lintjes (ik bewaar altijd lint, zelfs korte stukjes) heb ik de ballen aan de tak bevestigd en in het kruikje gedaan.
Voor 80 cent heb je dus een leuk kerstitem wat je cadeau kunt geven!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 4 december 2017

paraplubak


Goedemaandag allemaal!

Wat een druilerige tijd is het. De regen komt al dagen met bakken naar beneden. Dit bracht mij wel op een heel leuk idee.
Bij de kringloop heb ik voor weinig geld een ouderwetse, houten paraplubak gekocht en deze heb ik thuis eerst ontvet, daarna geschuurd en vervolgens met schoolbordverf geschilderd. Dat geeft een mooi mat resultaat.
Met een krijtstift heb ik de bak mooi gemaakt met een leuke tekening.
Hij is nu helemaal up to date en ook heel leuk om aan iemand cadeau te doen.
Je komt wel met iets binnen!!

Succes met het speuren bij de kringloop en tot volgende week.

maandag 27 november 2017

pepernotenrecept

Hallo lieve lezers,

Sinterklaasavond nadert met rasse schreden, dus nog even een cadeautje voor het heerlijk avondje. Dit keer is het een voorraadpotje met de benodigdheden voor pepernoten.
Zoek op internet een recept op voor pepernoten en doe alle droge middelen daarvoor in een schoon en leeg jampotje. Bind een mooi stofje om de deksel. Pak het potje mooi in en hang het, met een mooi lettertype uitgeprinte, recept er aan vast. Vermeld wel dat er nog boter of melk bijgevoegd moet worden.
Ik heb een recept voor speculaas gebruikt voor mijn cadeau en er een plankje en een kwastje bijgedaan. 

Succes en tot volgende week

maandag 20 november 2017

Sintpakket

Goedemaandag!

Fijn dat jullie weer mijn blog bekijken!
De Sint is weer in Nederland en dus worden er overal lootjes getrokken, surprises gemaakt, lijstjes verzonnen en cadeautjes gekocht.
Maar voor sommigen onder ons is 5 december geen leuk feest om naar uit te kijken, want als je niet veel geld hebt, is het moeilijk om cadeautjes te kopen. Daarom probeer ik al een paar jaar ideetjes te geven op mijn blog om goedkoop aan je presentjes te komen.

Het cadeau-item van deze week is een Sint pakket. Maak van karton (ik heb voor bruin gekozen, daar is vaak gemakkelijk aan te komen via verpakkingsmateriaal) labeltjes voor cadeautjes en pak dat leuk in. Cocktailprikkertjes voor het heerlijk avondje maak je ook met karton, zwarte stift en dubbelzijdig plakband. Tot slot heb ik een zakje van de groenteboer opgeleukt met een grote 5 en een afbeelding van de Sint. Dit kan gebruikt worden voor een cadeauzakje, maar je kunt er ook een glazen jampotje inzetten met een kaarsje, zodat je een leuk windlicht krijgt.

Je ziet het, veel hoeft het niet te kosten, alleen wat werk.
Succes en tot volgende week.

maandag 13 november 2017

gehaakte brillenkoord

Hallo lezers!

Vandaag een zelf te maken cadeautje wat in een mum van tijd klaar is. Echt een last minut presentje!
Haak met lossen een koord net zo lang door tot de gewenste lengte. Maak daarna aan de uiteinden een lusje die om de pootjes van de bril passen en daaraan vastgemaakt kunnen worden.
Ik heb er eentje gehaakt voor een man, maar voor een vrouw kun je natuurlijk helemaal los gaan met kraaltjes, gehaakte bloemetjes enz. om het geheel een beetje op te leuken.

Niet duur, makkelijk te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week!

maandag 6 november 2017

bewerkte tak

Hallo lezers!

Het is tegenwoordig helemaal hip om een tak te beschilderen met witte verf en deze dan in je woonkamer neer te zetten. Ik zie het vaak verschijnen in woonbladen. Een tak kun je gemakkelijk vinden in het bos of een park bij je in de buurt. Zorg dat de bast er afgehaald is voordat je met het schilderen begint. Je kunt een grote tak grofweg in grote lijnen wit maken, maar je kunt ook een krijtstift gebruiken bij een kleine tak en er grafische lijnen op tekenen.
Daarna kun je er voor kiezen om nog wat veren, die je gewoon buiten in je tuin kunt vinden, en wat kralen er aan op te hangen met een stukje touw.
Je ziet het, een leuk cadeautje hoeft niet veel geld te kosten!
Geef het aan je trendgevoelige buurvrouw of vriendin, maar een kind van een jaar of 8 die helemaal gek van indianen is, zal er ook blij mee zijn!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 30 oktober 2017

kruidenplateau

Goedemaandag!

