maandag 30 oktober 2017

kruidenplateau

Goedemaandag!

Deze week plaats ik een cadeau-ideetje dat zowel voor een man als voor een vrouw geschikt is. Bijvoorbeeld voor iemand die net verbouwd heeft, verhuisd is of een nieuwe keuken heeft,  Kortom, dit cadeau is altijd welkom, zeker voor de keukenprinsen en -prinsessen!

Ik heb bij de Action een langwerpig dienblad en wat pollepels gekocht (niet duur, hooguit 2 a 3 euro bij elkaar). Ik had al wat lege conservenblikken opgespaard en deze heb ik behandeld met de structuurverf die ik nog had staan. Daarna op een lapje (ik heb jute hiervoor gebruikt, maar een reepje katoen kan natuurlijk ook) de letters van de kruiden en de lepels gestempeld. 
Een beetje leuk inpakken met folie en je hebt weer een betaalbaar, maar origineel cadeautje!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 23 oktober 2017

opbergdoos


Hallo lieve lezers!

Ik heb laatst een paar nieuwe schoenen gekocht en ik vind het altijd moeilijk om de doos die daarbij hoort, weg te gooien. Ik probeer er altijd wel weer een nieuwe bestemming voor te vinden. Je kunt een doos namelijk goed gebruiken om dingen in op te bergen. 
Ik heb dus de verfkwast maar weer eens gepakt en heb de doos helemaal grijs geschilderd met hobbyverf die ik bij de Action heb gekocht. Maar een grijze doos is wel een beetje saai. In een lade vond ik nog een zakje met splitpennen en daarmee heb ik de deksel van de doos versierd met een sterrenbeeld teken. Eerst met krijtstift de lijnen uitgetekend en daarna met de pennen de verbindingspunten gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook iets anders bedenken om de deksel te versieren, denk aan hartjes of bloemetjes. Leef je uit!

Niet moeilijk om te maken en leuk om aan iemand cadeau te geven.

Succes en tot volgende week!

maandag 16 oktober 2017

fles wijn met tekst

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een leuk cadeau-ideetje voor een man.
Ik heb een fles wijn eerst rechtop in een emmer met lauw water gezet om hem van zijn etiket te ontdoen. Daarna heb ik hem beschilderd met schoolbordverf.
Met een krijtstift heb ik een tekst op de fles gemaakt en daarvoor op internet inspiratie opgedaan. Op de dop heb ik een zwart "hoedje" gehaakt en om de bovenkant van de fles heb ik mooie tape geplakt. 
Het lege wijnkistje, dat ik nog in de kast had staan, maar te groot was voor één fles wijn, heb ik opgevuld met doppinda's.
Het was een geslaagd cadeau voor een vriend van ons!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 9 oktober 2017

herfstcreaties


Hallo allemaal!

Wat fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! 
Het is herfst en dat betekent regen, wind en donkere dagen. Perfect weer om binnen te knutselen!

Of om een lange herfstwandeling te maken door de bossen die nu zo mooi gekleurd zijn. Als je dan toch wandelt, kijk dan ook eens af en toe naar beneden en doe op de grond de mooiste ontdekkingen. Zoek mooi gekleurde bladeren, dennenappels, eikeltjes, enzovoort, en maak daar een herfstcreatie van.

Zo kun je een schaaltje opmaken met je vondsten, maar een woonketting (die je met knijpertjes en al zelf kunt maken en te koop is bij de Action voor 1 euro!) is natuurlijk ook heel mooi!
Ik heb ook blaadjes gehaakt en er bij gevoegd, en zoals je op de eerste foto ziet heb ik ook hoedjes voor de eikeltjes gehaakt en vastgelijmd. Zo geef je je cadeautje een persoonlijk tintje.
Pak het geheel mooi in en je hebt weer een leuk cadeautje!

Succes en tot volgende week.


maandag 2 oktober 2017

naambordje

Hallo lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor iemand die net verhuisd is, oftewel een house warming presentje! 
Bij de Action heb ik een houten hart gekocht met daarop een tekst. Deze letters heb ik weggewerkt met grijze hobbyverf, ook bij de Action gekocht. 
Daarna heb ik met behulp van een krijtstift en een sjabloon een nieuwe tekst gemaakt en daarom heen een rand met figuurtjes.
Touwtje er weer aan en je cadeau is af!

Succes met maken en tot volgende week!