maandag 31 december 2018

verjaardagskalender

Goedemaandag!

Op de laatste maandag van 2018 plaats ik een leuk cadeau-ideetje voor het nieuwe jaar.
Ga je vanavond oud en nieuw vieren en je wilt wat meenemen voor de gastvrouw/man, dan is een verjaardagskalender een leuk idee. Vaak zijn deze kalenders niet meer zo up to date en zijn zij aan vervanging toe, dus is het een dankbaar cadeautje!
Het is niet zo moeilijk om te maken. Je maakt op een vel A4 twee tabellen met 31 nummers met streepjes en je maakt een kader maar je laat de bovenkant vrij.
Kopieer nu op wat stevig papier dit een aantal keer, ik heb het dubbelzijdig gedaan, dan heb je maar drie velletjes nodig. Daarna schrijf je de maanden met een mooi handschrift boven de twee kaders. 
Hang het geheel op aan twee klemmen en klaar is je verjaardagskalender!

Succes met maken, fijne avond en tot volgende week.

dinsdag 25 december 2018

oorbellen

Hallo lieve lezers,

Allemaal goede kerstdagen toegewenst! En moeten jullie nog een last minute cadeautje hebben voor de gastvrouw van vanavond, dan is dit misschien wel een leuk ideetje.
Je hebt nodig twee oorbel haakjes en wat losse draadjes van borduurgaren. Knip de draadjes op gelijke lengte en rijg deze door een ringetje dat je aan de haakjes bevestigt. Knoop er een draadje omheen om alles vast te maken en klaar is je cadeau!
Succes met maken en fijne avond!

Tot volgende week.

maandag 17 december 2018

kerstslinger



Goedemaandag!

Ja lieve lezers, nog een weekje en dan is het kerst! Ik hoop dat je alle inkopen al in huis hebt, maar zoek je nog een betaalbaar cadeautje dan is het item van deze week misschien iets voor jou.
Ik heb bij de Action twee pakjes houten vlaggetjes gekocht om een slinger van te maken. Ik heb deze driehoekjes met schoolbordverf zwart geschilderd en daarna met krijtstift de letters X-MAS er op getekend. 
De pakjes bevatten elk drie houten vlaggetjes dus je moet twee verpakkingen kopen, maar dat kost totaal maar twee euro.
Rijg er een mooi koordje doorheen en versier eventueel met takjes groen. 
Leuk om te maken en om te geven.
Tot volgende week!

dinsdag 11 december 2018

handzeep

Hallo lieve lezers,

Deze week plaats ik een keer op dinsdag een cadeau-ideetje, het is een gevalletje van druk, druk, druk. Kerst komt er aan, hè. 
Ik heb bij de supermarkt een fles handzeep gekocht voor nog geen euro en deze versierd met lintjes, strikjes, knoopjes en een hartje. Heel simpel maar het oogt ontzettend leuk en je kunt er gerust mee aankomen op een kerstfeestje.
Versier het naar de smaak van diegene die het ontvangt en je ziet dat je voor weinig geld iets moois kunt geven!

Succes en tot volgende week.

maandag 3 december 2018

sierkwallen

Goedemaandag!

Nog even en dan is het sinterklaasavond! Misschien heb je pakjesavond al afgelopen weekend gevierd, maar doe je het op 5 december en je hebt nog geen cadeautje voor je (schoon)zus of tante, dan is het cadeau-ideetje van deze week misschien iets.
Op het ogenblik zijn kwallen in de woonwereld erg in de mode. Je ziet ze in geperst glas of gemaakt van een airplantje in een schelp. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon haken.
Ik heb er drie gemaakt en met visdraad opgehangen in mijn kamer en zij zien er ontzettend leuk uit. Uit de losse pols heb ik eerst een rondje gehaakt en daarna ben ik gaan minderen zodat je een soort hoesje krijgt. Daarna slierten van gehaakte strengen erin vastgemaakt en klaar was de kwal.
Maar ja, om deze nu te geven aan iemand die je eigenlijk niet mag... De ontvanger zal dan zeker denken dat zij een kwal is! Leg dus goed uit in je gedicht dat het niet persoonlijk bedoeld is, hahaha.