Deze week plaats ik een cadeau-ideetje dat zowel voor een man als voor een vrouw geschikt is. Bijvoorbeeld voor iemand die net verbouwd heeft, verhuisd is of een nieuwe keuken heeft,  Kortom, dit cadeau is altijd welkom, zeker voor de keukenprinsen en -prinsessen!

Ik heb bij de Action een langwerpig dienblad en wat pollepels gekocht (niet duur, hooguit 2 a 3 euro bij elkaar). Ik had al wat lege conservenblikken opgespaard en deze heb ik behandeld met de structuurverf die ik nog had staan. Daarna op een lapje (ik heb jute hiervoor gebruikt, maar een reepje katoen kan natuurlijk ook) de letters van de kruiden en de lepels gestempeld. 
Een beetje leuk inpakken met folie en je hebt weer een betaalbaar, maar origineel cadeautje!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 23 oktober 2017

opbergdoos


Hallo lieve lezers!

Ik heb laatst een paar nieuwe schoenen gekocht en ik vind het altijd moeilijk om de doos die daarbij hoort, weg te gooien. Ik probeer er altijd wel weer een nieuwe bestemming voor te vinden. Je kunt een doos namelijk goed gebruiken om dingen in op te bergen. 
Ik heb dus de verfkwast maar weer eens gepakt en heb de doos helemaal grijs geschilderd met hobbyverf die ik bij de Action heb gekocht. Maar een grijze doos is wel een beetje saai. In een lade vond ik nog een zakje met splitpennen en daarmee heb ik de deksel van de doos versierd met een sterrenbeeld teken. Eerst met krijtstift de lijnen uitgetekend en daarna met de pennen de verbindingspunten gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook iets anders bedenken om de deksel te versieren, denk aan hartjes of bloemetjes. Leef je uit!

Niet moeilijk om te maken en leuk om aan iemand cadeau te geven.

Succes en tot volgende week!

maandag 16 oktober 2017

fles wijn met tekst

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een leuk cadeau-ideetje voor een man.
Ik heb een fles wijn eerst rechtop in een emmer met lauw water gezet om hem van zijn etiket te ontdoen. Daarna heb ik hem beschilderd met schoolbordverf.
Met een krijtstift heb ik een tekst op de fles gemaakt en daarvoor op internet inspiratie opgedaan. Op de dop heb ik een zwart "hoedje" gehaakt en om de bovenkant van de fles heb ik mooie tape geplakt. 
Het lege wijnkistje, dat ik nog in de kast had staan, maar te groot was voor één fles wijn, heb ik opgevuld met doppinda's.
Het was een geslaagd cadeau voor een vriend van ons!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 9 oktober 2017

herfstcreaties


Hallo allemaal!

Wat fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! 
Het is herfst en dat betekent regen, wind en donkere dagen. Perfect weer om binnen te knutselen!

Of om een lange herfstwandeling te maken door de bossen die nu zo mooi gekleurd zijn. Als je dan toch wandelt, kijk dan ook eens af en toe naar beneden en doe op de grond de mooiste ontdekkingen. Zoek mooi gekleurde bladeren, dennenappels, eikeltjes, enzovoort, en maak daar een herfstcreatie van.

Zo kun je een schaaltje opmaken met je vondsten, maar een woonketting (die je met knijpertjes en al zelf kunt maken en te koop is bij de Action voor 1 euro!) is natuurlijk ook heel mooi!
Ik heb ook blaadjes gehaakt en er bij gevoegd, en zoals je op de eerste foto ziet heb ik ook hoedjes voor de eikeltjes gehaakt en vastgelijmd. Zo geef je je cadeautje een persoonlijk tintje.
Pak het geheel mooi in en je hebt weer een leuk cadeautje!

