maandag 21 december 2020

luchtplantje in een hanger





Hallo lieve lezers,

Hier weer een berichtje van mij! Ik ben druk bezig met mijn boek en ik schiet al aardig op. Echt veel tijd om te knutselen heb ik daardoor niet, maar voor kerst heb ik voor mijn kinderen een mooie macraméhanger gemaakt met een luchtplantje erin.

Als basis heb ik een gordijnring gebruikt en ik heb voor de slinger een weitasknoop gebruikt en de draden steeds aan één kant geknoopt, zodat je een draaiing krijgt. Aan de onderkant heb ik een veer geknoopt. Op internet kun je vinden hoe een en ander moet en echt heel moeilijk is dat niet. Dus, voor de kerst misschien nog een leuk zelfmaakideetje! 

Tot volgend jaar, ik kom zeker af en toe nog eens terug! Fijne feestdagen!

 

maandag 9 november 2020

sfeerlichtje

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een lief potje dat je kunt gebruiken als vaasje of als sfeerlichtje. Het enige wat je nodig hebt is een jampotje en wat haakkatoen. Kijk op internet naar een patroon, of misschien heb je wel een haakboekje dat je verder kunt helpen. Als het lichtje brandt heb je een mooi schaduwspel op de muur, heel sfeervol dus in de komende tijd!

Nu iets heel anders. Ik heb afgelopen dinsdag een schrijfwedstrijd gewonnen! Ik moest een eerste hoofdstuk insturen van een kinderboek en ik werd uitgekozen tot winnaar. Hoe leuk is dat! Nu wil ik natuurlijk niet dat het bij een eerste hoofdstuk blijft en ga ik het grootste gedeelte van mijn vrije tijd besteden aan het afschrijven van het boek. Ik heb daarom niet zoveel tijd meer om cadeau-ideetjes te plaatsen op mijn blog. Dat wil niet zeggen dat ik er mee stop. Ik kan het knutselen niet laten en zal dus ongetwijfeld nog het een en ander maken en dat op mijn blog plaatsen. Dus kijk vooral af en toe, ik hoop dat ik nog iedere maand iets erop kan zetten!

Heel veel dank voor het lezen van mijn blogs en hopelijk tot gauw.
 

maandag 2 november 2020

vaasje


 Goedemaandag!

Vaak weet je niet wat je iemand moet geven voor een verjaardag. Je komt al gauw bij een bosje bloemen uit of iets dergelijks. Maar je kunt zo'n bosje bloemen natuurlijk ook op een leuke manier geven! Kijk bij je glaswerk dat naar de glasbak moet naar een mooie pot dat je kunt gebruiken om een vaasje van te maken. Verf de deksel in een kleur zodat je niet meer het merk o.i.d. kunt zien en boor daar gaatjes in. Steek de bloemen van je gekochte (of geplukte) bloemen door de gaatjes en pak het geheel mooi in.

Een mooie manier van een bosje bloemen geven! Succes met maken en tot volgende keer. 

maandag 26 oktober 2020

placemats


 Goedemaandag!

Mijn man heeft laatst zijn kledingkast opgeruimd en er sneuvelde een mooi spijkeroverhemd. Hij wilde hem niet meer dragen en ik zag er natuurlijk wel wat in! Ik heb de onderkant eraf geknipt tot onder de oksels en van deze lap heb ik twee placemats gemaakt. De borstzakjes heb ik van de bovenkant afgehaald en op de placemats genaaid. Deze worden de bestek- en servethouders. 

Al met al een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een man die veel van koken houdt en regelmatig een eter over de vloer krijgt! 

Succes met maken en tot volgende keer.

maandag 19 oktober 2020

versierde boodschappentas

 

Hallo lieve lezers,

Zoals ik al vorige week vertelde, was ik met een leuk project bezig, namelijk het pimpen van mijn boodschappentas! Dit is natuurlijk ook een leuk cadeau-ideetje. Kijk bij de kringloop naar een leuke, rieten tas die er vanzelfsprekend nog mooi uitziet. Haak dan een aantal driehoekjes die je als een slinger op de tas naait. Onder de driehoekjes nog een kwastje en klaar is je cadeau. Wel wat meer uurtjes werk, maar dan heb je ook wat!