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 26 november 2018

gelukshanger

Goedemaandag lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een persoon die wel wat geluk in zijn leven verdient! Er zijn genoeg mensen die zonder werk zitten bijvoorbeeld, of in een scheiding terecht zijn gekomen. Dierbaren die ziek zijn of eenzaam. Wat is er fijner dan zo'n persoon een beetje geluk te geven? 
Daar is natuurlijk niet veel voor nodig. Wat aandacht schenken, luisteren naar hun problemen en natuurlijk een hart onder de riem steken. En geef iemand die het nodig heeft met Sinterklaas eens een gelukshanger. Niet moeilijk om te maken maar o zo dankbaar om te geven.
Je hebt nodig een sleutelring, twee kralen, de één wat groter dan de andere en een (leren) koord. Kijk op de foto hoe je het koord met de kralen aan de ring knoopt en hang een lief kaartje er aan.
Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 19 november 2018

rolmaatje

Hallo lieve lezers,

Sinterklaas is weer in het land en daarmee komt er ook weer een gezellige tijd aan. Ik heb 's middags al vroeg de kaarsen aan en 's avonds brandt af en toe mijn open haard. Maar er komt natuurlijk ook een dure tijd aan! Op 5 december worden er cadeautjes gegeven en in sommige families ook met kerst. Als je niet veel te besteden hebt, wordt december zo een zorgelijke maand in plaats van een feestelijke.
Weet dat de ontvanger van het cadeau het vaak leuker vindt als je iets zelf gemaakt hebt en er tijd aan hebt besteed.
Het cadeau ideetje van deze week is een rolmaatje, iets wat fervente naaisters en klussers altijd nodig hebben. Ik heb een eenvoudige rolmaat een gehaakt jasje gegeven met daarop een rozet van bloemen en een kraal. Ook het uiteinde heb ik omgehaakt.
In feite niet moeilijk om te maken. Twee rondjes haken en daarna aan elkaar vastmaken, wel een gat overhouden om het meetlint er doorheen te halen.
Succes en tot volgende week.

maandag 12 november 2018

herfstslinger


Goedemaandag lieve lezers,

Ik ga omdat het herfst is nogmaals een najaarsideetje plaatsen.Tenslotte liggen de afgevallen bladeren nu overal!
Ik heb een herfstslinger bedacht die gemakkelijk te maken is. Je zoekt wat bladeren bij elkaar die je her en der op straat ziet liggen en met een knijpertje hang je dat op aan een touw. Daartussen heb ik nog wat blaadjes hangen van gekleurd papier en op de knijpertjes heb ik een houten blaadje geplakt dat ik bij de Action vond voor weinig. Op het zwarte blad heb ik met krijtstift een passende tekst geschreven.
Leuk om te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week.

maandag 5 november 2018

hert op canvas

Goedemaandag!

Laatst liep ik op de markt en bij een stoffenkraam kon je buisjes met knopen heel goedkoop op de kop tikken. Ik heb natuurlijk meteen mijn slag geslagen en verschillende kleuren gekocht. Thuisgekomen wist ik eigenlijk niet goed wat ik er mee moest doen, maar na lang wikken en wegen kwam ik op het idee om een hert op canvas te maken. Het canvas kun je voor weinig geld bij de Action kopen en ik hoop dat je zelf genoeg knopen in huis hebt. Kijk anders in de knopendoos van je moeder of oma. Een bont gekleurd hert is natuurlijk ook heel leuk!
Dit hert kun je nu al in huis neer te zetten of ophangen, maar als de kerst nadert, kun je natuurlijk ook een rode knoop voor de neus opplakken!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 29 oktober 2018

stilleven met gras en riet


Goedemaandag lieve lezers,

Allemaal een leuke herfstvakantie gehad? Nog uitstapjes gemaakt en langs het strand of door bossen en velden gelopen? Loop je langs het veld, dan zie je regelmatig verschillende soorten gras en riet groeien. Ik heb altijd een klein mesje bij mij en in het najaar mag ik graag wat pluimen afsnijden om thuis in een vaas te doen.
Maar laatst zag ik een ander ideetje om iets met deze grassen te maken. Van klei maak je kleine kegels en daar prik je het riet in. Een tijdje laten drogen en dan kun je ze neerzetten waar je maar wilt. Leuk op een lambrisering langs de muur of in een groepje op een plateau. Ik heb het op een klein dienblad geplaatst, met mijn woonketting gemaakt van dezelfde klei.

Leuk om te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week.

maandag 22 oktober 2018

herfsttak

Goedemaandag!

