zondag 24 maart 2019

gehaakte woonslinger

Hallo lieve lezers,

Je kunt geen woonblad openslaan of je ziet een woonslinger! De een is gemaakt van papier of karton, de ander weer van lapjes stof. De slinger die ik vandaag plaats is gehaakt. Ik heb verschillende kleuren gebruikt en de rondjes aan elkaar geregen met een gehaakte sliert.
Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt en in de kleuren die jij leuk vindt of degene die de slinger ontvangt.
Niet moeilijk om te maken en helemaal in de mode dus!
Succes en tot volgende week.

maandag 18 maart 2019

voorjaarsring

Goedemaandag lieve lezers!

Eind van de week is de winter officieel voorbij en breekt de lente aan! Vandaar dat ik een voorjaarsachtig cadeau-ideetje plaats. Vorige week liet ik zien hoe je een oude lamp kunt opknappen met macramé en ik hield na het slopen van het kapje een ring over. Deze heb ik met een lentegroene kleur omgehaakt. Uit groen vilt heb ik blaadjes geknipt en deze vastgemaakt aan de ring, evenals een aantal gehaakte bloemen.
Een perfect cadeautje voor iemand die bijvoorbeeld op 21 maart, als de lente begint, jarig is!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 11 maart 2019

Macramé lamp

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje in de vorm van een lamp. Bij de kringloop heb ik voor weinig geld een lampje gekocht en de voet grijs geschilderd. Het doek heb ik van het frame afgehaald en om de bovenste ring heb ik met zwart draad strengen geknoopt. Op internet heb ik gezocht naar een makkelijke knoop om te macrameeën en ben begonnen. Het was niet echt een last minute werkje, het kostte best wel wat tijd! Op het eind heb ik kralen er in verwerkt die ik bij de Action had gekocht voor nog geen 1 euro. Daarna de eindjes aan elkaar geknoopt want dat staat lekker frivool!
Het resultaat is een schattig eigentijds lampje en heel leuk om cadeau te doen.
Succes en tot volgende week. 

maandag 4 maart 2019

Vogelhuisje

Hallo lieve lezers,

Wat fijn dat jullie weer mijn blog bezoeken! Ik probeer elke week een cadeau-ideetje te plaatsen voor de kleine portemonnee en vandaag is dat een vogelhuisje.
Het wordt al bijna lente en vorige week was het gewoon al heerlijk voorjaarsweer! De vogels hoorde ik vrolijk zingen en driftig naar takjes zoeken voor een vroeg nestje. Daarom kun je er niet snel genoeg bij zijn om een vogelhuisje op te hangen!
Ik heb bij de Action een onbeschilderd huisje gekocht voor weinig geld en dat geschilderd in een donkere kleur. Het dak heb ik met een lijmpistool beplakt met schelpen die ik op het strand had gevonden (zwaardschedes). Een houten ijsstokje in dezelfde kleur als het huisje, wat mooie schelpen en een kleine vuurtoren dat ik nog in huis had heb ik eveneens erop gelijmd. Op het ijsstokje heb ik Beach House geschreven met een krijtstift.
Een leuk cadeau voor een vogelliefhebber!
Succes en tot volgende week.