dinsdag 26 december 2017

winterse hanger

Hallo lieve kerstlezers!

Het is natuurlijk geen maandag, maar dinsdag, tweede kerstdag. Ik had gisteren geen tijd, dus mijn excuses voor diegenen die altijd stipt op de maandag kijken.
Maar misschien zit je nog in een soort van kerststress omdat je voor vanavond bent uitgenodigd voor een etentje en je hebt niets om mee te nemen voor de gastvrouw of -heer.
Dan hier nog even een last minute cadeautje.

Als het goed is, heb je nog wel ergens een dennenappel liggen die je had meegenomen van een boswandeling. Ik neem altijd namelijk dingen uit het bos mee! Draai aan de onderkant van de dennenappel een klein schroefoogje. Je kunt de dennenappel ook nog wit spuiten.
Kijk in je tuin (of in een parkje in de buurt) naar wat leuke takjes en bind dat dan vast met een mooi lint aan het oogje. 
Je kunt een kerstlint gebruiken, maar aangezien het al tweede kerstdag is, zal een neutraal lint met een winters decor mooier zijn omdat je dit stukje dan nog een paar maanden kan laten hangen.

Succes met maken en tot volgende week!

maandag 18 december 2017

kerstraam

Hallo lieve lezers,

Zoals jullie weten kom ik graag op rommelmarkten of in kringloopwinkels. Maar een andere "afwijking" van mij is kijken in containers.
Ik kan geen vuilcontainer passeren of ik moet stoppen en even "scannen". Al gauw zie ik dan dat er alleen maar puin of rotzooi in ligt, maar soms doe ik een leuke vondst.
Laatst zag ik een afgedankt klein raampje liggen, aan de ene kant wit en aan de andere kant groen geschilderd. Waarschijnlijk ooit een wc-raam geweest. Ik heb hem uit de container gevist en thuis schoongemaakt. Hij zag er eigenlijk nog best mooi uit!
Met een glasstift heb ik er een tekening opgemaakt en er wat dennenappels met een mooi lint aan opgehangen. 
Zo kom je gratis aan een leuk kerstcadeautje!

Succes met zoeken in containers en tot volgende week!

maandag 11 december 2017

kerstballen aan een tak


Hallo lieve lezers,

Zoals jullie weten, ga ik graag naar een kringloopwinkel. Laatst was ik er weer en zag ik voor 50 cent een doosje met rode kerstballen liggen. Natuurlijk in mijn mandje gedaan!
Later heb ik voor 30 cent nog een kruikje gekocht.
Thuisgekomen heb ik het lelijke kruikje en de rode ballen beschilderd met grijze structuurverf van de Action.
Het had die week hard gewaaid, dus lagen er mooie takken langs de weg, waarvan ik er één heb meegenomen. Ik heb met witte hobbyverf en een wattenstaafje "sneeuwvlokken" op de tak aangebracht.
Met verschillende lintjes (ik bewaar altijd lint, zelfs korte stukjes) heb ik de ballen aan de tak bevestigd en in het kruikje gedaan.
Voor 80 cent heb je dus een leuk kerstitem wat je cadeau kunt geven!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 4 december 2017

paraplubak


Goedemaandag allemaal!

Wat een druilerige tijd is het. De regen komt al dagen met bakken naar beneden. Dit bracht mij wel op een heel leuk idee.
Bij de kringloop heb ik voor weinig geld een ouderwetse, houten paraplubak gekocht en deze heb ik thuis eerst ontvet, daarna geschuurd en vervolgens met schoolbordverf geschilderd. Dat geeft een mooi mat resultaat.
Met een krijtstift heb ik de bak mooi gemaakt met een leuke tekening.
Hij is nu helemaal up to date en ook heel leuk om aan iemand cadeau te doen.
Je komt wel met iets binnen!!

Succes met het speuren bij de kringloop en tot volgende week.