Ja lieve lezers, ik blijf nog even in de herfstsferen! Het is heerlijk nazomeren met rustig, zonnig weer. En de helft van Nederland heeft nog najaarsvakantie, dus wat is er lekkerder dan nog even de bossen in te gaan en wat herfstartikelen bij elkaar te sprokkelen.
Het cadeau-ideetje van deze week is een herfsttak. Zoek een mooie, afgewaaide tak in het bos of park en omwikkel de tak met wol, het liefst in de kleuren bruin, geel, oranje of rood. Hang aan de tak wat dennenappels, lampionnetjes van de lampionnenplant, eikeltjes en dergelijke en kijk wat je nog in de kast hebt liggen. Ik had nog een leuk vogeltje die ik er op heb bevestigd en bij de Action heb je voor weinig geld mooie herfsthangers. 

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 15 oktober 2018

herfstvaas

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week heb ik weer heerlijk van het weer genoten. Zo hebben wij een fietstocht gemaakt door de polders, langs het strand gewandeld en door de bossen gelopen. Zolang het zonnetje schijnt, ben ik buiten!
In het bos viel mij op dat er ontzettend veel eikeltjes van de bomen vielen, wij werden nog net niet geraakt, maar het scheelde niet veel. Ook lagen er nog volop kastanjes bij het restaurant waar wij heerlijk in het zonnetje gingen eten. En je weet hoe ik ben, een zak is zo gevuld!
Thuisgekomen heb ik een grote, hoge vaas gepakt en deze gevuld met de kastanjes en eikeltjes. Met wat lampionnetjes uit eigen tuin heb ik de vaas laagje voor laagje gevuld. Ook  wat dennenappels erbij staan goed in deze herfstvaas. Vul hem met de najaarsitems die jij kunt vinden en koop bij de kringloop een mooie vaas die je kunt vullen.
Een leuk cadeautje is zo weer gemaakt!

Succes en tot volgende week.

maandag 8 oktober 2018

herftslichtje

Goedemaandag!

Ondanks het nog mooie (zomer)weer weet ook ik dat de herfst er aan komt. Het eindeloos liggen op het strand, zwemmen in de zee, het zitten in de zon in de tuin, het is eigenlijk een beetje voorbij. Maar de herfst kan ook heel mooi zijn! Lange wandelingen maken door het bos met bomen die nu zo mooi kleuren, is bijvoorbeeld erg fijn in het najaar. En je kunt er natuurlijk ook genoeg vinden, zoals dennenappels, eikeltjes, kastanjes, noem maar op. 
Heb je geen bos in de buurt, een park heeft ook genoeg bomen waar wat af kan vallen!
Maak een lege glazen pot schoon (van bijvoorbeeld een jampotje of een pot augurken) en maak met een glasstift er een herfsttafereeltje op. Ik heb op internet een mooie tekening van een paddenstoel gevonden en nagemaakt.
Bind om de hals een mooi lint en bevestig daar een takje aan met bijvoorbeeld eikeltjes. Plaats dat op een onderbord van de kringloop en versier dat met allerlei herfstvondsten.
Waxinelichtje er in en klaar is je cadeautje.

Succes en tot volgende week.

maandag 24 september 2018

vlieger

Goedemaandag!

De herfst komt er aan maar ik ben nog steeds in zomersferen. Als het weer het toelaat zit ik of lekker in de tuin in de zon of ik ga naar het strand om lekker te wandelen. Ik kan maar geen afscheid nemen van deze heerlijke, warme, lange zomer. Wat zijn wij verwend geweest!
Zo'n wandeling langs het strand bracht mij op het idee om het cadeau-ideetje van vandaag te maken. Ik zag namelijk overal mooie vliegers in de lucht! Vaak bespeeld door een kind, maar ook wel eens door een volwassen man of vrouw.
Thuisgekomen zocht ik wat plantenstokjes op, maar een paar rechte, afgewaaide takken kunnen natuurlijk ook, en een lapje effen stof. Van de stof heb ik een met een kartelschaar een vlieger geknipt en daarop de naam gestempeld van de jarige. Met touw heb ik de stokjes aan elkaar en aan de vlieger gemaakt. Onderaan een lange sliert met strikjes van stof als staart.
Leuk voor een klein jongetje op zijn kamer of als kraamcadeau, je kunt dan ook de datum van geboorte er op stempelen.