Succes en tot volgende week.


maandag 2 oktober 2017

naambordje

Hallo lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor iemand die net verhuisd is, oftewel een house warming presentje! 
Bij de Action heb ik een houten hart gekocht met daarop een tekst. Deze letters heb ik weggewerkt met grijze hobbyverf, ook bij de Action gekocht. 
Daarna heb ik met behulp van een krijtstift en een sjabloon een nieuwe tekst gemaakt en daarom heen een rand met figuurtjes.
Touwtje er weer aan en je cadeau is af!

Succes met maken en tot volgende week!

zondag 24 september 2017

omgehaakte armbanden

Hallo lieve lezers!

Weer eens een keer op zondag een berichtje in plaats van op maandag. Ik heb morgen weinig tijd, vandaar.
Het cadeau-ideetje van deze week zijn armbanden waar ik omheen heb gehaakt.
Je hebt ze misschien nog wel ergens in een doosje liggen, van die plastic armbanden van een kleur die je niet meer aanstaat.
Een leuk plan is het om deze armbanden met verschillende kleuren om te haken en ze zo weer up to date te maken.

Niet moeilijk om te maken en leuk om cadeau te doen (of ze zelf weer te gaan dragen...).

Succes en tot volgende week.

maandag 18 september 2017

vaas met grafische motieven

Goedemaandag lezers!

Laatst had ik een vaas in mijn handen die ik bijna nog nooit gebruikt had omdat ik hem niet zo mooi vond. Hij stond ergens achter in mijn kast en ik bedacht dat ik hier wel wat mee kon doen.
Ik heb een watervaste zwarte stift gepakt en ben los gegaan met grafische motieven, dat is namelijk weer helemaal in de mode.

Uit mijn tuin heb ik wat bloemen van mijn hortensia afgeknipt, die al een mooie herfstkleur krijgen.
Nu is hij weer helemaal up to date en staat hij te pronken in mijn kamer.

Kijk in je kast of je ook een witte vaas hebt die je hiervoor kunt gebruiken of ga anders eens langs bij de kringloop. Maak hem wel goed schoon en vetvrij.
Een leuk cadeau-ideetje en niet zo moeilijk om te maken.

Succes en tot volgende week!

maandag 11 september 2017

vaasje en schaaltje

Hallo lieve lezers!

Ik ben aan het experimenteren met "beton"verf van de Action. Het is een grote fles van HomeDeco en heet Structure Paint en het  geeft een cement look. Het kost ongeveer 3 euro, maar er zit genoeg in!
Zo heb ik een leeg, plastic drankflesje beschilderd en versierd met een lintje wat een bijzonder leuk vaasje opleverde en een wit, aardewerk kommetje van de rommelmarkt werd zo een mooi decoratief schaaltje waarin je bijvoorbeeld wat sieraden kunt opbergen.

Ideaal om de leukste cadeautjes mee maken en ik ben dus blij met deze aanschaf.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 4 september 2017

touw in glazen pot

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een jarige klusser!
Het najaar breekt aan en dus wil je weer wat gaan doen in of rondom je huis. Als ik aan het werk ben, gebruik ik vaak een bolletje touw, dat is voor heel wat kluswerk ontzettend handig!
Maar vaak ben ik vergeten waar het ligt, of ligt het bolletje uit elkaar of in de knoop.
Om daar verandering in te brengen, heb ik een glazen jampotje schoongemaakt, het bolletje er in gedaan en een "dekseltje" van jute gemaakt. Het begin van het touw heb ik door een gaatje van het jute gehaald en als ik daar aan trek, blijft mijn bolletje rustig zonder problemen in mijn potje zitten!
Met een labeltje er aan waar je het woord "touw" op stempelt, is het cadeautje klaar!

Veel plezier met maken en tot volgende week, want vanaf nu plaats ik weer iedere week een ideetje.

zondag 20 augustus 2017

glazen windlicht, leuk ingepakt

Hallo lieve lezers!

Even een dagje eerder dan normaal, maar ik heb nu even wat meer tijd, vandaar.

Dit keer wil ik laten zien dat een cadeautje leuk inpakken, een geschenk op zich is. Ik heb een lege, glazen pot in de visnettechniek (een paar weken geleden heb ik dat al uitgelegd) om gehaakt en er een kaars in gezet. Met doorzichtig folie heb ik het daarna ingepakt. Met dezelfde kleur als van het potje heb ik een labeltje gehaakt met een bloemetje, waarop ik nog een knoop heb genaaid. Van de kleuren die ik gebruikt heb, heb ik daarna slierten gehaakt en om het cadeautje geknoopt.
Het presentje krijgt daardoor direct een feestelijke uitstraling!

