maandag 26 december 2016

champagneglas bedel


Dag lieve lezers,

Hoe is jullie kerst tot nu toe? Vier je het gezellig met familie en/of vrienden, of zit je al uit te buiken van al het lekkers dat je gegeten hebt?
Of misschien heb je de hele kerst voor de televisie doorgebracht met mooie tv programma's en lekkere hapjes, ook leuk.


Maar het volgende feest komt er al weer aan.
Straks vieren wij weer oud en nieuw en dat gaat altijd gepaard met een glas champagne om 12 uur 's nachts.
Vier je het nu met een grote groep, dan is het wel handig als je je eigen glas terug kunt vinden na al het goed bedoelde zoenen.
Vandaar deze week een leuk cadeautje voor diegene waar je het feest viert.
Maak van ijzerdraad een champagneglas-herkenner.
Buig het ijzerdraad dubbel zodat je aan het eind een oogje krijgt. Ga daarna met haakkatoen vasten haken om het ijzerdraad totdat je de gewenste lengte hebt. Hecht af en buig het resterende stukje ijzerdraad tot een haakje.
Maak nu aan het gehaakte randje een gekleurde kraal vast. Dat kunnen er meerdere zijn, maar ook een enkele, zoals je op de foto ziet. Maak er zoveel als jij denkt dat nodig is.
Zo klaar en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 19 december 2016

kerstster


Hallo lieve lezers,

Op de valreep plaats ik nog wat kerstcadeautjes die je kunt geven aan een jarige in deze tijd of aan de gastvrouw/heer van het kerstfeest waarop jij bent uitgenodigd.

Het zijn twee items die niet moeilijk te maken zijn, maar wel een groots effect scoren.
Het eerste cadeau is een kersthanger, een ster gemaakt van zwarte rietjes. Maak twee driehoeken door een draad te rijgen door drie rietjes. Maak daarna de ster compleet door met zwart touw de driehoeken op elkaar te knopen. Je kunt er zoveel  maken als je wilt, dus een slinger van deze sterren is natuurlijk ook heel leuk!

Het tweede item is een glazen augurkenpot (gewassen en het etiket eraf) omwikkelen met bruin inpakpapier. Ik heb altijd een rol in huis want je kunt er veel mee doen. Bestempel bijvoorbeeld eens een stuk papier met kerststerretjes en je cadeau krijgt direct cachet!
Maak het papier om de pot vast met mooi touw en hang er een sterretje van klei of brooddeeg aan. Tenslotte knip je een mooie tak uit de tuin en je cadeau is klaar!

Volgende week plaats ik een leuk cadeautje voor oud en nieuw!
Tot dan en succes met maken!

maandag 12 december 2016

takken met kerststerretjes


Hallo allemaal!

Zijn jullie al een beetje in de kerststemming? Is er al een boom in huis?
Bij ons staat er dit jaar weer een echte kerstboom, mijn kunstkerstboom heb ik niet meer, die viel bijna net zoveel uit als een echte!
Overdag vind ik, zeker als het zonnetje mijn huis binnenkomt, het maar een rare sta-in-de-weg, maar 's avonds is het een en al gezelligheid!

Het cadeautje van deze week is een paar takken (op de foto zie je takken van de conifeer) samengebonden met een stuk touw en wat gehaakte sterren er in.
Heb je geen tuin, of geen naaldbomen er in staan, kijk dan even in je buurt rond en vraag of je bij iemand wat takken mag snoeien. Zeker als de haag veel uitlopers heeft, vindt de bezitter van de tuin het geen probleem als je er wat van afknipt. Desnoods bied je aan de hele haag te snoeien, heb je voor je hele familie een cadeau!

Aan deze bos takken hang je zelfgemaakte sterren. Dat kunnen gehaakte sterren zijn zoals op de foto, maar ook sterren van klei, brooddeeg, of zelfs van uitgeknipt karton.
Ga voor dat laatste even naar de supermarkt en haal een mooie lege doos uit de bak en knip daar thuis sterren van die je nog met een zwarte of witte stift kunt versieren of, als je stempels hebt, bestempelen.
Wil je net zoals ik gehaakte sterren, kijk dan even op internet naar een patroon. Zij zijn niet moeilijk te maken, in een uurtje had ik deze van verschillende restjes haakkatoen gemaakt.
Heb je nog kralen in huis, maak die er dan ook aan vast en hang de sterren aan de takken.

Snel klaar en leuk om te geven!
Succes en tot volgende week. 

maandag 5 december 2016

trendy lampje





Goedemaandag allemaal!

Moet het heerlijk avondje nog bij jullie komen of hebben jullie Sinterklaas in het weekend al gevierd?
Misschien wel compleet met surprises en ellenlange gedichten om elkaar een beetje op de hak te nemen.
Of heb je nog kleine kinderen en geniet je elke keer weer van die verwachtingsvolle en opgewonden gezichtjes als zij de zak met cadeautjes bij de deur zien staan die de (buurman)sint bij je thuis heeft neergezet.

Al en met al blijft het een fijn feest. Maar na morgen komt kerst er al weer aan!
En ook dan wil je wat geven aan de gastvrouw die jou voor een etentje heeft uitgenodigd of wil je elkaar wat pakjes onder de boom geven.
Het is en blijft een dure maand, december, en ik hoop dat jullie met de ideetjes op mijn blog een beetje gered zullen zijn.

Vandaag plaats ik een cadeautje voor bijvoorbeeld een vriendin die haar huis altijd naar de laatste trend inricht.
Ik heb bij de Action een "slaapkamer" lampje gekocht. Dat is een lampje met een trekkoordje en het werkt op batterijen.
Het is niet duur, nog geen 2 euro en je hebt ze in allerlei kleuren.
Ik heb hem in het wit gekocht en om het kapje een hoesje gehaakt.
Aan het koord heb ik houten kralen geregen die ik bij de Pipoos heb gekocht, maar je kunt de zwarte draad ook omhaken met dezelfde wol als dat van het kapje of beide en dan minder kralen gebruiken.

Niet moeilijk te maken en je bent zo klaar.
Succes en tot volgende week!