Succes met maken en tot over twee weken.
Ik kom daarna weer elke week met een cadeau-ideetje, de zomer is dan helaas denk ik echt afgelopen... 

maandag 10 september 2018

mooi verpakt zeepje

Hallo lieve lezers,

Fijn dat jullie weer mijn blog bezoeken! Het cadeau-ideetje van deze week is echt weer een last-minute gevalletje.
Je hebt niets in huis en je wilt toch de jarige een persoonlijk cadeautje geven. Dan is een stuk zeep dat je nog hebt altijd een uitkomst. 
Print een mooie foto uit, hier zie je bijvoorbeeld de betovergrootmoeder van mijn man. Zag zij er niet lief uit?! Zoek een foto die de jarige op prijs zal stellen!
Pak het stuk zeep zo in dat de foto op de voorkant komt en versier het verder met touw, gestempeld etiketje, hartje, etc.
De geur van de zeep blijft door het papier heenkomen zodat het goed geschikt is voor bijvoorbeeld in de linnenkast.
Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 27 augustus 2018

menukaartjes en -houders


Goedemaandag lieve lezers,

Vandaag weer een nieuw cadeau-ideetje.
Stel je wordt uitgenodigd voor een etentje of de jarige is iemand die graag etentjes geeft. Dan is het leuk om menukaarthouders en menukaartjes te maken en te geven.
De houders zijn heel eenvoudig te maken. Je schaft op een rommelmarkt een aantal vorken aan en je buigt met een tangetje de buitenste tanden naar voren en de middelste tanden naar achteren. Tevens buig je de puntjes om zodat de vork kan blijven staan.
Maak van hard karton menukaartjes (schrijf er natuurlijk geen heel menu op zoals op de foto :p) en geef dat bij de vorken. 
Pak het leuk in en je hebt een mooi cadeau!

Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 13 augustus 2018

bloemenvaas met schors

Goedemaandag!

Hebben jullie de warme weken een beetje overleefd? En staan de bloemen en planten in de tuin er nog een beetje mooi bij? Bij ons waaide er een hoop schors in de tuin dat afkomstig was van de platanen die aan de overkant staan. Ik wilde het al wegvegen en in de groene bak storten toen ik een idee kreeg.
Ik heb een paar stukken schors geplakt op een leeg jampotje en er een touwtje omheen geknoopt. Een paar mooie bloemen erin en op een stuk schors "gefeliciteerd" geschreven met zwarte stift en je hebt weer een mooi cadeautje!

Succes met maken en tot over twee weken. 

maandag 30 juli 2018

veer op hout

Hallo lieve lezers,

Veren zijn helemaal in tegenwoordig. Je vindt veren op posters, dekbedovertrekken (heb ik ook!), kleding en ga zo maar door. Zelf kan ik een mooie veer ook niet laten liggen als ik er eentje op het strand tegenkom. Dit inspireerde mij tot het maken van een veer op hout.
Je hebt nodig een plankje, kijk in containers langs de weg waar gebouwd wordt en je ziet gegarandeerd wel eens een plankje liggen. 
Verder heb je spijkers nodig en een koordje, bijvoorbeeld een eindje haakkatoen.
Maak voorzichtig met potlood een tekening op het hout van een veer en sla daarna de spijkers op korte afstand van elkaar in het hout. Gum de potloodstreepjes zo goed mogelijk weg en rijg het koord langs de spijkers.
Een cadeautje helemaal van deze tijd!
Succes met maken tot over twee weken.

maandag 16 juli 2018

strand/feestsandaaltjes

Goedemaandag allemaal!

Wat een zomer hebben wij tot nu toe, het blijft maar mooi weer! Heerlijk naar het strand of een stuk fietsen en op een terrasje zitten, kan het nog mooier?
Het cadeau-item van nu is voor een jarige die houdt van lange strandwandelingen op blote voeten. Het zijn strandsandaaltjes die je heel gemakkelijk kan maken.
Je haakt twee bloemetjes, één grote en één kleine, en je haakt een lange ketting van lossen. Rijg de ketting door de bloemetjes en maak aan de uiteinden een schelp vast. Op de foto zie je hoe je de sandaaltjes moet bevestigen. Het lijkt een schoentje maar er zit geen zool onder.
Het staat ook ontzettend leuk als je een tuinfeest op het gras hebt dus de jarige zal er zeker blij mee zijn.
Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 2 juli 2018

ketting van knijperspiralen

Hallo lieve lezers,

Zoals ik vorige keer al vermeld had, moest je de ijzeren spiralen van de knijpers niet weggooien als je de houten onderzetter had gemaakt.
Je kunt namelijk een leuke ketting maken hiervan!
Zorg er wel voor dat je wat grotere kralen gebruikt die je aan de spiralen vastklemt. Daarna rijg je met een leren koord of een mooi stuk draad de kralen aaneen.
Kijk op de foto hoe ik het gemaakt heb, het is niet moeilijk.
Maak aan de uiteinden van het koord een sluiting vast en je hebt een unieke ketting die een jarige zeker op prijs zal stellen!
Succes met maken en tot over twee weken!

maandag 18 juni 2018

onderzetter

Goedemaandag!

