maandag 27 mei 2019

flesopener

Goedemaandag!

Fijn weekend gehad allemaal? Nog een beetje genoten van het mooie weer? Ik wel en heb veel gewandeld. Door de duinen en over het strand, heerlijk!
De zomer zit er nu toch echt aan te komen en wat geef je iemand die rond deze tijd jarig is? Een zomers cadeautje! En dit keer nog wel een cadeau voor de man, voor de verandering. Het betreft een flesopener die ik bij de Action had gekocht voor nog geen 1 euro. Het betreft een opener in de vorm van een strandslipper, met op de voorkant een tropische afbeelding. Ik heb het touw los geknipt, de metalen opener eraf geschroefd en de slipper met zwarte schoolbordverf geschilderd. Daarna heb ik de opener er weer op geschroefd, een tekening erop gemaakt en een nieuw touw bevestigd. 
Het is wel even wat werk, maar het eindresultaat is heel leuk.
Succes en tot volgende week!

maandag 20 mei 2019

fotolijstje met bloemen

Goedemaandag lieve lezers!

Het voorjaar is een beetje wisselvallig, dan weer een zalige, zonnige dag, maar even later denk je dat de herfst is ingetreden. Toch geniet ik altijd van deze tijd en vooral de klaprozen, die langs de weg bloeien, zijn voor mij al jaren een bron van blijdschap en inspiratie.

Het cadeau-ideetje van deze week is daar dan ook op gebaseerd. Uit dik, wit papier (ik heb aquarelpapier gebruikt, had gelukkig nog een velletje over) heb ik dubbele bloemen geknipt die ik met een splitpen aan elkaar heb gemaakt. Deze bloemen heb ik op een fotolijstje, dat ik zwart geschilderd heb, geplakt. Tot slot nog een leuke tekst op papier gemaakt en ingelijst.
Zwart/wit is natuurlijk een modetrend, maar met allerlei kleurtjes wordt het natuurlijk ook een vrolijk geheel.

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 13 mei 2019

Dienblad

Goedemaandag!

Laatst kocht ik bij de Action een rolletje kurk. Je kunt deze kurk plakken op heel veel ondergronden en dat heb ik gedaan op een dienblad. Ik heb uit de Bosatlas de kaart van Nederland overgetrokken en dat op het kurk gelegd en uitgeknipt. Daarna heb ik het op een dienblad geplakt.
Je kunt natuurlijk alle mogelijke vormen bedenken om op het blad te plakken, kijk naar de voorkeur van de jarige en een dienblad heb je bij de kringloop gauw en goedkoop gevonden. 

Leuk en niet al te moeilijk!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 mei 2019

Creatief met AH insectenplaatjes


Hallo lieve lezers,

Ik was maar wat blij met de insectenplaatjes van Albert Heijn. Ik moest helaas wel smekende blikken van kinderen bij de uitgang ontwijken, maar eenmaal thuis ben ik creatief bezig geweest met de tattoos. Misschien liggen er nog wat overgebleven dubbele plaatjes bij jou in een la. Je kunt er het volgende bijvoorbeeld mee maken:
Bij de kringloop heb ik wat kleine witte bloempotjes/vaasjes gekocht en daarop heb ik volgens de aanwijzingen de tattoos geplakt. En op Koningsdag heb ik op de vrijmarkt twee houten fotolijstjes gekocht, zwart geschilderd en op het glas hetzelfde gedaan als op de plantenpotjes. Op een stukje wit papier heb ik de namen geschreven van de insecten en dat in het lijstje gedaan. Doordat je de plaatjes op het glas bevestigt, krijgt je diepte, wat een mooi effect geeft.
Ik ben heel blij met het resultaat en ga nog over andere mogelijkheden nadenken, dus misschien kom ik nog terug met nieuwe ideetjes. Niet weggooien dus die insectenplaatjes!
Succes met maken en tot volgende week.