maandag 29 oktober 2018

stilleven met gras en riet


Goedemaandag lieve lezers,

Allemaal een leuke herfstvakantie gehad? Nog uitstapjes gemaakt en langs het strand of door bossen en velden gelopen? Loop je langs het veld, dan zie je regelmatig verschillende soorten gras en riet groeien. Ik heb altijd een klein mesje bij mij en in het najaar mag ik graag wat pluimen afsnijden om thuis in een vaas te doen.
Maar laatst zag ik een ander ideetje om iets met deze grassen te maken. Van klei maak je kleine kegels en daar prik je het riet in. Een tijdje laten drogen en dan kun je ze neerzetten waar je maar wilt. Leuk op een lambrisering langs de muur of in een groepje op een plateau. Ik heb het op een klein dienblad geplaatst, met mijn woonketting gemaakt van dezelfde klei.

Leuk om te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week.

maandag 22 oktober 2018

herfsttak

Goedemaandag!

Ja lieve lezers, ik blijf nog even in de herfstsferen! Het is heerlijk nazomeren met rustig, zonnig weer. En de helft van Nederland heeft nog najaarsvakantie, dus wat is er lekkerder dan nog even de bossen in te gaan en wat herfstartikelen bij elkaar te sprokkelen.
Het cadeau-ideetje van deze week is een herfsttak. Zoek een mooie, afgewaaide tak in het bos of park en omwikkel de tak met wol, het liefst in de kleuren bruin, geel, oranje of rood. Hang aan de tak wat dennenappels, lampionnetjes van de lampionnenplant, eikeltjes en dergelijke en kijk wat je nog in de kast hebt liggen. Ik had nog een leuk vogeltje die ik er op heb bevestigd en bij de Action heb je voor weinig geld mooie herfsthangers. 

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 15 oktober 2018

herfstvaas

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week heb ik weer heerlijk van het weer genoten. Zo hebben wij een fietstocht gemaakt door de polders, langs het strand gewandeld en door de bossen gelopen. Zolang het zonnetje schijnt, ben ik buiten!
In het bos viel mij op dat er ontzettend veel eikeltjes van de bomen vielen, wij werden nog net niet geraakt, maar het scheelde niet veel. Ook lagen er nog volop kastanjes bij het restaurant waar wij heerlijk in het zonnetje gingen eten. En je weet hoe ik ben, een zak is zo gevuld!
Thuisgekomen heb ik een grote, hoge vaas gepakt en deze gevuld met de kastanjes en eikeltjes. Met wat lampionnetjes uit eigen tuin heb ik de vaas laagje voor laagje gevuld. Ook  wat dennenappels erbij staan goed in deze herfstvaas. Vul hem met de najaarsitems die jij kunt vinden en koop bij de kringloop een mooie vaas die je kunt vullen.
Een leuk cadeautje is zo weer gemaakt!

Succes en tot volgende week.

maandag 8 oktober 2018

herftslichtje

Goedemaandag!

Ondanks het nog mooie (zomer)weer weet ook ik dat de herfst er aan komt. Het eindeloos liggen op het strand, zwemmen in de zee, het zitten in de zon in de tuin, het is eigenlijk een beetje voorbij. Maar de herfst kan ook heel mooi zijn! Lange wandelingen maken door het bos met bomen die nu zo mooi kleuren, is bijvoorbeeld erg fijn in het najaar. En je kunt er natuurlijk ook genoeg vinden, zoals dennenappels, eikeltjes, kastanjes, noem maar op. 
Heb je geen bos in de buurt, een park heeft ook genoeg bomen waar wat af kan vallen!
Maak een lege glazen pot schoon (van bijvoorbeeld een jampotje of een pot augurken) en maak met een glasstift er een herfsttafereeltje op. Ik heb op internet een mooie tekening van een paddenstoel gevonden en nagemaakt.
Bind om de hals een mooi lint en bevestig daar een takje aan met bijvoorbeeld eikeltjes. Plaats dat op een onderbord van de kringloop en versier dat met allerlei herfstvondsten.
Waxinelichtje er in en klaar is je cadeautje.

Succes en tot volgende week.