Wat je voor het cadeau ideetje van deze week nodig hebt, is een pak knijpers.
Haal ongeveer 25 knijpers uit elkaar zodat je 50 houten stukken hebt, maar bewaar de ijzeren scharnieren, die heb je de volgende keer nodig!
Lijm de helften aan elkaar zodat je een rond geheel krijgt met een mooi rond gat in het midden. Heel simpel te maken maar het resultaat is erg leuk!
Je kunt het zoals ik gebruiken als onderzetter, maar lijm je er (met speciale lijm) een rond spiegeltje op is dat natuurlijk ook een leuk idee.
Niet moeilijk te maken maar het geeft een bijzonder grappig effect. 

Nu de zomer er aan komt, ga ik zoals elk jaar weer één keer in de twee weken een ideetje plaatsen. In de vakantietijd en met het mooie weer heb je denk ik wat minder tijd en zin om te knutselen, vandaar. Dus de volgende keer is weer op 2 juli a.s.

Succes met maken en tot volgende keer.

maandag 11 juni 2018

hip ceintuur


Hallo lieve lezers,

Vandaag weer een leuk cadeautje om zelf te maken. 
Bij de Action heb ik een rol gekleurd touw gekocht in de kleuren wit en zwart. Je hebt het touw ook in andere kleuren, maar ik vond dit het leukst. Niet duur, voor een euro heb je al een rol van 20 meter. En dat is ook genoeg voor de ceintuur die ik er van wilde maken.
Verdeel het touw in 6 gelijke delen en maak aan één kant een knoop, waarbij je de slierten zo'n 20 cm achter de knoop overlaat.
Hang daarna de knoop een beetje hoog op (ik gebruikte mijn droogmolen) en begin dan te vlechten, dus 3 x 2 strengen touw. Vlecht losjes en zorg dat je touwen niet in de war raken en vlecht door totdat je de gewenste lengte van je ceintuur hebt bereikt. Maak dan weer een knoop en knip de rest af, houd wel weer 20 cm achter de knoop over.

Maak nu wat kralen vast aan de uiteinden en klaar is je ceintuur!
Je ziet dat je met weinig geld en weinig moeite weer een leuk cadeautje kunt maken!

Succes en tot volgende week.

maandag 4 juni 2018

flesje douchegel

Goedemaandag allemaal!

Jullie weten dat ik op mijn blog cadeau-items plaats die gemakkelijk te maken zijn én niet te duur. Dit omdat er nog genoeg mensen zijn die op de kleintjes moeten passen en niet veel te besteden hebben.
Mijn ideetje van deze week is weer zo'n cadeau wat je én op het laatste moment nog kan maken (handig als je vergeten bent dat je een verjaardag hebt!) én niet veel geld kost.

Je hebt nodig een leeg flesje koffiemelk en een restje douchegel. Maak het flesje goed schoon en haal het etiket er af. Giet de douchegel er in en versier het flesje naar eigen zin.
Ik heb uit een lapje stof een leuk motiefje geknipt en met spuitlijm op het flesje vastgemaakt samen met wat schelpen en een felicitatiekaartje.

Snel klaar en leuk om te geven!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 28 mei 2018

boekensteunen

Goedemaandag!

Het is al een tijdje behoorlijk warm in Nederland, dus ben ik vaak te vinden op het strand. Heerlijk vandaag voor het eerst in de zee gezwommen, wel een beetje koud, maar het was wel nodig om af te koelen.
Het strand brengt mij vaak op nieuwe ideetjes voor een cadeautje, zo ook het item van deze week.
Ik heb een plank die ik over had in drieën gezaagd. Eerst door de midden en dan de twee  stukken ook weer door de midden. Met twee spijkers heb ik de plankjes aan elkaar vastgezet en in principe zijn je boekensteunen dan al klaar! 
Maar het is natuurlijk leuker om de steunen te versieren. Ik heb wat schelpen, twee bootjes die ik nog had liggen en twee vissen op de plankjes bevestigd.
Een leuk cadeautje voor een man bijvoorbeeld die veel leest!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 21 mei 2018

bloempotten beschilderd

Goedemaandag!