Veel plezier met maken en tot over twee weken!

maandag 7 augustus 2017

plant in vaas


Goedemaandag allemaal!

Vandaag plaats ik een zomers cadeautje.
Hiervoor heb ik wel eerst een grote augurkenpot moeten leegmaken, maar dat is geen straf. Bij de Dekamarkt verkopen zij van deze grote exemplaren, maar misschien zijn zij er ook bij andere supermarkten. 
De lege pot goed omwassen en het etiket er afweken. Daarna kun je de pot vullen.
Ik had nog een zak met kleine steentjes staan, maar met zand gevuld staat het natuurlijk ook leuk. Eerst het kleine plantje er in, daarna wat schelpen en een stukje drijfhout van het strand. Vervolgens heb ik, ook op het strand, twee mooie takken gevonden. Daaraan heb ik een rieten visje gehangen en wat schelpen. Wikkel tot slot wat touw om de bovenkant van de pot en bevestig daarmee de takken aan de pot.


Gisteren heb ik dit aan iemand cadeau gedaan en hij was er blij mee!

Veel plezier met maken en tot over twee weken! 

maandag 24 juli 2017

hoes voor waterfles

Goedemaandag lieve lezers,

Het is weer twee weken geleden dat ik iets geplaatst heb, dus hier weer een cadeau-ideetje.
Als je een verjaardagsfeest houdt met warm weer, willen veel gasten vaak alleen maar water drinken. Je kunt dan een kan vullen met water en bijvoorbeeld takjes munt of schijfjes limoen maar je kunt ook een waterfles op tafel zetten. Ik heb een fles goedkoop bij de IKEA gekocht, maar ergens anders zijn zij ook verkrijgbaar. Voor deze fles heb ik een hoes gehaakt in een netpatroon, ook wel visnetpatroon genoemd. 

Haak een ring van 5 lossen. Begin met 1l, *1v in de ring, 5l, herh vanaf * nog 10x, hv in 1l beg van de toer. (11 lussen). dan hv in de 1e 3l van eerste lus, 1l, 1v in dzf lus *7l, 1v in volg lus en herh vanaf *. Herh toer 2 net zolang als je wilt. 

Kies een leuke, zomerse kleur uit.
Ben je boven aan de fles gekomen met haken, hecht dan af en maak een koordje wat je door de bovenste gaten kunt rijgen. Bevestig twee kralen aan het uiteinde.

Succes met maken en tot over twee weken!

maandag 10 juli 2017

hangende vlinders


Hallo allemaal!


Het is al weer twee weken geleden dat ik wat geplaatst heb, maar dat had ik al uitgelegd. In de zomer als het warm weer is, heb je natuurlijk niet zo veel zin om binnen te knutselen.
Mijn computer doet een beetje raar dus krijg je dit stukje in een ander lettertype dan je gewend bent.

Het cadeau-ideetje van deze week is leuk voor als je binnenkort een jarige hebt die van de natuur houdt. Zoek een mooie tak in het bos of park en bevestig daar wat haakjes of spijkertjes aan.
Knip uit karton (dat kan ook gekleurd karton zijn of zoals je op de linker vlinder van mij kunt zien, bladmuziek) een vlinder. Maak eerst een mal zodat alle vlinders die je daarna knipt, hetzelfde formaat hebben. Met dubbelzijdig plakband plak je de vlinders op elkaar in het middengedeelte. Maak dan in de vleugels op vier punten een gaatje en rijg daar een koordje door. Breng de vier strengen samen en maak een knoopje. Rijg dan een kraal er aan en maak aan het einde nog een knoop. Klaar om aan de tak te hangen!
Maak er zoveel als dat jij mooi vindt.

Je kunt dit ideetje ook gebruiken om aan de jarige op te sturen als kaart. Laat dan de kraal achterwege en pak de vlinder mooi in. Weer eens wat anders dan een gewone verjaardagskaart!

Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 26 juni 2017

ketting met steen

Hallo lieve lezers,

Twee weken geleden heb ik jullie verteld dat ik deze zomer om de week een cadeau-ideetje zal plaatsen. Met het mooie weer heb je natuurlijk weinig zin om binnen te zitten knutselen. 