Succes en tot volgende keer!

maandag 12 oktober 2020

speldenkussen


 Goedemaandag!

Ik ben weer aan het haken geslagen. Ben nu bezig met een cadeau-ideetje voor later en daar heb ik bijzonder veel plezier in. Nu een gouwe ouwe. Een tijdje terug plaatste ik een potje handcrème met een gehaakte "muts". Ik heb deze muts wat langer gemaakt en het potje, wat eerst een potje dagcrème was, goed schoongemaakt.

Daarna heb ik het gevuld met spelden en op het deksel heb ik een stukje schuurspons gelijmd. Gehaakte "muts" erover en klaar is je speldenkussen/potje!

Veel succes en tot volgende week. 

maandag 5 oktober 2020

Herfst in glazen pot


 Goedemaandag!

Het is echt herfst, geen lekker nazomerzonnetje maar regen en wind. Gelukkig heb ik afgelopen vrijdag nog een lekkere boswandeling gemaakt toen het nog te doen was qua weer. Naar paddenstoelen gezocht en gevonden maar helaas niet de rood met witte, als ik die zie is mijn boswandeling namelijk compleet. Toch was het heerlijk en ik heb natuurlijk weer gesprokkeld zodat ik thuis een herfsttafel kon maken. 

Ik kwam ook op het idee om een lege augurkenpot (die van Kesbeke, die vind ik het mooist, je hoeft dan namelijk de deksel niet te schilderen) om te toveren tot een herfstpot.

Gewoon wat je vindt in de natuur of in de tuin in de lege pot doen, deksel erop en klaar is je cadeautje! Pak het wel mooi in, dat staat altijd leuk. Succes en tot volgende keer!

maandag 28 september 2020

geborduurd takje in een ring

Goedemaandag!

Vandaag een lief cadeau-ideetje. Ik had nog een oude gordijnring liggen in mijn rommelkist, maar een kleine borduurring kan natuurlijk ook. Ik heb een stukje stof in de ring gespannen en daarop met pen een tekening van een takje gemaakt. Daarna heb ik met zwart garen de tekening geborduurd. Het ligt nu lief tussen mijn plantjes op een plank. 

Snel gemaakt en een leuk resultaat. Succes en tot volgende keer!
 

zondag 20 september 2020

herfstboeket

Goedemaandag!

Droogboeketten zijn helemaal in! Je ziet de mooiste creaties voorbij komen op internet. Ik heb voor het cadeau-ideetje dit keer niet gekozen voor een gemengd droogboeket maar voor een paar uitgebloeide sieruien in een vaas en de stelen met katoen omwikkeld. Ik heb verschillende kleuren gebruikt, passend bij het jaargetijde, namelijk het najaar. Je kunt ook diverse siergrassen gebruiken die nu her en der nog in de bermen staan. Zijn de stelen niet stevig genoeg, neem dan een paar extra halmen en omwikkel deze dan.

Staat leuk op de herfsttafel! Succes en tot de volgende keer!

 

maandag 7 september 2020

pannenlap


 Hallo lieve lezers,

Misschien ken je wel iemand die dit jaar voor het eerst gaat studeren en op kamers gaat wonen. Een leuk ideetje is het dan om diegene een grappige pannenlap te geven in de vorm van een broodje met een gebakken ei.

Maak met bruin katoendraad eerst een broodje. Maak dan een gebakken ei met eerst geel en daarna wit. Maak met kleine steekjes het ei op het broodje vast. Haak met donkerbruin nog een korstje met een lus om de pannenlap op te hangen.

Leuk om te geven en leuk om te gebruiken! Succes en tot over twee weken.

maandag 24 augustus 2020

macramé hanger

 Hallo lieve kijkers!


Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje waar je wel even wat tijd voor nodig hebt. Ik heb namelijk eerst een terracotta plantenpot met schotel zwart geschilderd en laten drogen. Daarna heb ik van macramé touw een hanger geknoopt. Weet je niet hoe dat moet, kijk dan even op internet naar tips. Je kunt met wat simpele knopen al een leuke hanger maken.          

Je kunt eventueel nog een plant erbij kopen, maar zonder is ook al een leuk cadeau! Succes met maken en tot over twee weken!

maandag 10 augustus 2020

zomerse kaarsenhouder

 


Goedemaandag!


Vandaag een zomers cadeau-ideetje. Ik heb een lege fles wijn omgespoeld en het etiket eraf gehaald. Daarna de fles gevuld met zand en schelpen van het strand. Om de fles heb ik een houten vis gehangen en een kaars maakt het cadeau compleet.

Ideaal voor lange, warme zomeravonden! Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 27 juli 2020

krans van papier

Goedemaandag!

Vandaag was het regenachtig, een mooie dag om lekker te knutselen! Ik heb uit een oud boek bladzijdes gescheurd en daaruit bladvormen geknipt. Deze heb ik op een ring van karton geplakt, laagje voor laagje.
Uiteindelijk krijg je een mooie onderlegger voor een kaars, wel een onderbordje gebruiken tegen het brandgevaar!
Leuk en gemakkelijk te maken!
Succes en tot over twee weken!

maandag 13 juli 2020

geboortetegel

Hallo lieve lezers,

Vandaag een cadeau-ideetje voor een pasgeborene. Ik heb op een tegel met porseleinstiften een tekening gemaakt en de naam en de geboortedatum van de kleine erop gezet. Heel eenvoudig te maken maar oh zo leuk.
Kijk of je nog een tegeltje van je keuken of badkamer in je bezit hebt of vraag anders aan de bouwmarkt of zij nog van een restpartij een tegel over heeft.
Op de verpakking van de porseleinstiften lees je hoe je de tegel in de oven moet afbakken.
Succes met maken en tot over twee weken!

maandag 29 juni 2020

gastendoekje

Goedemaandag lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje waar je wat meer tijd aan moet besteden. Ik heb een gastendoekje gekocht bij de Action (ongeveer 1 euro) en daarop een band genaaid waar ik wat op heb geborduurd.
Op een reep borduurstof heb ik de letters Wijk aan Zee en twee schelpen geborduurd voor een vriendin die met een stacaravan in het kustdorp verblijft in de zomer.
Op internet kun je gemakkelijk wat borduurpatronen zoeken, kijk naar de interesses van de jarige en ga aan de slag.
Zoals ik al zei, het is geen last-minute klusje, maar het wordt wel een heel mooi en persoonlijk cadeau.
Succes met maken en tot over twee weken.
Ik ga (tijdelijk) niet meer elke week een item plaatsen omdat je met het mooie weer misschien niet zoveel zin hebt om te knutselen. In de herfst draai ik dat weer om!

maandag 22 juni 2020

voorraadpot voor thee

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik een cadeau-ideetje geplaatst voor een echte theeleut, gemaakt van een lege voorraadpot (van bijvoorbeeld saus of augurken).
Deze heb ik goed omgewassen en de deksel heb ik zwart geschilderd.
Van verschillende soorten thee heb ik de labeltjes eraf gehaald en deze vervangen door labels met eigen teksten zoals: slaapthee, wakker worden-thee, Netflix-thee enz. 
Het is dus elke keer een verrassing welke thee er wordt gezet, al zeggen de labels natuurlijk wel genoeg. Ik heb muntthee, rooibosthee, zwarte thee maar ook thee met fruitsmaak hiervoor gebruikt.
Leuk om te maken en leuk om te geven!
Succes en tot volgende week.

maandag 15 juni 2020

lampenkap

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje dat je vanwege het feit dat vaderdag eraan komt aan een man kan geven, maar het is ook heel geschikt voor een jarige vrouw.
Ik heb bij de Action een witte lampenkamp gekocht voor weinig geld en dat als basis gebruikt. Op papier heb ik eerst met potlood geoefend met een tekening die ik erop wilde hebben. Daarna heb ik de schets met zwarte viltstift overgetrokken. Ik heb het papier achter de lampenkap geplaatst zodat hij door zou schijnen en met zwarte stift heb ik de tekening overgetrokken.
Je kunt zelf bedenken wat voor tekening je maakt voor de jarige, ik heb iets gemaakt wat tegenwoordig heel modern is.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 8 juni 2020

badslippers

Goedemaandag!

