maandag 26 oktober 2020

placemats


 Goedemaandag!

Mijn man heeft laatst zijn kledingkast opgeruimd en er sneuvelde een mooi spijkeroverhemd. Hij wilde hem niet meer dragen en ik zag er natuurlijk wel wat in! Ik heb de onderkant eraf geknipt tot onder de oksels en van deze lap heb ik twee placemats gemaakt. De borstzakjes heb ik van de bovenkant afgehaald en op de placemats genaaid. Deze worden de bestek- en servethouders. 

Al met al een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een man die veel van koken houdt en regelmatig een eter over de vloer krijgt! 

Succes met maken en tot volgende keer.

maandag 19 oktober 2020

versierde boodschappentas

 

Hallo lieve lezers,

Zoals ik al vorige week vertelde, was ik met een leuk project bezig, namelijk het pimpen van mijn boodschappentas! Dit is natuurlijk ook een leuk cadeau-ideetje. Kijk bij de kringloop naar een leuke, rieten tas die er vanzelfsprekend nog mooi uitziet. Haak dan een aantal driehoekjes die je als een slinger op de tas naait. Onder de driehoekjes nog een kwastje en klaar is je cadeau. Wel wat meer uurtjes werk, maar dan heb je ook wat!

Succes en tot volgende keer!

maandag 12 oktober 2020

speldenkussen


 Goedemaandag!

Ik ben weer aan het haken geslagen. Ben nu bezig met een cadeau-ideetje voor later en daar heb ik bijzonder veel plezier in. Nu een gouwe ouwe. Een tijdje terug plaatste ik een potje handcrème met een gehaakte "muts". Ik heb deze muts wat langer gemaakt en het potje, wat eerst een potje dagcrème was, goed schoongemaakt.

Daarna heb ik het gevuld met spelden en op het deksel heb ik een stukje schuurspons gelijmd. Gehaakte "muts" erover en klaar is je speldenkussen/potje!

Veel succes en tot volgende week. 

maandag 5 oktober 2020

Herfst in glazen pot


 Goedemaandag!

Het is echt herfst, geen lekker nazomerzonnetje maar regen en wind. Gelukkig heb ik afgelopen vrijdag nog een lekkere boswandeling gemaakt toen het nog te doen was qua weer. Naar paddenstoelen gezocht en gevonden maar helaas niet de rood met witte, als ik die zie is mijn boswandeling namelijk compleet. Toch was het heerlijk en ik heb natuurlijk weer gesprokkeld zodat ik thuis een herfsttafel kon maken. 

Ik kwam ook op het idee om een lege augurkenpot (die van Kesbeke, die vind ik het mooist, je hoeft dan namelijk de deksel niet te schilderen) om te toveren tot een herfstpot.

Gewoon wat je vindt in de natuur of in de tuin in de lege pot doen, deksel erop en klaar is je cadeautje! Pak het wel mooi in, dat staat altijd leuk. Succes en tot volgende keer!