maandag 29 april 2019

poëzie vaasje

Goedemaandag!

Leuke Koningsdag gehad? Nog mooie items gescoord? Ik ben op zich wel tevreden met wat ik heb gekocht. Heb je bijvoorbeeld een effen wit vaasje gekocht en je weet niet wat je er mee moet doen, dan heb ik een leuk idee.
Schrijf met porseleinstift een mooie spreuk op het vaasje en kijk op de verpakking van de stift hoe je een en ander moet fixeren. Bloem er in en klaar.
Echt een last minute cadeautje, zo simpel!
Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 22 april 2019

Koningsdaghanger

Hallo lieve lezers,

Leuke Paasdagen gehad? Vast wel met dat mooie weer! 
Nu komt er weer een mooi weekend aan met natuurlijk de Koningsdag. Ik ga dan altijd alle vrijmarkten af op zoek naar leuke en goedkope spullen om op te pimpen en die ik dan weer kan gebruiken voor cadeautjes.
Ik zag laatst ook een bol garen met wel drie verschillende kleuren, rood, wit en blauw. Daar heb ik een hartje van gehaakt wat je leuk aan een kastdeur kunt hangen aan de sleutel of aan je tas als je aanstaande zaterdag ergens naar toe gaat. 
Leuk dus om aan iemand te geven die deze week jarig is.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 15 april 2019

Paashaas

Hallo lieve lezers,

Nu het Paasweekend er aan komt, is het weer tijd voor een heus paashaascadeau. Stel je bent uitgenodigd voor een brunch of een uitje en je wilt wat meenemen. Maak dan een leuke paashaas! 
Van een papieren (boterham of groente) zak heb ik een paashaas geknutseld waarin je bijvoorbeeld wat paaseitjes kan doen. De bovenkant heb ik geknipt in de vorm van lange oren die ik daarna dichtgenaaid heb. Een gezichtje op de zak getekend en het daarna gevuld met eitjes. Een gele strik erom en klaar is je paashaas!
Heel eenvoudig om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week.
Vrolijk Pasen!

maandag 8 april 2019

macraméhanger

Goedemaandag!

Ik ben de afgelopen tijd veel aan het knopen geweest en daarom plaats ik vandaag een macramé hanger. Heel eenvoudig te maken, het enige wat je nodig hebt is een ring, touw en een plankje. Het laatste heb ik een kleurtje gegeven wat mooi staat bij mijn metalen rek. Ik heb de hanger uit twee delen opgebouwd, maar je kunt natuurlijk ook een langer touw gebruiken en dat om de ring knopen. Verder heb ik de weitasknoop gebruikt wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is als dat het er uitziet. Op internet kun je genoeg sites vinden waar je de verschillende knopen uitgelegd krijgt.
Ik dacht, weer eens iets anders dan de gebruikelijke plantenpot in de hanger, nu een plank!
Het geheel kun je ophangen aan een S-haak.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 1 april 2019

muurvaasje

Goedemaandag lieve lezers,

Omdat het de afgelopen dagen heerlijk voorjaarsweer is geweest, plaats ik vandaag weer een lief lentecadeautje. Ik heb van grijze klei, gekocht bij de Action, een muurvaasje gemaakt. Een stuk klei heb ik uitgerold en daaruit een rechthoek gesneden. Wel zo plat mogelijk uitrollen! Een houdertje voor orchideeën in een boeket, een bloemist heeft dat wel in voorraad, heb ik halverwege op de klei gelegd en daarna de onderkant naar boven gevouwen. Zorg er voor dat je het houdertje niet meer ziet (ik heb natuurlijk de steel er af gehaald!) en druk de randen goed aan. Ik heb ook nog een bloemetje van klei erop geplaatst en een gaatje met een rietje in de bovenkant gemaakt. Laat alles goed drogen, dit duurt zeker wel een week, dus het is geen last minute cadeautje.
Vul het houdertje met wat water en pluk wat bloemen uit je tuin en plaats het in het vaasje. 
Een lief voorjaarscadeautje!
Succes met maken en tot volgende week.