Als je in een hotel verblijft, liggen er vaak van die badslippers in de kamer met het logo van het hotel er op. Meestal laat ik deze in de verpakking liggen, maar soms kan ik mij niet bedwingen en neem ik deze slippers mee in de koffer terug naar huis..
Thuisgekomen heb ik soms spijt, want daar draag ik ze niet en liggen zij te verstoffen in de kast. Totdat ik op een ideetje kwam!
Ik heb de badslippers versierd met een gehaakt randje en bandje en nu zijn het hele hippe slofjes geworden. 
Leuk om weg te geven en leuk om te maken. Nu maar hopen dat jullie ook van die badslippers in de kast hebben liggen!
Succes en tot volgende week.

maandag 1 juni 2020

mondkapjes

Hallo lieve lezers,

Vanaf vandaag is het verplicht om een mondkapje te gebruiken in het openbaar vervoer. Dus heb ik in mijn stoffenmand gekeken en ben ik aan de slag gegaan om voor o.a. mijn broer, die vaak van het ov gebruikt maakt, een paar van deze kapjes te maken.
Op internet kun je aan een patroon komen en ze zijn niet moeilijk om te maken.
Gebruik leuke stofjes en de ontvanger zal er heel blij mee zijn!
Succes en tot volgende week.

maandag 25 mei 2020

vrolijke vogels

Goedemaandag!

Vandaag zijn de kleine koolmeesjes uitgevlogen uit het nestkastje! Ik heb er eentje achter een bloempot zien zitten die door vader en moeder koolmees nog gevoerd wordt, ik hoop dat de kat van de buren er niet naar loert!
Om bij het vogelonderwerp te blijven, je ziet vaak in woontijdschriften aan de muur of aan een spiegel een slinger met vogeltjes van papier hangen. Zo'n slinger kun je in de winkel kopen, maar dan betaal je er natuurlijk veel voor. Leuker is om er zelf eentje te maken!
Dit kan heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is een aantal vogeltjes uit wit, enigszins stevig papier te knippen en deze aan elkaar te naaien.
Maak de slinger zo lang als je zelf wilt. Het cadeautje is ook licht genoeg om op te sturen!
Veel plezier met maken en tot volgende week.

maandag 18 mei 2020

feestprikkers

Hallo lieve lezers,

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat! Ik heb afgelopen week mijn verjaardag "gevierd". Helaas zonder gasten, maar ik ben niet vergeten. Telefoontjes, kaarten en berichtjes, echt heel fijn! 
In een normale tijd, dus zonder corona, had ik graag een feestje gegeven met lekkers. En bovenstaande prikkers waren dan heel geschikt om te gebruiken. 
Je kunt deze gemakkelijk maken. Gebruik gewone cocktailprikkers en wat leuke uitgeprinte of uitgeknipte plaatjes. Nog leuker is natuurlijk om fotootjes van de jarige te gebruiken en deze op de prikkers te plakken. En zo maak je je cadeautje nog persoonlijker!
Verpak de prikkers goed als je deze opstuurt (zodat zij niet door de enveloppe steken!) en hopelijk kan de jarige het cadeautje snel gebruiken als alle ellende achter de rug is!
Succes en tot volgende week.

maandag 11 mei 2020

ringetjes

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een lieve vriendin, dochter, zuster, etc.
Ik heb kralen geregen aan een elastische draad zodat de ring om iedere vinger past.
Je kunt ook een klein ringetje met een bedeltje tussen de kralen rijgen, dat staat ook heel leuk!
Heel simpel om te maken, maar het resultaat is erg mooi en zal door de jarige zeer op prijs worden gesteld. Ook kun je het cadeautje goed opsturen, het is licht en klein genoeg om bij een verjaardagskaart te voegen.
Succes en tot volgende week.

