maandag 28 januari 2019

snoepsneeuwpop

Hallo lieve lezers,

Het begint nu serieus winter te worden, want afgelopen week hebben wij ijs op de sloten gehad en lag er een laagje sneeuw! Het duurde alleen niet lang want de dooi trad al weer snel in, maar we hebben er toch even van geproefd. Over proeven gesproken, wat dacht je van een pot met snoep als cadeau-ideetje.
Ik heb van twee glazen potjes een sneeuwpop gemaakt zoals je op de foto ziet. Van het onderste potje heb ik het deksel wit geschilderd en op de pot zwarte stippen gezet met een glasstift. Op het bovenste potje heb ik met de stift een gezichtje getekend en met zwart papier een hoedje om het deksel gemaakt. Tot slot nog een sjaal gehaakt en om het onderste deksel gebonden.
Nu nog zoeken in huis naar wit snoep! Ik heb kauwgom en pepermuntballetjes in de potjes gedaan, want het snoep moet natuurlijk wel wit zijn.

Heb je genoeg snoep in huis, dan kun je natuurlijk ook nog een derde pot toevoegen, de meeste sneeuwpoppen zijn tenslotte driedelig! En met de sjaal kun je ook bepalen of het cadeau voor een man of voor een vrouw is.
Leuk om te maken en leuk om te geven.
Tot volgende week!

maandag 21 januari 2019

nachtkastje

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een schone slaapster, namelijk een nachtkastje. Het is niet moeilijk te maken, maar je hebt er wel wat voor nodig. Ik heb een oude lade zwart geschilderd en beplakt met muziekpapier. Je kunt ook bladzijdes gebruiken uit een oud boek, bijvoorbeeld van de kringloop, en dan natuurlijk de belangrijkste of mooiste passages uit het favoriete boek van de ontvanger van het cadeau eruit halen!
Ik heb een lampje op batterijen, dat ik bij de Action heb gekocht, in de lade gehangen en door het gat van het handvat getrokken. Het kastje heb ik verder verfraaid met een leuke foto, een vaasje en met scrabble letters heb ik het woord "weltrusten" (niet goed Nederlands maar wel lief!) op de onderkant geplakt.

Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 14 januari 2019

zelfgemaakte theezakjes


Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een theeliefhebster. Uit koffiefilterzakjes heb ik met de kartelschaar hartjes geknipt, voor tien zakjes thee heb je dus twintig hartjes nodig. Ik heb de hartjes aan elkaar genaaid en een klein stukje opengelaten. Ik heb van de gewone theezakjes een hoekje opengeknipt en de losse thee in de hartjes overgedaan. Daarna het laatste stukje dichtgenaaid, maar een lang stuk draad afgeknipt, waaraan ik met een nietje een stukje karton heb bevestigd.
De tien hartjes heb ik mooi verpakt en aan mijn lieve zus gegeven voor haar verjaardag.
Het is geen last minute cadeautje want je bent wel even bezig, maar het is wel leuk om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week!

maandag 7 januari 2019

winters welkomstbord


Goedemaandag!

De feestdagen zijn achter de rug (allemaal nog de beste wensen!) en er breekt een rustige tijd aan. De winter kan nog lang duren en sneeuw en sloten vol ijs behoren nog steeds tot de mogelijkheden. Op het strand heb ik een tijdje terug een mooie plank gevonden, afgesleten door wind, water en zand. Ik heb er een winters welkomstbord van gemaakt.
Met een sjabloon heb ik het woord "winter" op de plank getekend en ingekleurd en aan de bovenkant een toefje groen uit de tuin bevestigd. Gelukkig had ik nog een mooie hortensia, de meeste worden al aardig bruin, maar er is nog genoeg moois in de tuin te vinden.
Een blokje hout heb ik met schoolbordverf beschilderd en daar het woord welkom op geschreven en met een ringetje er ingeschroefd samen met een hartje opgehangen aan het toefje.
Leuk om te maken, om te geven, maar ook om zelf te houden!
Zet het bij de voordeur en je entree fleurt er van op.

Succes met maken en tot volgende week.