maandag 27 januari 2020

fotohouder

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een ideetje om een foto leuk te presenteren.
Op een kofferbakmarkt heb ik een aantal speelgoeddieren gekocht, zonder dat ik wist wat ik daarmee moest, totdat ik op internet iets leuks voorbij zag komen. Namelijk een houder voor een foto of ansichtkaart. 
Er zijn twee manieren om je foto in het speelgoedbeest te krijgen. Ten eerste kun je een inkeping maken door een stukje in de rug te zagen, waarna je de foto erin kunt klemmen.
Ten tweede kun je het speelgoedbeest helemaal doorzagen en de holtes opvullen met lijm uit een lijmpistool en daarna in de holtes twee magneten te drukken zodat de twee helften aan elkaar klemmen met een foto ertussen.
Het resultaat is in ieder geval erg leuk!
Succes met maken en tot volgende week.


maandag 20 januari 2020

windlicht

Goedemaandag!

Het cadeau-ideetje van deze week is een windlicht in een winterse sfeer.
Ik heb een rechte vaas hiervoor gebruikt en daar omheen een "jasje" gehaakt met vasten. Van een restje leer heb ik een label gemaakt en met een gatentang gaatjes gemaakt zodat ik hem aan het "jasje" vast kan maken. 
Je kunt voor de vaas ook een lege augurkenpot gebruiken.
Kaars erin en klaar is je cadeautje. 
Niet moeilijk om te maken, leuk om te geven.

Succes en tot volgende week.

maandag 13 januari 2020

lantaarn met foto's

Hallo lieve lezers,

Gisteren vierde mijn zus haar verjaardag en wat is er nu leuker om aan familie te geven? Juist, familiefoto's!
Ik heb een lantaarn met foto's gegeven. Gebruik een lantaarn waar de glaasjes met klemmetjes in een frame vastzitten, zoals een fotolijstje. 
Ik heb de foto's op gewoon papier en zwart wit uitgeprint en een standaard printer gebruikt. Daarna heb ik de foto's uitgeknipt op de maat van het glas van de lantaarn. De achterkant van de foto's heb ik ingesmeerd met slaolie, net zoveel dat je geen vlekken meer ziet, het papier moet dus helemaal nat zijn. 
De foto omdraaien en op het glas leggen, dat je inmiddels schoon en vetvrij hebt gemaakt.
De foto gladstrijken met bijvoorbeeld een pasje zodat er geen luchtbellen onder blijven zitten. Daarna de glaasje terugplaatsen in de lantaarn. De foto blijft niet echt plakken aan het glas maar blijft klem zitten tussen het glas en frame van de lantaarn. De foto zit dus aan de buitenkant van de lantaarn!! Doe je het aan de binnenkant, dan kun je namelijk geen kaarsje branden vanwege de brandveiligheid. Let daar dus goed op! Ik zelf heb er een namaak waxinelichtje met batterijen ingedaan. Dat is nog veiliger. 
De slaolie zorgt ervoor dat de foto er mooi en ouderwets uit komt te zien. 
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 januari 2020

bladwijzers

Goedemaandag!

Een dankbaar cadeautje voor een boekverslinder is een bladwijzer! 
Je kunt heel eenvoudig en goedkoop een mooie, persoonlijke bladwijzer maken. Kijk in je voorraadkast naar wat je in huis hebt en ga aan de slag met papier, stickers, stempels, touw en knopen.
Uit een oud boek heb ik van een bladzijde repen gescheurd en die op een stuk karton geplakt. Daar overheen kun je de rest plakken met lijm. Bovenin met een perforator een gaatje maken en een stuk touw maakt het geheel af.
Simpel maar leuk om te maken.
Succes en tot volgende week.