Deze week een kort stukje, want het is een veel te mooi Pinksterweekend om achter de computer te zitten! Maar ik heb ook dit keer weer een leuk cadeau-ideetje.

In een tuinwinkel kun je goedkope terracotta bloempotjes kopen. Ik heb er twee gekocht die maar 60 eurocent kosten per stuk! Met een krijtstift heb ik (grafische) figuren getekend op de potten en ik moet zeggen dat zij best leuk zijn geworden.
En helemaal van deze tijd. Leuk om te maken en leuk om te geven.
Doe er een leuk plantje in en je komt weer met wat moois op een verjaardag!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 14 mei 2018

tashanger

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een snel klaar cadeautje in de vorm van een tashanger. Altijd leuk om te geven en leuk om te maken. 
Ik heb een uiltje gehaakt, maar je kunt ook kiezen voor een ander vogeltje of hartje; een haakpatroon op internet is zo gevonden!
Van dezelfde kleuren als het uiltje heb ik nog twee versieringen gemaakt en aan een klein ringetje gedaan. Maak dit samen met het uiltje vast aan een sleutelring en klaar is je cadeau.
Succes en tot volgende week!

maandag 7 mei 2018

kringloopmeubeltjes opgeknapt




Goedemaandag lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie laten zien wat je kunt maken van een kringloopmeubeltje. Je kunt vaak voor weinig geld iets op te kop tikken wat op het eerste gezicht niet zo mooi lijkt maar als je het schildert, verandert in een mooie aanwinst voor je huis.

Op de foto's zie je een theetafeltje en een klein (gang)kastje. In de kringloop loop je er waarschijnlijk zo voorbij. Maar met een potje witte verf en een kwast heb je een leuk cadeautje voor iemand die bijvoorbeeld van brocante houdt.
Van het (gang)kastje heb ik een plantenkastje gemaakt met leren grepen. Past in ieders interieur!

Veel succes met snuffelen in de kringloop en succes met schilderen!

Tot volgende week.
















maandag 30 april 2018

stokbroodzak





Goedemaandag!!

Straks breekt weer het seizoen aan van lekker buiten eten en uitnodigingen voor een barbecue .
Je wilt dan niet met lege handen aankomen dus is het cadeau ideetje van deze week bijzonder geschikt voor een jarige die een buitenfeestje houdt.

Je biedt de gastvrouw aan om voor het stokbrood te zorgen, dat is nooit zo duur. Maak daarbij van een restje stof een stokbroodzak die je er omheen doet. Zo'n zak is niet moeilijk om te maken. Een rechthoekig stukje stof die je vastnaait met een ophanglusje. Maak ook een tunnel in de bovenkant en rijg daar een lint doorheen, zodat de zak dicht kan.
Maak de zak helemaal uniek door aan de achterkant twee knopen te bevestigen en aan de onderkant twee lusjes, zodat je de zak kunt gebruiken voor een groot of een klein stokbrood.
Nog leuker is om met een textielstift het woord "stokbrood" met een sjabloon te tekenen op een stuk effen stof en het daarna op het rechthoekige stuk stof te naaien, waarna je verder gaat met de afwerking.
Leuk om te maken en niet moeilijk.
Succes en tot volgende week!

maandag 23 april 2018

pasjestasje

Hallo lieve lezers,

Koningsdag komt er weer aan dus vandaag post ik een rood-wit-blauw cadeau ideetje!
Tegenwoordig heb je telefoonhoesjes met ruimte voor de belangrijkste passen, zoals je bankpas, je rijbewijs of je ov-kaart. Ook ik heb zo'n hoesje maar ik tast daardoor vaak mis als ik een andere pas nodig heb, bijvoorbeeld mijn AH bonuskaart of een nog ongebruikte boekenbon!
Daarom bedacht ik dat een apart hoesje voor al deze pasjes misschien wel handig is. Je kunt het altijd in je handtas meenemen!
Haak daarvoor een lapje met rood haakkatoen van ong. 17cm lang en 6,5cm breed. Vouw het daarna dubbel en haak de zijkanten dicht. Je kunt er voor kiezen om het in de vorm van een tasje te doen zoals op de foto. Dan haak je aan beide uiteinden nog een hengsel. Maak een blauw bloemetje en naai dat met het rode katoen vast op het tasje met een witte knoop.
Je kunt er zelfs nog een cadeaukaart instoppen voor de jarige!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 16 april 2018

bootje van drijfhout

Goedemaandag allemaal!

