maandag 28 mei 2018

boekensteunen

Goedemaandag!

Het is al een tijdje behoorlijk warm in Nederland, dus ben ik vaak te vinden op het strand. Heerlijk vandaag voor het eerst in de zee gezwommen, wel een beetje koud, maar het was wel nodig om af te koelen.
Het strand brengt mij vaak op nieuwe ideetjes voor een cadeautje, zo ook het item van deze week.
Ik heb een plank die ik over had in drieën gezaagd. Eerst door de midden en dan de twee  stukken ook weer door de midden. Met twee spijkers heb ik de plankjes aan elkaar vastgezet en in principe zijn je boekensteunen dan al klaar! 
Maar het is natuurlijk leuker om de steunen te versieren. Ik heb wat schelpen, twee bootjes die ik nog had liggen en twee vissen op de plankjes bevestigd.
Een leuk cadeautje voor een man bijvoorbeeld die veel leest!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 21 mei 2018

bloempotten beschilderd

Goedemaandag!

Deze week een kort stukje, want het is een veel te mooi Pinksterweekend om achter de computer te zitten! Maar ik heb ook dit keer weer een leuk cadeau-ideetje.

In een tuinwinkel kun je goedkope terracotta bloempotjes kopen. Ik heb er twee gekocht die maar 60 eurocent kosten per stuk! Met een krijtstift heb ik (grafische) figuren getekend op de potten en ik moet zeggen dat zij best leuk zijn geworden.
En helemaal van deze tijd. Leuk om te maken en leuk om te geven.
Doe er een leuk plantje in en je komt weer met wat moois op een verjaardag!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 14 mei 2018

tashanger

Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een snel klaar cadeautje in de vorm van een tashanger. Altijd leuk om te geven en leuk om te maken. 
Ik heb een uiltje gehaakt, maar je kunt ook kiezen voor een ander vogeltje of hartje; een haakpatroon op internet is zo gevonden!
Van dezelfde kleuren als het uiltje heb ik nog twee versieringen gemaakt en aan een klein ringetje gedaan. Maak dit samen met het uiltje vast aan een sleutelring en klaar is je cadeau.
Succes en tot volgende week!

maandag 7 mei 2018

kringloopmeubeltjes opgeknapt




Goedemaandag lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie laten zien wat je kunt maken van een kringloopmeubeltje. Je kunt vaak voor weinig geld iets op te kop tikken wat op het eerste gezicht niet zo mooi lijkt maar als je het schildert, verandert in een mooie aanwinst voor je huis.

Op de foto's zie je een theetafeltje en een klein (gang)kastje. In de kringloop loop je er waarschijnlijk zo voorbij. Maar met een potje witte verf en een kwast heb je een leuk cadeautje voor iemand die bijvoorbeeld van brocante houdt.
Van het (gang)kastje heb ik een plantenkastje gemaakt met leren grepen. Past in ieders interieur!

Veel succes met snuffelen in de kringloop en succes met schilderen!

Tot volgende week.