maandag 29 juni 2020

gastendoekje

Goedemaandag lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje waar je wat meer tijd aan moet besteden. Ik heb een gastendoekje gekocht bij de Action (ongeveer 1 euro) en daarop een band genaaid waar ik wat op heb geborduurd.
Op een reep borduurstof heb ik de letters Wijk aan Zee en twee schelpen geborduurd voor een vriendin die met een stacaravan in het kustdorp verblijft in de zomer.
Op internet kun je gemakkelijk wat borduurpatronen zoeken, kijk naar de interesses van de jarige en ga aan de slag.
Zoals ik al zei, het is geen last-minute klusje, maar het wordt wel een heel mooi en persoonlijk cadeau.
Succes met maken en tot over twee weken.
Ik ga (tijdelijk) niet meer elke week een item plaatsen omdat je met het mooie weer misschien niet zoveel zin hebt om te knutselen. In de herfst draai ik dat weer om!

maandag 22 juni 2020

voorraadpot voor thee

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik een cadeau-ideetje geplaatst voor een echte theeleut, gemaakt van een lege voorraadpot (van bijvoorbeeld saus of augurken).
Deze heb ik goed omgewassen en de deksel heb ik zwart geschilderd.
Van verschillende soorten thee heb ik de labeltjes eraf gehaald en deze vervangen door labels met eigen teksten zoals: slaapthee, wakker worden-thee, Netflix-thee enz. 
Het is dus elke keer een verrassing welke thee er wordt gezet, al zeggen de labels natuurlijk wel genoeg. Ik heb muntthee, rooibosthee, zwarte thee maar ook thee met fruitsmaak hiervoor gebruikt.
Leuk om te maken en leuk om te geven!
Succes en tot volgende week.

maandag 15 juni 2020

lampenkap

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje dat je vanwege het feit dat vaderdag eraan komt aan een man kan geven, maar het is ook heel geschikt voor een jarige vrouw.
Ik heb bij de Action een witte lampenkamp gekocht voor weinig geld en dat als basis gebruikt. Op papier heb ik eerst met potlood geoefend met een tekening die ik erop wilde hebben. Daarna heb ik de schets met zwarte viltstift overgetrokken. Ik heb het papier achter de lampenkap geplaatst zodat hij door zou schijnen en met zwarte stift heb ik de tekening overgetrokken.
Je kunt zelf bedenken wat voor tekening je maakt voor de jarige, ik heb iets gemaakt wat tegenwoordig heel modern is.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 8 juni 2020

badslippers

Goedemaandag!

Als je in een hotel verblijft, liggen er vaak van die badslippers in de kamer met het logo van het hotel er op. Meestal laat ik deze in de verpakking liggen, maar soms kan ik mij niet bedwingen en neem ik deze slippers mee in de koffer terug naar huis..
Thuisgekomen heb ik soms spijt, want daar draag ik ze niet en liggen zij te verstoffen in de kast. Totdat ik op een ideetje kwam!
Ik heb de badslippers versierd met een gehaakt randje en bandje en nu zijn het hele hippe slofjes geworden. 
Leuk om weg te geven en leuk om te maken. Nu maar hopen dat jullie ook van die badslippers in de kast hebben liggen!
Succes en tot volgende week.

maandag 1 juni 2020

mondkapjes

Hallo lieve lezers,

Vanaf vandaag is het verplicht om een mondkapje te gebruiken in het openbaar vervoer. Dus heb ik in mijn stoffenmand gekeken en ben ik aan de slag gegaan om voor o.a. mijn broer, die vaak van het ov gebruikt maakt, een paar van deze kapjes te maken.
Op internet kun je aan een patroon komen en ze zijn niet moeilijk om te maken.
Gebruik leuke stofjes en de ontvanger zal er heel blij mee zijn!
Succes en tot volgende week.