maandag 30 maart 2020

armbandje

Hallo lieve lezers,

Elke maandag plaats ik een nieuw ideetje voor een zelf te maken cadeautje. Het is in principe bedoeld voor mensen die minder te besteden hebben, maar toch bij een jarige met iets willen aankomen.
Nu wij geen verjaardagen meer kunnen vieren voorlopig, zal ik de komende weken ideetjes plaatsen voor cadeautjes die je kunt opsturen zodat je het feestvarken kunt laten weten dat je aan hem of haar denkt. Maar het hoeft natuurlijk niet alleen voor een jarige te zijn, ook voor een oudere die aan huis gekluisterd zit of een zieke die geen bezoek mag ontvangen is een teken van aandacht altijd welkom!
Deze week heb ik een armbandje gemaakt van oude kralen en bedeltjes die ik nog in een doos had liggen. Sieraden die ik niet meer draag, haal ik vaak uit elkaar zodat ik er nieuwe van kan maken.
Van een streng groene borduurgaren heb ik twee slierten gehaakt en deze bevestigd aan een ring waar ik een bedeltje aan heb gemaakt. Met vier kleine en één grote kraal heb ik zoals je op de foto kunt zien de sluiting gemaakt.
Heel simpel en ook licht om te versturen.
Succes en tot volgende week.

maandag 23 maart 2020

lenteslinger

Dag lieve lezers,

Buiten schijnt het zonnetje en de lente is aangebroken. 
Velen zoeken de natuur op om hiervan te genieten, maar ook velen vergeten dat je in deze tijden toch echt 1,5 meter afstand van elkaar moet houden! Houd aan deze regel vast, het is niet alleen in uw belang maar ook van uw medemens!

Om toch van het voorjaar te genieten is het leuk om een lenteslinger te maken en deze op te hangen of op te sturen naar een eenzame oudere.
Uit gekleurd karton heb ik hartjes, vlinders en bloemetjes geknipt en deze met borduurdraad tot een slinger geregen. Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt.
Ook is het leuk om de items los op te hangen aan voorjaarstakken en deze in een vaas te doen.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 16 maart 2020

broche

Hallo lieve lezers,

Allereerst hoop ik dat het goed gaat met jullie allemaal. Wat een onzekere tijd maken wij mee.
Ikzelf probeer zoveel mogelijk binnen te blijven.
Binnen kun je natuurlijk gaan knutselen, maar cadeautjes maken voor een jarige die zijn of haar verjaardag niet viert, is misschien verloren moeite.
Of niet?
Eens zal het toch wel weer goed gaan en komen er weer mooiere en betere tijden?
Dan is het wellicht toch wel handig om wat cadeautjes in voorraad te hebben.
Iemand die binnenkort jarig is, kun je een mooie kaart sturen en in de enveloppe een klein en licht cadeautje stoppen. 
Ik heb gisteren een aantal broches gemaakt om mijn saaie colbertje wat op te fleuren. Op de foto zie je dat ik van een oude spijkerbroek wat rondjes heb geknipt met een kartelschaar. Daar bovenop heb ik een bloem gehaakt en alles vastgezet met een knoop. Je kunt je eigen kleding ermee op pimpen, maar je kunt er ook één bij de kaart in de enveloppe doen en de jarige ermee verrassen.
Succes en tot volgende week.

maandag 9 maart 2020

sieradenhouder

Hallo lieve lezers,

Vandaag een klein en lief cadeau-ideetje, namelijk een sieradenhouder.
Ik heb een stuk klei uitgerold tot een lapje waaruit ik een bladmotief heb gesneden.
Dit heb ik op een klein, rond schaaltje gelegd om te drogen zodat het een bolle vorm kreeg. Eenmaal droog heb ik met goudverf (gekocht bij Pipoos, een klein en niet al te duur flesje) de nerven en de randen beschilderd.
Ideaal om op je nachtkastje te plaatsen om 's nachts je oorbellen en ringen op te leggen.
Ik was zo blij met het resultaat dat ik het aan mijzelf cadeau gegeven heb!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 2 maart 2020

herbruikbare make-up pads

Goedemaandag!

Gisteren was mijn dochter jarig en zij trakteerde ons op een heerlijke lunch in een super leuk restaurantje.
Mijn dochter is, net zoals wij allen hoop ik, milieubewust bezig in haar huishouden en daarom kwam ik op het idee om haar herbruikbare make-up pads te geven. Wij gooien met zijn allen te veel en te makkelijk weg, zo ook bijvoorbeeld watjes nadat je je ogen en je gezicht hebt schoongemaakt.
Ik heb uit een stukje badstof rondjes geknipt en deze genaaid op een rondje katoen. Van dat katoen heb ik ook een zakje gemaakt waarin je deze pads kunt opbergen maar ook, goed dichtgebonden, in de wasmachine kunt doen.
Zij was er erg blij mee! 

Succes met maken en tot volgende week.