Het item van deze keer is een ketting met een steen er in. Mijn zoon heeft toen hij klein was edelstenen gespaard maar deze liggen nu te verstoffen op de zolder. Weggooien is toch zonde dus heb ik een mooi exemplaar uitgezocht en er een ketting van gemaakt. Een edelsteen heeft natuurlijk niet iedereen op zolder liggen, maar een mooie steen die je op vakantie hebt gevonden, een bijzondere schelp meegenomen van een strandwandeling, of iets anders kleins, kan natuurlijk ook!

Wat je nodig hebt, is zwart sieradenkoord en twee knijpringetjes. Maak met macramé techniek een netje voor het steentje en verdeel het koord daarna in twee strengen. Bevestig de knijpringetjes er aan en maak van de rest van het koord een ketting op de lengte die jij mooi vindt. 

Succes met maken en tot over twee weken! 

zaterdag 10 juni 2017

ingelijste veer

Hallo lieve lezers,

Zoals elk jaar ben ik van plan om als het weer wat mooier en warmer wordt, om de week een cadeau-ideetje te plaatsen. Je hebt tenslotte geen zin om met 30 graden binnen achter de naaimachine te gaan zitten! Dus volgende week zal ik niets plaatsen maar de week daarop weer wel.

Het cadeau-ideetje van deze week (een paar dagen eerder dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb nu even wat meer tijd!) is een ingelijste veer. Je vindt op straat of bij de kinderboerderij soms zulke mooie exemplaren. En een lijstje is bij de Action niet duur en zo gekocht. Om het cadeau persoonlijker te maken kun je de veer met verf  een stukje kleuren. Doe dat in de favoriete kleur van de jarige en je komt met een leuk en trendy cadeautje binnen!

Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 5 juni 2017

versierde strandtas


Goedemaandag!

Hebben jullie een fijn Pinksterweekend gehad? Het was in ieder geval goed weer om iets te ondernemen zoals een wandeling door het bos of over het strand.
En wat neem je mee als je naar het strand gaat? Een tas! Dat is altijd handig voor een handdoek, een flesje water en een goed boek.
Laatst had ik zo'n strandtas goedkoop op de kop getikt maar hij zag er wat saai uit. 
Om de hengsels heb ik toen stroken stof gevlochten, maar dat kun je natuurlijk ook met lint doen, dan rafelt het wat minder (maar ik vind rafels altijd lekker ongedwongen staan). Zet alles even aan de tas vast met naald en draad.
Met splitpennen heb ik op de voorkant van de tas een hartje gemaakt. Je ziet het, de tas is een stuk minder saai geworden en het is een leuk idee voor een cadeautje. 
Niet duur en je bent in een uurtje klaar.
Je kunt natuurlijk ook nog de binnenkant van de tas bekleden met dezelfde stof als de hengels, maar dan ben je wat meer tijd kwijt.

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 29 mei 2017

geborduurd kussentje

Hallo lieve lezers,

Wat hebben wij een fijn en warm lang weekend achter de rug! Ik heb echt dagenlang op het strand gelegen en ben lekker bruin geworden. Als je zo op je handdoek ligt en kijkt naar de zee, krijg je de leukste maritieme ideeën.
Heb je een verjaardag van iemand die veel van het strand en het kustleven houdt, is het cadeau-ideetje van deze week misschien wel een aanrader.

Koop bij de Zeeman of Action een kussenvulling en een goedkoop kussenhoesje dat je kunt versieren. Borduur een klein lapje met een strandtafereel, bijvoorbeeld een vuurtoren zoals op de foto, en naai dat met een gekleurd lapje en lint op het hoesje. Zoek op internet naar een leuk patroon.

Het is wel even wat meer werk maar het is wel een leuk en persoonlijk cadeautje.

Veel succes met maken en tot volgende week.  

maandag 22 mei 2017

hanging basket

Hallo lieve lezers,

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog.
Als je een jarige hebt in het voorjaar is het natuurlijk leuk om iets te geven voor in de tuin.
Zoals ik laatst al heb verteld, kom ik graag op kofferbak- of rommelmarkten. Als ik iets van zink zie, en het is niet al te duur, sla ik gretig mijn slag. In mijn tuin heb ik namelijk een hoekje met emmers, teilen, kannen etc. van zink. 
Op de vrijmarkt met Koningsdag heb ik laatst een vergiet van zink op de kop getikt en deze gevuld met plantjes. Touw er aan en je hebt een leuke hanging basket!
Leuk idee voor een cadeautje!
Succes met zoeken naar een vergiet en tot volgende week!

maandag 15 mei 2017

slinger

Goedemaandag!