maandag 4 mei 2020

paperclip als boekenlegger


Dag lieve lezers,

Vandaag is het 4 mei en herdenken wij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Morgen vieren wij de bevrijding en dit alles in het achterhoofd heeft mij geïnspireerd tot het maken van het cadeau-ideetje van deze week.
Ik heb een boekenlegger gemaakt in de kleuren rood, wit en blauw. Een grote paperclip is de basis hiervan. Ik heb eerst een randje gehaakt en de aan- en afhechtingsdraad gebruikt om kralen eraan te rijgen.
Een ideaal cadeau voor een moeder die graag leest, het is ten slotte a.s. zondag moederdag!
Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 27 april 2020

fotolijstje

Hallo lieve lezers,

Je hoeft natuurlijk niet altijd een cadeautje op te sturen, je kunt natuurlijk ook iets door de brievenbus van je buurvrouw of van je vriendin die in je wijk woont, laten glijden. 
Als je het cadeautje van vorige week hebt gemaakt, heb je nog een lijst over, die je kunt gebruiken voor een nieuw cadeautje. Zo niet, kijk dan of je nog een oud, houten fotolijstje hebt wat je kunt demonteren.
Ik heb het wit geschilderd en omwikkeld met zwart haakkatoen. Met kleine knijpertjes kun je een foto erop vastmaken. 
Het staat heel leuk en is helemaal van deze tijd.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 20 april 2020

wandhanger

Goedemaandag!

Trouwe kijkers hebben in het verleden een geborduurd canvas voorbij zien komen. Ik had een wit canvas doek gekocht bij de Action en deze met zwart garen geborduurd met plusjes en een kruis.
Dat canvas nog steeds bij mij in de kast, ik had het nog aan niemand gegeven als cadeau.
Ik zag een leuk idee voorbij komen waarbij je het canvas los moest maken van het frame.
Dit heb ik gedaan en ik heb van de twee lange kanten en één korte kant de omslagen weg geknipt. De bovenste rand heb ik behouden en deze omgeslagen en met lijm vastgemaakt zodat je een tunneltje krijgt.
Aan de onderkant heb ik met een pons gaatjes gemaakt en hierdoor draad geregen. Met deze draden heb ik gemacrameed. Het resultaat zie je op de foto.
Het geheel kun je opsturen naar een jarige en deze moet alleen nog een tak of stok door de tunnel doen. Aan een meegestuurd draad kan de ontvanger deze muurhanger ophangen.

Je kunt dit ook maken van een bestaande canvas met een afbeelding er op. Of je maakt met verf geometrische vormen op een blanco canvas... Mogelijkheden ten over!

Succes en tot volgende week. 

maandag 13 april 2020

slaapmasker

Het is weer maandag!

Hallo lieve kijkers op mijn blog! Vandaag plaats ik een weer een cadeau-ideetje voor iemand die het hard nodig heeft om eens verwend te worden.
Het is een slaapmasker voor diegene die bijvoorbeeld nachtdiensten draait in een ziekenhuis en overdag moeten slapen.
Je kunt het slaapmasker van stof naaien en er een elastiek aan bevestigen of je kunt er ook eentje haken zoals ik en er een mooi lintje aan vastmaken.
Het is een niet al te zwaar cadeau dat je goed kunt opsturen!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 april 2020

