maandag 29 januari 2018

gehaakte theemuts

Hallo allemaal!

Zoals jullie weten, ben ik een fan van de kringloop. Voor mij is het net een snoepwinkel, naast natuurlijk de kofferbak- en rommelmarkten. Voor weinig geld tik je wat leuks op de kop en thuis was je alles grondig of knap je bijvoorbeeld een meubeltje mooi op.
Laatst was ik op zoek naar theepotten en vond ik dit snoepje samen met twee kopjes. Op zich al leuk om cadeau te geven aan iemand met een doos met  mooie theezakjes, maar ik heb er nog een bijpassend theemutsje bij gehaakt. 
Gewoon twee lapjes gehaakt en dat op drie punten vastgemaakt om de theepot. Als je boven de tuit een sluiting maakt van twee koordjes, haal je de muts gemakkelijk van de pot af. 
Als je nog wol en tijd over hebt, kun je ook altijd nog om de kopjes warmhouders haken!


Succes met maken en tot volgende week.

maandag 22 januari 2018

bbq schort

Goedemaandag lieve lezers!

Afgelopen week was Peter jarig en wat geef je je jarige man? Een BBQ schort om alvast te dromen over een mooie, warme zomer!
Ik heb hem gemaakt van twee oude spijkerbroeken van hemzelf. Het bovenstuk is bijvoorbeeld gemaakt van één van de pijpen en voor het middenstuk heb ik de bovenkant van een broek gebruikt zodat je de zakken en de lussen kunt gebruiken voor een tang of doekje.

Niet moeilijk om te maken, gewoon een beetje puzzelen met alle geknipte stukken. 
Hij was er blij mee!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 15 januari 2018

cadeauknijpertjes


Goedemaandag!

Het is tot nu toe een sombere winter, ik heb nog weinig zon gezien! En vandaag is het al weer zo'n dag om binnen te zitten, maar dan kun je wel lekker knutselen.

Ik heb dit weekend cadeauknijpertjes gemaakt. Uit zwart papier heb ik hartjes geknipt, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm kiezen, en daar heb ik met een krijtstift figuurtjes op getekend. Ik ben heerlijk zen bezig geweest!
De hartjes heb ik vervolgens met dubbelzijdig tape op de knijpertjes geplakt en aan een kaartje bevestigd.

Het is bedoeld om aan een cadeauzakje te doen met een  felicitatiekaartje er aan, waarvan je er ook een aantal kunt maken. Pak alles leuk in en je hebt weer een mooi cadeau.

Succes met maken en tot volgende week! 

dinsdag 9 januari 2018

Hallo lieve lezers,

Nog even een aanvulling op wat ik gisteren geplaatst heb. Het serviesje is natuurlijk alleen voor de sier en niet om te gebruiken. Ik heb het namelijk met schoolbordverf beschilderd en dan is het niet raadzaam om er daarna uit te drinken. En was je een en ander af, dan verdwijnt je krijtstift tekening. 
Wil je een theepotje maken dat wel hiervoor geschikt is, zorg dan dat je wit aardewerk gebruikt en het behandelt met een zwarte porselein stift, die is verkrijgbaar bij de Xenos of Pipoos.
Kijk op de verpakking hoe je een en ander fixeert.

Succes en tot volgende maandag.

maandag 8 januari 2018

theeserviesje

Hallo lieve lezers,

Vandaag is mijn zus jarig, 50 jaar geworden. Hiep Hiep Hoera!! Zij is mijn trouwste fan en zij kijkt wekelijks op mijn blog, dus vandaag plaats ik het cadeautje wat ik haar gegeven heb afgelopen zaterdag. Zij vierde toen haar verjaardag met een heerlijke en gezellige high tea!

Bij de kringloop heb ik het allerkleinste theepotje en ieniemini kop en schoteltjes op de kop getikt en deze met schoolbordverf zwart geschilderd. Toen met een krijtstift haar naam en haar leeftijd er op getekend en de kopjes versierd. In het potje heb ik het cadeautje gedaan in de vorm van een theezakje. 
Tot slot heb ik alles op een dienblaadje op pootjes gezet, zodat het echt een "high" tea werd, maar je kunt ook een ander blaadje gebruiken en het zo aan een "theeverslaafde" jarige geven.

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 1 januari 2018

potje geluk

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers!

Ik hoop dat één van jullie voornemens voor dit nieuwe jaar is, dat jullie nog meer zelf cadeautjes gaan maken. Recycling en zelf maken is tenslotte beter voor het milieu dan steeds maar weer nieuwe spulletjes kopen.
En als jullie nog naar iemand toegaan deze week om een goed nieuwjaar te wensen, is dit misschien wel een mooi cadeautje om mee te nemen.
Het enige wat je er voor nodig hebt, is een leeg jampotje en een aardewerk voorwerp dat al stuk is of stuk mag. 
Sla bijvoorbeeld een bloempotje of iets dergelijks voorzichtig stuk. Ik heb er eerst een handdoek omheen gewikkeld en daarna met een hamer er zachtjes op getimmerd. Stop de scherven in het jampotje en knoop om de deksel met een mooi lintje een lapje.
Tot slot nog een mooi labeltje met de woorden "potje geluk" er aan vastmaken.

Scherven brengen tenslotte geluk en hopelijk ook voor diegene aan wie jij dit potje wilt geven!
Succes met maken en tot volgende week.