Afgelopen zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd, maar het kon helaas niet in de tuin. De regen kwam soms met bakken uit de hemel vallen en dan wordt een tuinfeestje toch iets minder leuk.
Ik had wel een slinger opgehangen, want uit mijn kamer had je daar mooi zicht op. Deze had ik zelf gemaakt van een sloop die ik goedkoop bij de Zeeman had gekocht. Gewoon wat langwerpige lapjes scheuren (de rafels maken het juist nonchalant) en vastgenaaid aan een touw.
Tegenwoordig heel hip, je ziet deze slingers in alle woonbladen voorbij komen.
Dus ook een leuk idee om te geven aan een jarige!
Je bent niet veel geld en tijd kwijt, het is gemakkelijk te maken en je komt met een leuk cadeautje aan.

Veel succes met maken en tot volgende week!

maandag 8 mei 2017

haak- of breitas

Goedemaandag!

Het is al weer bijna Moederdag en dan willen wij onze moeders verrassen met een leuk cadeau. Maar het wordt al snel het geijkte flesje sop voor onder de douche of een bos bloemen. Maak dit keer iets voor je moeder en zij zal het nog meer waarderen omdat je er tijd aan besteed hebt!

Ik heb voor het cadeau ideetje van deze week een tas van de Action gebruikt. Die heb je tegenwoordig met leuke opdruk. Voor de moeders die graag handwerken, kun je een haak- of breitas maken zoals je ziet op de foto. Maar je kunt er natuurlijk ook een plant in zetten voor in de tuin of balkon. 
Knip het gedeelte met de bloemen uit en naai daar een tas van en maak één van de hengsels er aan vast.
Een fleurig cadeau dat zeker in de smaak zal vallen!


Succes met maken en tot volgende week.

maandag 1 mei 2017

bloemenvaasjes

Hallo allemaal,

Hoe was jullie week? Nog een leuke Koningsdag gehad? Ik ben verschillende vrijmarkten af geweest en heb leuke dingen gekocht. Zo heb ik een ouderwetse vergiet op de kop getikt voor maar 1 euro en die ga ik gebruiken voor een hanging basket. Ik zal, als hij hangt, een foto laten zien!
Vrijmarkten en kofferbakmarkten zijn altijd mooie plaatsen om goedkope spullen te scoren die je dan weer kunt gebruiken voor een mooi cadeautje. Maar ook als je een leuk dagje uit hebt gehad, kun je met iets thuiskomen!
Zo heb ik laatst op een terrasje appelsap uit een leuk flesje gehad waar geen statiegeld op zat en dus niet meer gebruikt werd. Ik mocht er wat van meenemen en heb daar het cadeau ideetje van deze week van gemaakt.
Snij wat mooie voorjaarstakken of wat varens af en plaats deze in de flesjes. Bind er mooi touw omheen en maak het af met een leuk stylingsitem, hier een rieten hartje.
Staat ontzettend leuk en kost dus heel weinig!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 24 april 2017

rood-wit-blauwe sierraden


Goedemaandag!

Wat fijn dat jullie mijn blog weer bezoeken.
Het is meivakantie en dan wil je graag mooi weer, maar het is best wel koud voor de tijd van het jaar! Voor de vrijmarkten die er straks op Koningsdag zullen zijn, is dat geen goed nieuws. Ik ga er altijd  naar toe om leuke hebbedingetjes te kopen die ik dan weer kan gebruiken voor een cadeau-ideetje. Nu maar hopen dus dat er genoeg kleedjes in de winkelcentra en parken zullen zijn!

Het item van deze week is natuurlijk helemaal in de Koningsdag vorm.

Op zo'n dag moet je natuurlijk wel in het oranje of rood-wit-blauw gaan! Haak dan deze armband en ring voor een jarige van deze week en het cadeau zal een schot in de roos zijn!