Berenjacht


Hallo lieve lezers,

De laatste weken is de zogenaamde "berenjacht" in trek bij gezinnen met jonge kinderen.
Ouders gaan met hun kroost door de wijk en speuren dan naar teddyberen die achter de ramen in de huizen staan. Ook een jong gezin bij mij in de straat vroeg in de buurtapp of wij hieraan mee wilden doen.
Toevallig had ik nog een pluche beer in huis, maar stel dat je dat niet hebt en je hebt nu ook geen zin om naar een speelgoedwinkel te gaan om er één te kopen, of je oma in het verzorgingshuis wil er wel aan meedoen, maar heeft geen beer. Dan is misschien zelf een beer maken wel de oplossing.
Van een stuk karton van een doos uit de supermarkt heb ik een beer gemaakt die je met splitpennen in elkaar kunt zetten. Heb je geen splitpennen in huis, dan kun je twee gaatjes maken in de bevestigingsplekken en alles dan met een stukje touw aan elkaar vastknopen.
Heel handig is ook dat je het als een pakketje kunt opsturen naar iemand.
Leuk om te maken en leuk om op te sturen!
Succes en tot volgende week. 

maandag 30 maart 2020

armbandje

Hallo lieve lezers,

Elke maandag plaats ik een nieuw ideetje voor een zelf te maken cadeautje. Het is in principe bedoeld voor mensen die minder te besteden hebben, maar toch bij een jarige met iets willen aankomen.
Nu wij geen verjaardagen meer kunnen vieren voorlopig, zal ik de komende weken ideetjes plaatsen voor cadeautjes die je kunt opsturen zodat je het feestvarken kunt laten weten dat je aan hem of haar denkt. Maar het hoeft natuurlijk niet alleen voor een jarige te zijn, ook voor een oudere die aan huis gekluisterd zit of een zieke die geen bezoek mag ontvangen is een teken van aandacht altijd welkom!
Deze week heb ik een armbandje gemaakt van oude kralen en bedeltjes die ik nog in een doos had liggen. Sieraden die ik niet meer draag, haal ik vaak uit elkaar zodat ik er nieuwe van kan maken.
Van een streng groene borduurgaren heb ik twee slierten gehaakt en deze bevestigd aan een ring waar ik een bedeltje aan heb gemaakt. Met vier kleine en één grote kraal heb ik zoals je op de foto kunt zien de sluiting gemaakt.
Heel simpel en ook licht om te versturen.
Succes en tot volgende week.

maandag 23 maart 2020

lenteslinger

Dag lieve lezers,

Buiten schijnt het zonnetje en de lente is aangebroken. 
Velen zoeken de natuur op om hiervan te genieten, maar ook velen vergeten dat je in deze tijden toch echt 1,5 meter afstand van elkaar moet houden! Houd aan deze regel vast, het is niet alleen in uw belang maar ook van uw medemens!

Om toch van het voorjaar te genieten is het leuk om een lenteslinger te maken en deze op te hangen of op te sturen naar een eenzame oudere.
Uit gekleurd karton heb ik hartjes, vlinders en bloemetjes geknipt en deze met borduurdraad tot een slinger geregen. Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt.
Ook is het leuk om de items los op te hangen aan voorjaarstakken en deze in een vaas te doen.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 16 maart 2020

broche

Hallo lieve lezers,

Allereerst hoop ik dat het goed gaat met jullie allemaal. Wat een onzekere tijd maken wij mee.
Ikzelf probeer zoveel mogelijk binnen te blijven.
Binnen kun je natuurlijk gaan knutselen, maar cadeautjes maken voor een jarige die zijn of haar verjaardag niet viert, is misschien verloren moeite.
Of niet?
Eens zal het toch wel weer goed gaan en komen er weer mooiere en betere tijden?
Dan is het wellicht toch wel handig om wat cadeautjes in voorraad te hebben.
Iemand die binnenkort jarig is, kun je een mooie kaart sturen en in de enveloppe een klein en licht cadeautje stoppen. 
Ik heb gisteren een aantal broches gemaakt om mijn saaie colbertje wat op te fleuren. Op de foto zie je dat ik van een oude spijkerbroek wat rondjes heb geknipt met een kartelschaar. Daar bovenop heb ik een bloem gehaakt en alles vastgezet met een knoop. Je kunt je eigen kleding ermee op pimpen, maar je kunt er ook één bij de kaart in de enveloppe doen en de jarige ermee verrassen.
Succes en tot volgende week.

