maandag 29 mei 2017

geborduurd kussentje

Hallo lieve lezers,

Wat hebben wij een fijn en warm lang weekend achter de rug! Ik heb echt dagenlang op het strand gelegen en ben lekker bruin geworden. Als je zo op je handdoek ligt en kijkt naar de zee, krijg je de leukste maritieme ideeën.
Heb je een verjaardag van iemand die veel van het strand en het kustleven houdt, is het cadeau-ideetje van deze week misschien wel een aanrader.

Koop bij de Zeeman of Action een kussenvulling en een goedkoop kussenhoesje dat je kunt versieren. Borduur een klein lapje met een strandtafereel, bijvoorbeeld een vuurtoren zoals op de foto, en naai dat met een gekleurd lapje en lint op het hoesje. Zoek op internet naar een leuk patroon.

Het is wel even wat meer werk maar het is wel een leuk en persoonlijk cadeautje.

Veel succes met maken en tot volgende week.  

maandag 22 mei 2017

hanging basket

Hallo lieve lezers,

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog.
Als je een jarige hebt in het voorjaar is het natuurlijk leuk om iets te geven voor in de tuin.
Zoals ik laatst al heb verteld, kom ik graag op kofferbak- of rommelmarkten. Als ik iets van zink zie, en het is niet al te duur, sla ik gretig mijn slag. In mijn tuin heb ik namelijk een hoekje met emmers, teilen, kannen etc. van zink. 
Op de vrijmarkt met Koningsdag heb ik laatst een vergiet van zink op de kop getikt en deze gevuld met plantjes. Touw er aan en je hebt een leuke hanging basket!
Leuk idee voor een cadeautje!
Succes met zoeken naar een vergiet en tot volgende week!

maandag 15 mei 2017

slinger

Goedemaandag!

Afgelopen zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd, maar het kon helaas niet in de tuin. De regen kwam soms met bakken uit de hemel vallen en dan wordt een tuinfeestje toch iets minder leuk.
Ik had wel een slinger opgehangen, want uit mijn kamer had je daar mooi zicht op. Deze had ik zelf gemaakt van een sloop die ik goedkoop bij de Zeeman had gekocht. Gewoon wat langwerpige lapjes scheuren (de rafels maken het juist nonchalant) en vastgenaaid aan een touw.
Tegenwoordig heel hip, je ziet deze slingers in alle woonbladen voorbij komen.
Dus ook een leuk idee om te geven aan een jarige!
Je bent niet veel geld en tijd kwijt, het is gemakkelijk te maken en je komt met een leuk cadeautje aan.

Veel succes met maken en tot volgende week!

maandag 8 mei 2017

haak- of breitas

Goedemaandag!

Het is al weer bijna Moederdag en dan willen wij onze moeders verrassen met een leuk cadeau. Maar het wordt al snel het geijkte flesje sop voor onder de douche of een bos bloemen. Maak dit keer iets voor je moeder en zij zal het nog meer waarderen omdat je er tijd aan besteed hebt!

Ik heb voor het cadeau ideetje van deze week een tas van de Action gebruikt. Die heb je tegenwoordig met leuke opdruk. Voor de moeders die graag handwerken, kun je een haak- of breitas maken zoals je ziet op de foto. Maar je kunt er natuurlijk ook een plant in zetten voor in de tuin of balkon. 
Knip het gedeelte met de bloemen uit en naai daar een tas van en maak één van de hengsels er aan vast.
Een fleurig cadeau dat zeker in de smaak zal vallen!


Succes met maken en tot volgende week.

maandag 1 mei 2017

bloemenvaasjes

Hallo allemaal,

Hoe was jullie week? Nog een leuke Koningsdag gehad? Ik ben verschillende vrijmarkten af geweest en heb leuke dingen gekocht. Zo heb ik een ouderwetse vergiet op de kop getikt voor maar 1 euro en die ga ik gebruiken voor een hanging basket. Ik zal, als hij hangt, een foto laten zien!
Vrijmarkten en kofferbakmarkten zijn altijd mooie plaatsen om goedkope spullen te scoren die je dan weer kunt gebruiken voor een mooi cadeautje. Maar ook als je een leuk dagje uit hebt gehad, kun je met iets thuiskomen!
Zo heb ik laatst op een terrasje appelsap uit een leuk flesje gehad waar geen statiegeld op zat en dus niet meer gebruikt werd. Ik mocht er wat van meenemen en heb daar het cadeau ideetje van deze week van gemaakt.
Snij wat mooie voorjaarstakken of wat varens af en plaats deze in de flesjes. Bind er mooi touw omheen en maak het af met een leuk stylingsitem, hier een rieten hartje.
Staat ontzettend leuk en kost dus heel weinig!
Succes met maken en tot volgende week.