Het enige wat je er voor nodig hebt, is natuurlijk wel de juiste kleuren haakkatoen. Verder een kraal en een koordje voor de armband en een witte knoop voor de ring. Op zich niet moeilijk te maken en je bent zo klaar. 

Veel succes met maken en tot volgende week!

maandag 17 april 2017

mini kasje

Goede Paasmaandag allemaal!

We genieten nog steeds van een heerlijk lang weekend ook al is het weer niet echt mooi om buiten te zitten. Maar een lange wandeling over het strand of door het bos is natuurlijk altijd mogelijk, zolang het maar niet al te erg regent. Buiten zijn is goed voor de mens, zeker als je in de natuur bent. En de natuur is op dit moment prachtig! Wat een kleurenpracht, de bloesems aan de bomen en bollen die uit de grond komen, ik geniet daar ontzettend van.

Het cadeau ideetje van deze week is een mini kasje.
Van een lege fles sap heb ik de bovenkant afgeknipt en de dop er op gehouden. Daar kun je een gaatje in prikken voor de lucht die de plantjes nodig hebben. Vul een eenvoudig terracotta potje (die vind ik zelf heel mooi zoals je op de foto ziet) met wat aarde en plaats een zakje zaad er boven. Zet dan de halve fles er boven op en versier deze met mooie labels en een bloemetje van klei of iets anders wat je in huis hebt. Bind dit allemaal met mooi touw om de hals van de fles. Pak het mooi in en je hebt een leuk voorjaarscadeautje!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 10 april 2017

eierdopjes

Hallo lieve lezers,

De Paasdagen komen er weer aan en misschien ben je wel uitgenodigd voor een leuke paasbrunch. Om dan niet met lege handen aan te komen is het cadeau ideetje van deze week een paar eierdopjes.

Zij zijn heel gemakkelijk te maken door een paar houten kralen met een lintje, touwtje of leren koordje aan elkaar te rijgen. Ik had nog wat kralen over van de woonketting die ik goedkoop bij de Action had gekocht.
Het leuke van deze eierdopjes is, dat je deze daarna nog als servetring kan gebruiken. 
Een twee-in-één cadeautje dus!
Maak er zoveel als je wilt en pak ze leuk in.

Succes met maken en prettige Paasdagen!
Tot volgende week.

maandag 3 april 2017

vlaggenslinger

Hallo lieve lezers,

Vandaag een cadeau ideetje voor een jarige collega. Hoe leuk is het als je jarig bent en je komt op je werk en er is aan je gedacht.
De werkplek is versierd met een zelfgemaakte vlaggenlijn.

Zoiets kun je heel eenvoudig maken door kleine driehoekjes te haken in een kleur die jij nog in je haakmand hebt liggen of die jij leuk vindt.
Haak de driehoekjes aan elkaar met een contrasterende kleur en maak lussen aan de uiteinden.
Je kunt de vlaggenlijn zo groot of zo klein en zo lang maken als je zelf wilt.

Hang het 's morgens op bij de jarige job en een feestelijke dag kan beginnen!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 27 maart 2017

lippenbalsemhouder

Goedemaandag!

Wat een heerlijk weer hebben wij het afgelopen weekend gehad! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel heb uitgevoerd. Alleen maar leuke dingen gedaan en in de zon gezeten. Ik heb dus al een aardig kleurtje gekregen en dat mag ook wel, want ik had aan deze winter een grauw gezicht overgehouden.

Ook mijn lippen krijgen het de laatste tijd veel te verduren. De vellen hangen er bij!
Daarom heb ik altijd een lippenbalsem in mijn zak zitten en ben bijna in paniek als ik zonder mijn Labello de deur uit ga.

Dit bracht mij op een idee. Ik heb een hoes voor een balsem stift gehaakt zodat hij beter opvalt. Van witte haakkatoen heb ik op maat een lapje gehaakt en aan elkaar gemaakt met een groene kleur. Een bloem er op met een kraaltje en een Labello stift er in en zo heb je weer een leuk cadeautje!

Succes met maken en tot volgende week! 

maandag 20 maart 2017

plantenpot

Hallo lieve lezers,

Ik heb de afgelopen week zo genoten van het voorjaarszonnetje! Wij hebben lekker in de tuin gewerkt, de tegels zijn weer schoon geboend en sommige planten hebben wij een snoeibeurt gegeven. En daarna natuurlijk heerlijk van het zonnetje genoten en ik heb best al een beetje een kleurtje gekregen!
Je krijgt zo wel de lente in je hoofd, ook al is het vandaag natuurlijk geen mooi weer.
Toch plaats ik vandaag een ideetje voor een voorjaarscadeautje.

