dinsdag 31 december 2019

stekje in kop en schotel

Hallo lieve lezers,

Weer een jaar voorbij, een jaar vol knutselplezier! Ik geniet er nog altijd van om iets wat je  zelf gemaakt hebt, aan iemand te geven. Het levert zoveel meer voldoening en dankbaarheid op. Ik hoop dat jullie het komende jaar weer mijn blog komen bezoeken om ideetjes op te doen.
Vandaag plaats ik een cadeautje dat niet zo moeilijk is om te maken, zoals veel van mijn ideetjes. Je hebt weinig nodig om een jarige een plezier te doen.
Zoek in je kast naar een oud kop en schoteltje of score er eentje bij de kringloop. Het schoteltje heb ik voor de helft geschilderd in de hoofdkleur van de bloemetjes op het kopje. Gewoon wat hobby verf van de Action gemengd totdat je de juiste kleur hebt. Met een stempel en stempelinkt heb ik er een lieveheersbeestje op geplaatst, maar een hartje of sterretje kan natuurlijk ook.
Van tevoren had ik een stekje van een plant gekweekt en deze in het kopje geplaatst. 
Simpel, maar oh zo leuk om te geven en te krijgen.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en heel veel goeds voor het nieuwe jaar.

maandag 23 december 2019

last minute kersthanger


Hallo lieve lezers,


Hebben jullie nog een last minute cadeautje nodig voor de gastvrouw/heer bij wie je bent uitgenodigd om bij het kerstdiner aan te mogen schuiven?
Dan kun je met (kerst)papier, kralen, touw en karton nog even aan de slag!
Je ziet op de foto's een kerstengel, heel eenvoudig te vouwen van twee blaadjes die je daarna aan elkaar maakt. Rijg een touwtje er doorheen en als laatste een kraal voor het hoofdje. 
Ook zie je een kerstboom van karton. Kijk wat je nog in huis hebt om de hanger mooi af te stijlen, je kunt ook met lijm en glitters nog helemaal losgaan! Je kunt de boom als hanger gebruiken, maar ook met een naam erop als plaatsaanduiding  bij het diner.
Heel eenvoudig om te maken en leuk om te geven. 
Succes en tot volgende week. 

maandag 16 december 2019

vilten kerststerren

Goedemaandag!

Nog een dikke week en dan is het kerst! Heb je iemand in je omgeving die in deze tijd haar verjaardag viert, dan is het volgende item misschien wel leuk om te geven.
Het is een kerstster van vilt die ik versierd heb met verschillende kleurtjes, lintjes en kraaltjes.
Je kunt de ster gebruiken als kerstboomhanger (voor een vrolijke boom), als versiering om het kerstmenu of aan elkaar gemaakt als kerstslinger.
De variaties zijn eigenlijk eindeloos. 
Maak ze in de kleuren die de ontvanger mooi vindt of met de restjes die je nog in huis hebt.

Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 9 december 2019

kersthanger kerstman

Hallo lieve lezers,

Sinterklaas is weer het land uit, dus het huis mag in kerstsferen omgetoverd worden. En dat heb ik gisteren dus uitbundig gedaan!
De kerstboom staat en in de hal zelfs een heel kleintje. Ik houd nu eenmaal van het hele gebeuren rondom 25 december. 
Ik heb een lief hangertje gemaakt, wat je op kunt hangen aan een kastdeurtje bijvoorbeeld.
Met een klein bordje als mal heb ik een rondje getekend en uitgeknipt en daarna doormidden gehaald zodat je twee helften krijgt.
Daarna heb ik een kerstman met krijtstift erop getekend. Tot een kegeltje vouwen en vastplakken en daarna wat groen uit de tuin eraan en een kraaltje. Lief!
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 2 december 2019

labels

Goedemaandag!

Het is bijna 5 december en heb je nog een last minute cadeautje nodig dan kun je bijvoorbeeld iets voor kerst geven. Maak een aantal kerstlabels die de ontvanger aan de pakjes kan hangen voor onder de boom.
Niet moeilijk te maken: van gekleurd papier knip je een aantal kaartjes en met een pons maak je een gaatje waardoor je een mooi lintje rijgt.
Ik heb zelf een pons met de tekst "merry x-mas" maar heb je zoiets niet in huis, dan kun je het ook met een stift op de kaartjes schrijven met een mooi handschrift.
Pak het mooi in en je hebt weer een leuk cadeautje!
Succes en tot volgende week.