maandag 26 november 2018

gelukshanger

Goedemaandag lieve lezers!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een persoon die wel wat geluk in zijn leven verdient! Er zijn genoeg mensen die zonder werk zitten bijvoorbeeld, of in een scheiding terecht zijn gekomen. Dierbaren die ziek zijn of eenzaam. Wat is er fijner dan zo'n persoon een beetje geluk te geven? 
Daar is natuurlijk niet veel voor nodig. Wat aandacht schenken, luisteren naar hun problemen en natuurlijk een hart onder de riem steken. En geef iemand die het nodig heeft met Sinterklaas eens een gelukshanger. Niet moeilijk om te maken maar o zo dankbaar om te geven.
Je hebt nodig een sleutelring, twee kralen, de één wat groter dan de andere en een (leren) koord. Kijk op de foto hoe je het koord met de kralen aan de ring knoopt en hang een lief kaartje er aan.
Succes met maken en tot volgende week. 

maandag 19 november 2018

rolmaatje

Hallo lieve lezers,

Sinterklaas is weer in het land en daarmee komt er ook weer een gezellige tijd aan. Ik heb 's middags al vroeg de kaarsen aan en 's avonds brandt af en toe mijn open haard. Maar er komt natuurlijk ook een dure tijd aan! Op 5 december worden er cadeautjes gegeven en in sommige families ook met kerst. Als je niet veel te besteden hebt, wordt december zo een zorgelijke maand in plaats van een feestelijke.
Weet dat de ontvanger van het cadeau het vaak leuker vindt als je iets zelf gemaakt hebt en er tijd aan hebt besteed.
Het cadeau ideetje van deze week is een rolmaatje, iets wat fervente naaisters en klussers altijd nodig hebben. Ik heb een eenvoudige rolmaat een gehaakt jasje gegeven met daarop een rozet van bloemen en een kraal. Ook het uiteinde heb ik omgehaakt.
In feite niet moeilijk om te maken. Twee rondjes haken en daarna aan elkaar vastmaken, wel een gat overhouden om het meetlint er doorheen te halen.
Succes en tot volgende week.

maandag 12 november 2018

herfstslinger


Goedemaandag lieve lezers,

Ik ga omdat het herfst is nogmaals een najaarsideetje plaatsen.Tenslotte liggen de afgevallen bladeren nu overal!
Ik heb een herfstslinger bedacht die gemakkelijk te maken is. Je zoekt wat bladeren bij elkaar die je her en der op straat ziet liggen en met een knijpertje hang je dat op aan een touw. Daartussen heb ik nog wat blaadjes hangen van gekleurd papier en op de knijpertjes heb ik een houten blaadje geplakt dat ik bij de Action vond voor weinig. Op het zwarte blad heb ik met krijtstift een passende tekst geschreven.
Leuk om te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week.

maandag 5 november 2018

hert op canvas

Goedemaandag!

Laatst liep ik op de markt en bij een stoffenkraam kon je buisjes met knopen heel goedkoop op de kop tikken. Ik heb natuurlijk meteen mijn slag geslagen en verschillende kleuren gekocht. Thuisgekomen wist ik eigenlijk niet goed wat ik er mee moest doen, maar na lang wikken en wegen kwam ik op het idee om een hert op canvas te maken. Het canvas kun je voor weinig geld bij de Action kopen en ik hoop dat je zelf genoeg knopen in huis hebt. Kijk anders in de knopendoos van je moeder of oma. Een bont gekleurd hert is natuurlijk ook heel leuk!
Dit hert kun je nu al in huis neer te zetten of ophangen, maar als de kerst nadert, kun je natuurlijk ook een rode knoop voor de neus opplakken!
Succes met maken en tot volgende week.