maandag 9 maart 2020

sieradenhouder

Hallo lieve lezers,

Vandaag een klein en lief cadeau-ideetje, namelijk een sieradenhouder.
Ik heb een stuk klei uitgerold tot een lapje waaruit ik een bladmotief heb gesneden.
Dit heb ik op een klein, rond schaaltje gelegd om te drogen zodat het een bolle vorm kreeg. Eenmaal droog heb ik met goudverf (gekocht bij Pipoos, een klein en niet al te duur flesje) de nerven en de randen beschilderd.
Ideaal om op je nachtkastje te plaatsen om 's nachts je oorbellen en ringen op te leggen.
Ik was zo blij met het resultaat dat ik het aan mijzelf cadeau gegeven heb!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 2 maart 2020

herbruikbare make-up pads

Goedemaandag!

Gisteren was mijn dochter jarig en zij trakteerde ons op een heerlijke lunch in een super leuk restaurantje.
Mijn dochter is, net zoals wij allen hoop ik, milieubewust bezig in haar huishouden en daarom kwam ik op het idee om haar herbruikbare make-up pads te geven. Wij gooien met zijn allen te veel en te makkelijk weg, zo ook bijvoorbeeld watjes nadat je je ogen en je gezicht hebt schoongemaakt.
Ik heb uit een stukje badstof rondjes geknipt en deze genaaid op een rondje katoen. Van dat katoen heb ik ook een zakje gemaakt waarin je deze pads kunt opbergen maar ook, goed dichtgebonden, in de wasmachine kunt doen.
Zij was er erg blij mee! 

Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 24 februari 2020

rozentakken

Goedemaandag lieve lezers,

Ik ben met het slechte weer van de afgelopen weken lekker binnen aan het knutselen geslagen en heb weer een paar mooie items gemaakt voor een mooi en betaalbaar cadeautje.
De afgewaaide takken vanwege de storm hebben mij geïnspireerd tot het maken van het cadeau-idee van deze week.
Aan deze takken heb ik bloemen vastgelijmd gemaakt van papieren zakdoekjes. Uit één zo'n zakdoekje kun je vier bloemen knippen. Het midden van deze bloemen een beetje tussen je vingers vast knijpen tot een steeltje dat je kunt lijmen op de takken. Maar eerst de vier lagen van het papier uit elkaar halen en daarna lijmen!
Niet moeilijk om te maken en heel leuk om aan iemand cadeau te geven.
Succes en tot volgende week.  

maandag 17 februari 2020

maritieme spiegel


Hallo lieve lezers,


Afgelopen zaterdag heb ik een spiegel aan een vriendin cadeau gedaan die ik een maritiem tintje heb gegeven. 
Bij de Action heb ik een spiegel op voet gekocht voor nog geen 2 euro. Hiernaast zie je hoe hij er oorspronkelijk uitzag. Om de buitenrand heb ik een stuk touw gelijmd met een lijmpistool en daarna heb ik wat schelpen op het touw gelijmd.
Mijn vriendin was er reuze blij mee en zal het meenemen naar haar huisje aan de kust!

Niet moeilijk om te maken en leuk om te geven!
Succes en tot volgende week.

maandag 10 februari 2020

Valentijnscadeau

Goedemaandag!

Aanstaande donderdag is het 14 februari en dus Valentijnsdag. Wat geef je aan iemand om wie je geeft? Juist, de liefde gaat door de maag!
Ik heb gisteren heerlijke zandkoekjes gebakken in de vorm van een hartje. Simpel maar lekker.
Ik heb een leeg glas waar eerst augurken in hebben gezeten, goed gewassen en gevuld met de koekjes. Afdekken met een stukje stof en een mooi (hartjes)lint en klaar is je cadeautje.
Succes met bakken (recept kun je vast wel ergens vinden of weet je zelf nog wel) en tot volgende week.

