maandag 17 juni 2019

geslaagd!

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week is bekend gemaakt wie er allemaal geslaagd zijn. Tassen en vlaggen hangen her en der in de straat en misschien heb jij wel een buurjongen die zijn middelbare schoolperiode heeft afgesloten. Maar je bent er nog niet langs geweest omdat je niet weet wat je die jongen moet geven.
Of je nichtje heeft een herexamen en moet nog wachten op een verlossend telefoontje.
Een leuk cadeau voor de tieners van vandaag is altijd nog snoep, maar dan leuk verpakt zoals je op de foto kunt zien. Haak een zwarte granny square en maak daarop vast een bundeltje draad. Doe zwart duct tape op een deksel van een lege glazen augurkenpot of schilder de deksel zwart en plaats het gehaakte er op. Vul de pot daarna met wat snoep en je hebt een leuk cadeau om binnen te komen bij de gelukkige. Succes met maken!

Vanaf nu plaats ik elke twee weken weer een cadeau-ideetje i.p.v. elke week, het is ten slotte zomer en dan wil je niet binnen zitten te knutselen!
Dus tot over twee weken! 

maandag 10 juni 2019

feestslinger

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een verjaardagsslinger die ik laatst voor de kleinzoon van een vriendin gemaakt heb. Van lapjes stof die ik nog in mijn lappenmand had liggen heb ik driehoekjes geknipt en aan elkaar genaaid. Met vilt de letters er op gemaakt en een lusje aan het eind van de slinger zodat hij met een koord verlengd kan worden.
Wel even een werkje, maar het resultaat is natuurlijk super!
Succes met maken en tot volgende week!

maandag 3 juni 2019

sieradenrol

Goedemaandag lieve lezers,

Heel fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! De zomer is in aantocht, dus binnenkort ga ik weer om de twee weken iets plaatsen, want met het mooie weer wil je misschien niet altijd binnen zitten knutselen. Maar voorlopig dus nog elke week een leuk idee om cadeau te geven.
Deze week is het een sieradenrol. Bij mij liggen mijn armbanden altijd los in een doos en zoek ik altijd een poos voordat ik mijn favoriete armband vind. En dan zit hij altijd in de knoop met een ketting!
Dat kan anders dacht ik, dus heb ik een sieradenrol gemaakt van een lapje spijkerstof afgezoomd met een stuk lint nadat ik eerst een prop watten er in had gedaan.
Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt, dan passen er meer armbanden om, en je kunt natuurlijk ook van een oude ketting een leuke armband maken en deze met de rol cadeau doen.
Niet moeilijk om te maken en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week!