maandag 27 februari 2017


Hallo allemaal!

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog!
Het cadeau-ideetje van deze week is een geborduurd schaakprobleem op een theedoek.
Ik heb dit cadeau aan mijn broer, die gek op schaken is, gegeven en hij was er blij mee!

Koop een setje theedoeken in een donkere kleur en voorzien van ruiten. Zoek op internet naar een schaakprobleem dat opgelost moet worden. Ik heb er één gevonden met weinig schaakstukken, dat scheelde weer in het maken. Ik heb op ruitjespapier de schaakstukken getekend, maar misschien bestaat er op internet wel een site met patronen. Borduur de stelling op één van de theedoeken en markeer ook waar het bord begint en eindigt. 

In plaats van schaken, kun je natuurlijk ook een damprobleem borduren. Een leuk cadeautje voor een man die nooit iets anders weet te vragen voor zijn verjaardag dan sokken!
En mijn broer doet nu net even leuker de afwas!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 20 februari 2017

letterslinger


Hallo lieve lezers!

In de voorjaarsvakantie kan het nog behoorlijk slecht weer zijn en dan zit je met je kinderen binnen. En die vervelen zich dan natuurlijk!
Ga lekker met ze knutselen en maak een letterslinger.
Een woord, een naam van je kind of een kleine zin is tegenwoordig heel in om aan de muur te hangen en zo'n slinger is gemakkelijk te maken.

Knip uit zwart karton (ik had nog wat fotokarton over) letters met aan beide kanten een klein extra stukje waar de splitpen inkomt. Je kunt daarnaast ook hartjes of sterretjes knippen. Maak in de extra stukjes een gaatje en "rijg" de letters aaneen met de splitpennen.

Zo ben je weer lekker een middagje met je kroost bezig en het resultaat is een leuk cadeautje voor een jarige of je hangt de slinger lekker zelf op in je eigen huis!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 13 februari 2017

bloempotje en valentijnshanger


Goedemaandag iedereen!

Hoe hebben jullie het weekend beleefd? Lekker binnen gezeten bij de open haard of naar buiten gegaan en een sneeuwballen gevecht gehouden? Hopelijk waren dit de laatste stuiptrekkingen van de winter en gaan wij nu op naar een heerlijk voorjaar. Alhoewel, het heeft ook wel wat, zo'n witte wereld. Je ziet alles in een ander licht. De kleuren van de vogeltjes in de tuin zijn opeens heel anders.
We hebben geprobeerd mooie foto's te maken, maar daar dachten onze gevederde vriendjes anders over. Elke keer als wij ons maar een beetje bewogen, vlogen zij weg.

Dus dan maar binnen blijven. Ik heb lekker zitten te haken die weekend.
Om een lege jampot heb ik een een hoesje gehaakt in verschillende kleuren. Door de bovenkant heb ik een gehaakt koordje geregen, daarvoor heb ik eerst twee rijen voor het eind met wat lossen, gaten gemaakt.
Een hyacint er in en je hebt weer een leuk cadeautje.

Morgen is het Valentijnsdag. Daarom een extra cadeautje om een geliefd persoon te verrassen. Naai op een lapje vilt een hartje in een contrasterende kleur. Knip het vilt ruim om het hartje uit en doe dat twee keer. Naai het hartje aan elkaar met wat watten ertussen en zorg dat er lintjes aan de bovenkant met een lus en aan de onderkant los er tussen zitten. Je kunt eventueel nog wat kraaltjes aan de lintjes rijgen. Een leuke kasthanger is zo gemaakt!

Succes met maken en tot volgende week.  

maandag 6 februari 2017

vogelvoer hanger

Hallo lieve lezers!

De winter is nog niet voorbij en de R is nog in de maand. Het wordt deze week zelfs weer behoorlijk koud en later is er ook nog sneeuw voorspeld. Dit betekent dat wij de vogels nog gerust kunnen bijvoeren. Het item van deze week is dan ook bestemd voor een jarige vogelliefhebber.
Het enige wat je nodig hebt voor dit cadeau is wat takken van de klimop, een vetbol en wat pinda's. Knip een stuk of 8 (wat dikkere) takken af van de klimop en haal in het midden het blad weg. Buig de stengels om de vetbol heen en maak boven en onder vast met touw of ijzerdraad. Rijg de pinda's en vouw om de boven- en onderkant van de vetbol. 
Jammer dat er in deze periode weinig bloeit, anders had je het aan de bovenkant nog met bloeiende takken kunnen versieren. Maar het geheel met alleen klimop is ook heel decoratief en zo kom je toch met een leuk cadeautje aan!
Snel en gemakkelijk te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week.