maandag 26 februari 2018

zelf een poster maken


Hallo lieve lezers!

Ik heb bij de Action weer eens iets nieuws gevonden, namelijk canvas op A4 formaat waarop je kunt printen. Hiervan kun je leuke posters maken!
Eerst heb ik, met behulp van potloodstrepen, op gewoon papier een tekening gemaakt met tekst. Daarna heb ik het gekopieerd op het canvas. Zo simpel kan het zijn. En niet duur, zo'n pakketje kost nog geen 2 euro en er zitten 7 canvasvellen in.
Het enige wat je moet doen is een leuke tekst verzinnen en een mooi tekening maken.
De zomerse posters zijn leuk voor iemand die bijvoorbeeld een zomerhuisje heeft en de poster met de ouderwetse typemachine heb ik voor mijzelf gemaakt. Geef je hem cadeau, zou ik er een wat positievere tekst opzetten ;), bijvoorbeeld "ik ben een leuk type"!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 19 februari 2018

theeservies met veren

Goedemaandag!

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, ben ik de laatste tijd veel aan het tekenen en vind ik handlettering een leuke hobby. 
Dit heb ik nu toegepast op het beschilderen van een theepot met twee kopjes.
Bij de kringloop heb ik een en ander aangeschaft en eerst vetvrij gemaakt door het goed te wassen (in de vaatwasser). Bij de Xenos heb ik een setje porselein-penseelstiften gekocht dat uit vier kleuren bestaat (van Edding). Kijk goed op de achterkant van deze set stiften hoe je te werk moet gaan, je kunt bijvoorbeeld niet het gedeelte beschilderen dat met voedsel in aanraking komt! En het servies moet je, nadat je tekening af is, in de oven laten inbranden. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing.
Maak op de theepot een leuke tekening of tekst en pas dat ook toe op de kopjes. Tot slot heb ik nog een bedeltje van een oude armband aan de deksel bevestigd.
Leuk om te maken en leuk om te geven!

Succes en tot volgende week!

maandag 12 februari 2018

Valentijnscadeau

Hallo lieve lezers!

Het is bijna Valentijnsdag dus plaats ik vandaag een cadeau ideetje voor een geliefd persoon in je omgeving.
Het is niet moeilijk te maken. Allereerst zoek je een mooi schaaltje uit waar alles in gaat, dit heb je misschien nog wel in huis en anders is dit zeker te vinden bij de kringloop.
Daarna knip je van stof een cirkel die zo groot is dat hij om een bloembolletje kan. Knoop  mooi touw of lint er omheen. Een potje met narcis- of krokusbolletjes is voor weinig te koop en anders kijk je in je tuin of je iets kan opgraven. Wel even de aarde er afspoelen.
Maak met mooie letters een lief kaartje en vul het geheel op met hartjes. Die heb je misschien nog wel ergens liggen in huis, denk aan zeephartjes of zelfgemaakte van karton, dat maakt niet uit.
Je kunt dit natuurlijk ook geven aan je buurvrouw die altijd voor je klaarstaat of aan een vriendin, maar pas dan de tekst op het kaartje aan.
Succes met maken en tot volgende week!

maandag 5 februari 2018

knijperzak

Hallo lieve lezers,

Ik vind het altijd leuk om verschillende technieken te gebruiken als ik aan het "knutselen" ben. De ene keer verf ik een kastje, de andere keer naai ik een schort. Maar volgens mij heb ik tot nu toe weinig borduurwerk laten zien. Vandaar dat ik nu deze knijperzak plaats.

Zoek op internet naar een borduurpatroon van een knijper. Op zich is hij niet moeilijk te maken en je hoeft maar vier kleuren te gebruiken. Als je deze foto kunt vergroten, kun je al gauw zien hoe je het borduurwerk moet maken.
Borduur het op een lapje met een gaatjespatroon en naai het lapje op een stukje stof waar je een zakje van kunt maken. Maak een tunnel aan de bovenkant en  doe er een mooi lintje doorheen. Alleen nog een zak knijpers kopen in de supermarkt en je hebt een leuk cadeautje voor iemand die bijvoorbeeld net op zichzelf is gaan wonen.

Succes met maken en tot volgende week.