maandag 30 april 2018

stokbroodzak





Goedemaandag!!

Straks breekt weer het seizoen aan van lekker buiten eten en uitnodigingen voor een barbecue .
Je wilt dan niet met lege handen aankomen dus is het cadeau ideetje van deze week bijzonder geschikt voor een jarige die een buitenfeestje houdt.

Je biedt de gastvrouw aan om voor het stokbrood te zorgen, dat is nooit zo duur. Maak daarbij van een restje stof een stokbroodzak die je er omheen doet. Zo'n zak is niet moeilijk om te maken. Een rechthoekig stukje stof die je vastnaait met een ophanglusje. Maak ook een tunnel in de bovenkant en rijg daar een lint doorheen, zodat de zak dicht kan.
Maak de zak helemaal uniek door aan de achterkant twee knopen te bevestigen en aan de onderkant twee lusjes, zodat je de zak kunt gebruiken voor een groot of een klein stokbrood.
Nog leuker is om met een textielstift het woord "stokbrood" met een sjabloon te tekenen op een stuk effen stof en het daarna op het rechthoekige stuk stof te naaien, waarna je verder gaat met de afwerking.
Leuk om te maken en niet moeilijk.
Succes en tot volgende week!

maandag 23 april 2018

pasjestasje

Hallo lieve lezers,

Koningsdag komt er weer aan dus vandaag post ik een rood-wit-blauw cadeau ideetje!
Tegenwoordig heb je telefoonhoesjes met ruimte voor de belangrijkste passen, zoals je bankpas, je rijbewijs of je ov-kaart. Ook ik heb zo'n hoesje maar ik tast daardoor vaak mis als ik een andere pas nodig heb, bijvoorbeeld mijn AH bonuskaart of een nog ongebruikte boekenbon!
Daarom bedacht ik dat een apart hoesje voor al deze pasjes misschien wel handig is. Je kunt het altijd in je handtas meenemen!
Haak daarvoor een lapje met rood haakkatoen van ong. 17cm lang en 6,5cm breed. Vouw het daarna dubbel en haak de zijkanten dicht. Je kunt er voor kiezen om het in de vorm van een tasje te doen zoals op de foto. Dan haak je aan beide uiteinden nog een hengsel. Maak een blauw bloemetje en naai dat met het rode katoen vast op het tasje met een witte knoop.
Je kunt er zelfs nog een cadeaukaart instoppen voor de jarige!

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 16 april 2018

bootje van drijfhout

Goedemaandag allemaal!

Fijn dat jullie weer een kijkje nemen op mijn blog! Het is weer maandag dus tijd voor een nieuw cadeau ideetje wat niet veel hoeft te kosten.
Vandaag plaats ik een zelfgemaakt bootje van drijfhout. Hiervoor moet je even naar het strand, wat met dit weer geen straf is! Zoek naar verschillende stukjes drijfhout, het liefst wat platte. Thuis maak je in één hiervan een gaatje waar een (planten)stokje in past. Lijm daarna de twee stukken drijfhout op elkaar en lijm het stokje in het gaatje. Draai oogjes in het stokje en in het uiteinde van het bootje en bevestig daar het zeil aan wat je maakt van een lapje ongebleekt katoen. Hierop het ik nog wat cijfers en letters geschreven met een textielstift.
Leuk voor een jarige die van maritieme items houdt!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 9 april 2018

zakdoekenhouder


Hallo lieve lezers!

Ik ben de afgelopen week behoorlijk verkouden geweest! Hoesten en proesten. Het zal wel aan het weer liggen, dan weer koud, dan weer warm. Maar vervelend is het wel. 
Een mooi cadeau voor iemand die ziek is, is een zakdoekenhouder!

Begin met het bestempelen van een stuk lint. Ik heb dat gedaan in de stijl van mijn stof.
Zoek in je stoffenmand naar een leuk stofje en knip daar een ronde vorm uit (2x). 
Zet het lint vast op het stuk stof dat jij voor de buitenkant gaat gebruiken.
Naai de stoffen met de goede kanten op elkaar en laat een stukje open om te keren. Daarna nog even de randjes doorstikken. Vouw de onderkant een stukje naar binnen en de zijkanten ook. Een pakje papieren zakdoekjes moet er nu in kunnen passen. Zet de zij- en onderkant vast met een paar steekjes en naai de knopen er op.
Doe het pakje met zakdoeken er in en bind het pakketje vast met het lint.

Past mooi in een handtas en staat ook nog mooi.
Zo klaar en leuk om te geven.
Succes en tot volgende week!

maandag 2 april 2018

schelpenlamp

Goedemaandag allemaal!

Tweede Paasdag, dus lekker vrij om leuke dingen te doen! Het is misschien iets te slecht weer om naar het strand te gaan, maar wil je toch even lekker uitwaaien, raap dan meteen wat van die lange schelpen op, de zwaardschede (ook wel de mesheft genoemd). Ik heb met deze schelpen een lampenkapje beplakt en daarna omwikkeld met touw. Heb je nog een andere mooie schelp gevonden met een gaatje, kun je dat aan het touw vastknopen als afwerking.
Ik heb bij de Action een lampenvoet gekocht met een lampenkapje, maar misschien heb je thuis nog wel een kapje liggen wat je kunt beplakken.
Niet moeilijk te maken, ik heb een lijmpistool gebruikt, en best wel snel klaar.
Succes met maken en tot volgende week.