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! Het is weer maandag dus tijd voor een nieuw cadeau ideetje wat niet veel hoeft te kosten.
Vandaag plaats ik een zelfgemaakt bootje van drijfhout. Hiervoor moet je even naar het strand, wat met dit weer geen straf is! Zoek naar verschillende stukjes drijfhout, het liefst wat platte. Thuis maak je in één hiervan een gaatje waar een (planten)stokje in past. Lijm daarna de twee stukken drijfhout op elkaar en lijm het stokje in het gaatje. Draai oogjes in het stokje en in het uiteinde van het bootje en bevestig daar het zeil aan wat je maakt van een lapje ongebleekt katoen. Hierop het ik nog wat cijfers en letters geschreven met een textielstift.
Leuk voor een jarige die van maritieme items houdt!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 9 april 2018

zakdoekenhouder


Hallo lieve lezers!

Ik ben de afgelopen week behoorlijk verkouden geweest! Hoesten en proesten. Het zal wel aan het weer liggen, dan weer koud, dan weer warm. Maar vervelend is het wel. 
Een mooi cadeau voor iemand die ziek is, is een zakdoekenhouder!

Begin met het bestempelen van een stuk lint. Ik heb dat gedaan in de stijl van mijn stof.
Zoek in je stoffenmand naar een leuk stofje en knip daar een ronde vorm uit (2x). 
Zet het lint vast op het stuk stof dat jij voor de buitenkant gaat gebruiken.
Naai de stoffen met de goede kanten op elkaar en laat een stukje open om te keren. Daarna nog even de randjes doorstikken. Vouw de onderkant een stukje naar binnen en de zijkanten ook. Een pakje papieren zakdoekjes moet er nu in kunnen passen. Zet de zij- en onderkant vast met een paar steekjes en naai de knopen er op.
Doe het pakje met zakdoeken er in en bind het pakketje vast met het lint.

Past mooi in een handtas en staat ook nog mooi.
Zo klaar en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week!

maandag 2 april 2018

schelpenlamp

Goedemaandag allemaal!

Tweede Paasdag, dus lekker vrij om leuke dingen te doen! Het is misschien iets te slecht weer om naar het strand te gaan, maar wil je toch even lekker uitwaaien, raap dan meteen wat van die lange schelpen op, de zwaardschede (ook wel de mesheft genoemd). Ik heb met deze schelpen een lampenkapje beplakt en daarna omwikkeld met touw. Heb je nog een andere mooie schelp gevonden met een gaatje, kun je dat aan het touw vastknopen als afwerking.
Ik heb bij de Action een lampenvoet gekocht met een lampenkapje, maar misschien heb je thuis nog wel een kapje liggen wat je kunt beplakken.
Niet moeilijk te maken, ik heb een lijmpistool gebruikt, en best wel snel klaar.
Succes met maken en tot volgende week.

zaterdag 24 maart 2018

eierketting


Hallo lieve lezers,

Deze week plaats ik een cadeau-ideetje op een zaterdag in plaats van maandag. Komt mij beter uit en jullie hebben het weekend om te knutselen!

Pasen komt er aan, dus een cadeautje in de vorm van eieren is dan altijd leuk en welkom.
Bij (bijvoorbeeld) de Action heb je doosjes met (uitgeblazen) kwarteleitjes die niet zo duur zijn. Ik heb met zwarte stift rondjes op de eitjes gemaakt en met een krijtstift de woorden Vrolijk Pasen er op geschreven. Je kunt de eitjes natuurlijk ook helemaal zwart maken met krijtverf. Met naald en draad heb ik de eitjes aan elkaar geregen met telkens een houten kraal er tussen. Voorzichtig prikken, dan breken ze niet.

Weer eens iets anders dan het traditionele voorjaarsstukje met narcissen!
Succes met maken en tot volgende week! 

maandag 19 maart 2018

zee-stilleven

Goedemaandag!

Hoewel het buiten guur en koud is, plaats ik vandaag toch een zomers cadeau-ideetje. Ik heb bij de IKEA heel goedkoop een doosje met 6 textielstiften gekocht en ben daarmee aan de slag gegaan. 
Op een stukje ongebleekt katoen dat ik op de markt had gekocht, heb ik een tekst, dat ik op internet had gevonden, geschreven met de zwarte stift.
Op een stuk steigerhout heb ik een papierklem geschroefd en het lapje met de tekst er aan bevestigd, samen met wat (geschilderde) schelpen. Een leuk cadeautje voor iemand die aan de kust woont of daar een zomerhuisje heeft.

