maandag 30 januari 2017

luchtplantje als kwal



Goedemaandag!

Hallo lieve lezers, wat fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! Na de kou van de afgelopen weken, breekt nu een beetje het voorjaar aan.
De temperatuur klimt, aanstaand weekend schiet de thermometer omhoog naar 15 graden! Ik kan niet wachten.

Het ideetje van deze week is een luchtplantje in een schild van een zeeëgel, waardoor het geheel op een kwal lijkt. Niet dat je dit cadeautje moet geven aan iemand die je niet leuk vindt, maar gewoon omdat luchtplantjes op dit moment hot zijn.
Als je langs het strand loopt, zie je vaak tussen andere schelpen van die witte "dekseltjes" liggen, dat zijn overblijfselen van de zeeëgel. Altijd meenemen, een gaaf en heel exemplaar, want je ziet wat voor leuks je er mee kunt doen.
Rijg door het gat een stukje touw aan een kraal, zodat het opgehangen kan worden en lijm daarna het plantje in het schildje. Het plantje kan er tegen, dus wees niet bang, ook niet als je een lijmpistool gebruikt.
Op de foto zie je mijn "kwal" hangen in een kistje waar wijn in zat, maar dat was alleen voor de verpakking. Ik was bang dat ik hem zou kwetsen als ik het plantje gewoon in papier had verpakt. Het leukste is natuurlijk als je hem los aan het plafond ophangt en laat zweven.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 23 januari 2017

bestekzakje


Hallo lieve lezers,

Vandaag een cadeautje waarvoor je wat oude kleding nodig hebt.
Ik bewaar graag mooie overhemden van Peter die hij weg wil doen omdat er een gat in zit of een vlek die er niet uitgaat. Je kunt er zoveel van maken! 
Dit keer heb ik de borstzakjes gebruikt.
Knip de zakjes met een rand er omheen uit en naai dat met een zoompje op een contrasterend stuk stof. Dat kan bijvoorbeeld een lapje zijn uit een oude spijkerbroek. Ik heb een geruite overgooier gebruikt die mij te klein was geworden. Zoom ook het lapje om en je bestekzakje is klaar.
Het leukste is natuurlijk om ook bestek bij je zakje te geven.
Bij de kringloop heb ik verschillende vorken, messen en lepels gekocht die ik bewerkt heb met krijtverf. Nu lijken het echte setjes! Je kunt met een krijtstift het bestek nog opleuken met stipjes of een tekst.
Ik heb dit cadeau afgelopen zaterdag aan Sonja, een vriendin gegeven, en zij was er erg blij mee!.

Veel plezier met maken en tot volgende week.

maandag 16 januari 2017

klok

Hallo lieve lezers!

De winter schiet al aardig op. We zitten al op half januari en ik zie, ondanks dat het af en toe best wel koud is, de eerste groene puntjes van de bloembollen al verschijnen!
Ik kan niet wachten tot het voorjaar komt, want ik ben echt geen wintertype.
Maar, is het buiten guur en sneeuwt of hagelt het, binnen kun je lekker aan de gang om iets te maken. 
Zo heb ik voor zijn verjaardag aan Peter, mijn man, een klok gegeven.

Bij de Action heb ik een houten klok van ongeveer 2 euro gekocht en deze met krijtverf behandeld. Ik heb hem zeker 4 lagen gegeven, want na 3 lagen zag je nog steeds de cijfers er doorheen komen. Is de klok helemaal egaal geverfd in de kleur die jij mooi vindt of de kleur die jij in huis hebt, dan kun je met een krijtje of krijtstift aan de gang.
Geef je het cadeau aan je buurvrouw met wie je altijd om 11 uur koffie drinkt, dan teken je een koffiekopje, of misschien wel aan die nicht die altijd in de tuin werkt in de middag. Dan teken je bijvoorbeeld een schop en hark, of een plant.
Je broer die van sport houdt, daar teken je wat sportelementen voor op. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Het hangt alleen wel af van je tekentalenten...

Ik vond dit heel leuk om te maken en Peter vond het leuk om te krijgen. Het hangt nu in ons tuinhuisje.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 9 januari 2017

agenda





Goedemaandag allemaal!

Fijn dat jullie weer mijn blog bezoeken!
Ik ga ook dit jaar weer mijn uiterste beste te doen om elke maandag een nieuw ideetje te plaatsen voor een gemakkelijk en goedkoop te maken cadeautje.
Het leven is tenslotte al duur genoeg en je hoeft niet altijd veel uit te geven om toch met iets leuks aan te komen.

Het ideetje van deze week is een agenda.
Het is nog januari, dus kun je een jarige deze maand nog best een agenda of kalender geven. Maar een goedkope agenda bij de Action (ong 2 euro) is een beetje saai.
Pimp hem daarom op met een mooie omslag!

Kijk in je stoffenmand naar een mooi stofje en maak daarvan een hoes die past om de agenda. Geef je het cadeautje aan een vrouw, haak dan twee bloemetjes in een kleur van de omslag en naai het lintje tussen deze twee bloemetjes vast.

Geef je de agenda aan een man, zoek dan naar een klein stukje leer of vilt en maak dat vast aan het lintje.

Eigenlijk zo gemaakt en leuk om te geven!

Succes en tot volgende week.


maandag 2 januari 2017

knotje wol/knotje bol

Hallo lieve lezers!

Allemaal de beste wensen voor 2017 en ik hoop ook voor iedereen een creatief goed jaar!

Zijn jullie allen de feestdagen goed doorgekomen? Hebben jullie het gezellig gehad? Ik heb mij prima vermaakt en heb een heerlijke kerst en een goede jaarwisseling gehad met mijn familie.
Maar nu is het weer tijd om lekker te gaan knutselen en frutselen!

Het cadeautje van deze week is een bloembol omwikkeld met een wollen draad zodat het een bolletje wol lijkt. In de wol (niet in de bol!) heb ik twee grote cocktailprikkers gestoken met daaraan een vastgelijmde kraal. Nu lijkt het geheel precies op een een knotje wol met breipennen. Een leuk cadeautje voor een fervent breister!
Plaats het op een potje en pak het in met doorzichtige folie.

Succes met maken en tot volgende week!