Bij de Action heb ik een potje, goed betaalbare, schoolbordverf gezien in leuke kleurtjes.
Daarmee heb ik een gewone, terracotta plantenpot geverfd en voorzien van cijfers en bloemetjes met een krijtstift. 
Ik heb dit cadeau gegeven aan een vriendin die op nummer 15 woont en die het leuk bij haar voordeur kan zetten. Maar je kunt natuurlijk er van alles op tekenen, laat je fantasie maar gaan!
Je kunt de pot vullen met aarde en een zakje zaad er bij geven of een leuke voorjaarsplant er in doen.

Laat de lente maar komen!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 13 maart 2017

wandkleed

Hallo lieve lezers,

Vandaag een gemakkelijk te maken cadeautje, het enige wat je er voor nodig hebt, is een houten kledinghanger of een mooie tak uit het bos. En natuurlijk wat restjes wol. 

Knip strengen van bij elkaar passende kleuren wol en knoop dit om de hanger of tak.
Maak af en toe een knoop tussen de kleuren en knip de onderkant schuin af.

Het kost je ongeveer een uurtje en dan heb je een leuk en trendy cadeau, want zo'n wandkleed zie je bijna in elk woonblad staan.

Veel succes met maken en tot volgende week!

maandag 6 maart 2017

mini fruitmandje


Goedemaandag!

Ik plaats meestal een verjaardagscadeautje, maar wat nu als je op ziekenbezoek gaat.
Dan wil je natuurlijk ook met wat aankomen, maar wat geef je nu een zieke?
Een fruitmand!
Maar niet een volle mand met sinaasappelen, nee een klein mandje met maar 1 appel.

Ga met dik garen haken, dan wordt het mandje steviger. Haak in het rond en minder steeds zodat je een opstaande rand krijgt. Plaats af en toe de appel er in om te kijken of het geheel past. Gebruik verschillende kleuren, dat staat wat vrolijker!

Als de zieke de appel op heeft, kan deze het mandje gebruiken om kleine spullen in op te bergen, zoals sieraden, haarspeldjes, etc.

Niet moeilijk om te maken en leuk om te geven!
Succes en tot volgende week!

maandag 27 februari 2017


Hallo allemaal!

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog!
Het cadeau-ideetje van deze week is een geborduurd schaakprobleem op een theedoek.
Ik heb dit cadeau aan mijn broer, die gek op schaken is, gegeven en hij was er blij mee!

Koop een setje theedoeken in een donkere kleur en voorzien van ruiten. Zoek op internet naar een schaakprobleem dat opgelost moet worden. Ik heb er één gevonden met weinig schaakstukken, dat scheelde weer in het maken. Ik heb op ruitjespapier de schaakstukken getekend, maar misschien bestaat er op internet wel een site met patronen. Borduur de stelling op één van de theedoeken en markeer ook waar het bord begint en eindigt. 

In plaats van schaken, kun je natuurlijk ook een damprobleem borduren. Een leuk cadeautje voor een man die nooit iets anders weet te vragen voor zijn verjaardag dan sokken!
En mijn broer doet nu net even leuker de afwas!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 20 februari 2017

letterslinger


Hallo lieve lezers!

In de voorjaarsvakantie kan het nog behoorlijk slecht weer zijn en dan zit je met je kinderen binnen. En die vervelen zich dan natuurlijk!
Ga lekker met ze knutselen en maak een letterslinger.
Een woord, een naam van je kind of een kleine zin is tegenwoordig heel in om aan de muur te hangen en zo'n slinger is gemakkelijk te maken.

Knip uit zwart karton (ik had nog wat fotokarton over) letters met aan beide kanten een klein extra stukje waar de splitpen inkomt. Je kunt daarnaast ook hartjes of sterretjes knippen. Maak in de extra stukjes een gaatje en "rijg" de letters aaneen met de splitpennen.

Zo ben je weer lekker een middagje met je kroost bezig en het resultaat is een leuk cadeautje voor een jarige of je hangt de slinger lekker zelf op in je eigen huis!

Succes met maken en tot volgende week.