maandag 18 juni 2018

onderzetter

Goedemaandag!

Wat je voor het cadeau ideetje van deze week nodig hebt, is een pak knijpers.
Haal ongeveer 25 knijpers uit elkaar zodat je 50 houten stukken hebt, maar bewaar de ijzeren scharnieren, die heb je de volgende keer nodig!
Lijm de helften aan elkaar zodat je een rond geheel krijgt met een mooi rond gat in het midden. Heel simpel te maken maar het resultaat is erg leuk!
Je kunt het zoals ik gebruiken als onderzetter, maar lijm je er (met speciale lijm) een rond spiegeltje op is dat natuurlijk ook een leuk idee.
Niet moeilijk te maken maar het geeft een bijzonder grappig effect. 

Nu de zomer er aan komt, ga ik zoals elk jaar weer één keer in de twee weken een ideetje plaatsen. In de vakantietijd en met het mooie weer heb je denk ik wat minder tijd en zin om te knutselen, vandaar. Dus de volgende keer is weer op 2 juli a.s.

Succes met maken en tot volgende keer.

maandag 11 juni 2018

hip ceintuur


Hallo lieve lezers,

Vandaag weer een leuk cadeautje om zelf te maken. 
Bij de Action heb ik een rol gekleurd touw gekocht in de kleuren wit en zwart. Je hebt het touw ook in andere kleuren, maar ik vond dit het leukst. Niet duur, voor een euro heb je al een rol van 20 meter. En dat is ook genoeg voor de ceintuur die ik er van wilde maken.
Verdeel het touw in 6 gelijke delen en maak aan één kant een knoop, waarbij je de slierten zo'n 20 cm achter de knoop overlaat.
Hang daarna de knoop een beetje hoog op (ik gebruikte mijn droogmolen) en begin dan te vlechten, dus 3 x 2 strengen touw. Vlecht losjes en zorg dat je touwen niet in de war raken en vlecht door totdat je de gewenste lengte van je ceintuur hebt bereikt. Maak dan weer een knoop en knip de rest af, houd wel weer 20 cm achter de knoop over.

Maak nu wat kralen vast aan de uiteinden en klaar is je ceintuur!
Je ziet dat je met weinig geld en weinig moeite weer een leuk cadeautje kunt maken!

Succes en tot volgende week.

maandag 4 juni 2018

flesje douchegel

Goedemaandag allemaal!

Jullie weten dat ik op mijn blog cadeau-items plaats die gemakkelijk te maken zijn én niet te duur. Dit omdat er nog genoeg mensen zijn die op de kleintjes moeten passen en niet veel te besteden hebben.
Mijn ideetje van deze week is weer zo'n cadeau wat je én op het laatste moment nog kan maken (handig als je vergeten bent dat je een verjaardag hebt!) én niet veel geld kost.

Je hebt nodig een leeg flesje koffiemelk en een restje douchegel. Maak het flesje goed schoon en haal het etiket er af. Giet de douchegel er in en versier het flesje naar eigen zin.
Ik heb uit een lapje stof een leuk motiefje geknipt en met spuitlijm op het flesje vastgemaakt samen met wat schelpen en een felicitatiekaartje.

Snel klaar en leuk om te geven!
Succes met maken en tot volgende week.