Op drijfhout heb ik het woord "zee" geschilderd met behulp van een lettersjabloon. Met een flesje van de Action met wat schelpen en een schelpenketting staat het heel leuk op mijn kast, dus of ík het aan iemand cadeau ga geven weet ik nog niet!! Tenslotte mag je jezelf ook wel eens een cadeautje geven ;)

Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 12 maart 2018

woonketting van klei

Hallo lieve lezers,

Deze week geen last minut cadeautje want het heeft even tijd nodig om te drogen.
Ik heb namelijk een woonketting gemaakt van klei dat ik bij de Action heb gekocht en Home Deco Modelling Clay heet met een stone look uitstraling. Niet duur en goed te kneden. 
Ik heb een aantal balletjes gemaakt en met een stokje een gat er in gestoken. Met mooi touw heb ik de "kralen" aan elkaar geregen met telkens een knoopje ertussen. Aan het uiteinde heb ik nog een houten hartje vastgemaakt dat ik nog ergens had liggen.
Het duurt een aantal dagen voordat het droog en hard is, maar dan heb je ook wel weer een leuk cadeautje! 
Maak zoveel kralen als je wilt.
Succes met maken en tot volgende week!

maandag 5 maart 2018

cadeautasjes


Goedemaandag!

Na een koude week breekt nu toch echt het voorjaar aan! Hier word ik helemaal blij van. Ik vind het namelijk maar niets om binnen te zitten.
Maar als je dat toch moet doen, kun je ook wat leuks maken en dat heb ik de afgelopen week dan ook gedaan. Ik heb weer een aantal items gemaakt zodat ik voor dit blog weer een voorraadje heb.
Om te beginnen heb ik wat cadeautasjes gemaakt voor snoepjes. Wat moet je iemand geven die alles al heeft en jij hebt niet zoveel te besteden voor een cadeautje? Zoek dan in je kast naar wat snoepjes, verpak ze per stuk in een mooi papiertje en maak dan van karton een tasje om de snoepjes in te doen. Je kunt dat doen van gekleurd of zwart karton. Bij dat laatste kun je met een krijtstift het tasje versieren. Hiernaast zie je hoe je een tasje kunt maken.
Doe de snoepjes in de tasjes en bind het vast met een mooi lintje.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 26 februari 2018

zelf een poster maken


Hallo lieve lezers!

Ik heb bij de Action weer eens iets nieuws gevonden, namelijk canvas op A4 formaat waarop je kunt printen. Hiervan kun je leuke posters maken!
Eerst heb ik, met behulp van potloodstrepen, op gewoon papier een tekening gemaakt met tekst. Daarna heb ik het gekopieerd op het canvas. Zo simpel kan het zijn. En niet duur, zo'n pakketje kost nog geen 2 euro en er zitten 7 canvasvellen in.
Het enige wat je moet doen is een leuke tekst verzinnen en een mooi tekening maken.
De zomerse posters zijn leuk voor iemand die bijvoorbeeld een zomerhuisje heeft en de poster met de ouderwetse typemachine heb ik voor mijzelf gemaakt. Geef je hem cadeau, zou ik er een wat positievere tekst opzetten ;), bijvoorbeeld "ik ben een leuk type"!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 19 februari 2018

theeservies met veren

Goedemaandag!

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, ben ik de laatste tijd veel aan het tekenen en vind ik handlettering een leuke hobby. 
Dit heb ik nu toegepast op het beschilderen van een theepot met twee kopjes.
Bij de kringloop heb ik een en ander aangeschaft en eerst vetvrij gemaakt door het goed te wassen (in de vaatwasser). Bij de Xenos heb ik een setje porselein-penseelstiften gekocht dat uit vier kleuren bestaat (van Edding). Kijk goed op de achterkant van deze set stiften hoe je te werk moet gaan, je kunt bijvoorbeeld niet het gedeelte beschilderen dat met voedsel in aanraking komt! En het servies moet je, nadat je tekening af is, in de oven laten inbranden. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing.
Maak op de theepot een leuke tekening of tekst en pas dat ook toe op de kopjes. Tot slot heb ik nog een bedeltje van een oude armband aan de deksel bevestigd.
Leuk om te maken en leuk om te geven!

Succes en tot volgende week!