maandag 3 februari 2020

"schaak"sleutelhanger

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik het ultieme cadeautje voor een liefhebber van de schaaksport (zoals mijn broer!). Ik heb bij de kringloop een oud schaakspel gekocht en van de toren een sleutelhanger gemaakt.
Dit is heel eenvoudig te realiseren. Met een hamer en een spijkertje heb ik eerst een klein gaatje gemaakt aan de bovenkant en daarna een klein oogje in het gaatje gedraaid. Een ring eraan en klaar is je cadeautje!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 27 januari 2020

fotohouder

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een ideetje om een foto leuk te presenteren.
Op een kofferbakmarkt heb ik een aantal speelgoeddieren gekocht, zonder dat ik wist wat ik daarmee moest, totdat ik op internet iets leuks voorbij zag komen. Namelijk een houder voor een foto of ansichtkaart. 
Er zijn twee manieren om je foto in het speelgoedbeest te krijgen. Ten eerste kun je een inkeping maken door een stukje in de rug te zagen, waarna je de foto erin kunt klemmen.
Ten tweede kun je het speelgoedbeest helemaal doorzagen en de holtes opvullen met lijm uit een lijmpistool en daarna in de holtes twee magneten te drukken zodat de twee helften aan elkaar klemmen met een foto ertussen.
Het resultaat is in ieder geval erg leuk!
Succes met maken en tot volgende week.


maandag 20 januari 2020

windlicht

Goedemaandag!

Het cadeau-ideetje van deze week is een windlicht in een winterse sfeer.
Ik heb een rechte vaas hiervoor gebruikt en daar omheen een "jasje" gehaakt met vasten. Van een restje leer heb ik een label gemaakt en met een gatentang gaatjes gemaakt zodat ik hem aan het "jasje" vast kan maken. 
Je kunt voor de vaas ook een lege augurkenpot gebruiken.
Kaars erin en klaar is je cadeautje. 
Niet moeilijk om te maken, leuk om te geven.

Succes en tot volgende week.

maandag 13 januari 2020

lantaarn met foto's

Hallo lieve lezers,

Gisteren vierde mijn zus haar verjaardag en wat is er nu leuker om aan familie te geven? Juist, familiefoto's!
Ik heb een lantaarn met foto's gegeven. Gebruik een lantaarn waar de glaasjes met klemmetjes in een frame vastzitten, zoals een fotolijstje. 
Ik heb de foto's op gewoon papier en zwart wit uitgeprint en een standaard printer gebruikt. Daarna heb ik de foto's uitgeknipt op de maat van het glas van de lantaarn. De achterkant van de foto's heb ik ingesmeerd met slaolie, net zoveel dat je geen vlekken meer ziet, het papier moet dus helemaal nat zijn. 
De foto omdraaien en op het glas leggen, dat je inmiddels schoon en vetvrij hebt gemaakt.
De foto gladstrijken met bijvoorbeeld een pasje zodat er geen luchtbellen onder blijven zitten. Daarna de glaasje terugplaatsen in de lantaarn. De foto blijft niet echt plakken aan het glas maar blijft klem zitten tussen het glas en frame van de lantaarn. De foto zit dus aan de buitenkant van de lantaarn!! Doe je het aan de binnenkant, dan kun je namelijk geen kaarsje branden vanwege de brandveiligheid. Let daar dus goed op! Ik zelf heb er een namaak waxinelichtje met batterijen ingedaan. Dat is nog veiliger. 
De slaolie zorgt ervoor dat de foto er mooi en ouderwets uit komt te zien. 
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 januari 2020

bladwijzers

Goedemaandag!

Een dankbaar cadeautje voor een boekverslinder is een bladwijzer! 
Je kunt heel eenvoudig en goedkoop een mooie, persoonlijke bladwijzer maken. Kijk in je voorraadkast naar wat je in huis hebt en ga aan de slag met papier, stickers, stempels, touw en knopen.
Uit een oud boek heb ik van een bladzijde repen gescheurd en die op een stuk karton geplakt. Daar overheen kun je de rest plakken met lijm. Bovenin met een perforator een gaatje maken en een stuk touw maakt het geheel af.
Simpel maar leuk om te maken.
Succes en tot volgende week.