maandag 25 november 2019

koffiebeker met tekst

Goedemaandag!

Een leuk cadeautje om te geven is een persoonlijke koffiebeker. Bij de Wibra heb ik een witte koffiemok gekocht voor 1 euro en met een zwarte porselein stift heb ik daar een tekst op gemaakt. Ik heb gekeken naar de interesse van de ontvanger en op internet gezocht naar een voorbeeld om na te maken.
Dit voorbeeld heb ik gespiegeld afgedrukt en de tekst met potlood overtrokken. Daarna op het kopje gelegd en weer met het potlood hard over het papier gekrast, zodat de tekst met de goede kant op het kopje komt.
Zo zie je de afbeelding vaag tevoorschijn komen en kun je het met stift overtrekken.
Even 20 minuten in de oven afbakken op 160 graden (wel even de stickers eraf halen) en klaar is je cadeau.
Succes en tot volgende week.

maandag 18 november 2019

pepernotenpot

Hallo lieve lezers,

De Sint is afgelopen zaterdag aangekomen in ons land! Dus nu mogen de pepernoten gestrooid worden en de schoen gezet. Ik heb dit weekend een pepernotenpot cadeau gedaan aan een jarige die heel makkelijk te maken is.
Wat je nodig hebt, is een lege glazen augurken- of jampot o.i.d. die je goed moet schoonmaken. Vul deze met pepernoten (die je goedkoop kan kopen of je maakt ze zelf!) en plak op het potje een leuke Sint afbeelding. Daarna is de deksel aan de beurt. Ik had nog een speelgoed pietje die ik op de deksel heb geplakt met sterke lijm. Daarna heb ik de deksel en het pietje zilver gespoten, heb je meteen geen discussie meer over de kleur van piet ;). Je kunt tegen een redelijke prijs een bus zilverspuitverf kopen bij de Action. Hang er een leuke label aan en klaar is je cadeautje.
Je kunt de pot ook vullen met de ingrediĆ«nten (behalve de boter) die je nodig hebt om pepernoten te bakken met op het label het recept. 
Veel succes en tot volgende week.

maandag 11 november 2019

onderzetters

Goedemaandag!

Volgens mij is de Sint onderweg uit Spanje en komt hij a.s. zaterdag aan in Nederland. Dus tijd voor lootjes trekken, surprises maken, zwoegen op gedichten en natuurlijk de onvermijdelijke cadeautjes kopen.
Heb je weinig geld te besteden dan is deze tijd, die zo leuk moet zijn, een drama.
Ik hoop dat ik de komende weken jullie wat ideetjes kan geven voor leuke presentjes die niet zoveel kosten.

Bij de Action heb ik 4 houten onderzetters gekocht (met een grafisch motief) voor 1 euro. Uit een oude atlas, bij de Kringloop gevonden, heb ik 4 cirkels geknipt en deze met spuitlijm op de onderzetters geplakt. Maak het cadeautje persoonlijk door gebieden uit te kiezen die betrekking hebben op de persoon, dus bijvoorbeeld zijn favoriete vakantielanden of de huidige en vorige woonplaatsen.

Een leuk mannencadeautje!
Succes en tot volgende week.

maandag 4 november 2019

broche

Hallo lieve lezers,

De laatste tijd hoor je steeds meer over gender reveal party's. Op zo'n feest wordt door de ouders in spe in het bijzijn van vrienden en familie het geslacht bekend gemaakt van de baby. Er zijn dan twee "kampen" aanwezig, aan de ene kant de gasten die er overtuigd van zijn dat het een jongetje wordt, en een kamp die denkt dat het een meisje wordt.
Zo krijg je een blauwe en een roze hoek. 
Ik heb voor een vriendin, die dacht dat zij een kleindochter zou krijgen, een broche gemaakt in roze kleuren die zij kon opspelden op de party. En haar wens kwam uit!
Veel plezier met maken en tot volgende week.