maandag 27 november 2017

pepernotenrecept

Hallo lieve lezers,

Sinterklaasavond nadert met rasse schreden, dus nog even een cadeautje voor het heerlijk avondje. Dit keer is het een voorraadpotje met de benodigdheden voor pepernoten.
Zoek op internet een recept op voor pepernoten en doe alle droge middelen daarvoor in een schoon en leeg jampotje. Bind een mooi stofje om de deksel. Pak het potje mooi in en hang het, met een mooi lettertype uitgeprinte, recept er aan vast. Vermeld wel dat er nog boter of melk bijgevoegd moet worden.
Ik heb een recept voor speculaas gebruikt voor mijn cadeau en er een plankje en een kwastje bijgedaan. 

Succes en tot volgende week

maandag 20 november 2017

Sintpakket

Goedemaandag!

Fijn dat jullie weer mijn blog bekijken!
De Sint is weer in Nederland en dus worden er overal lootjes getrokken, surprises gemaakt, lijstjes verzonnen en cadeautjes gekocht.
Maar voor sommigen onder ons is 5 december geen leuk feest om naar uit te kijken, want als je niet veel geld hebt, is het moeilijk om cadeautjes te kopen. Daarom probeer ik al een paar jaar ideetjes te geven op mijn blog om goedkoop aan je presentjes te komen.

Het cadeau-item van deze week is een Sint pakket. Maak van karton (ik heb voor bruin gekozen, daar is vaak gemakkelijk aan te komen via verpakkingsmateriaal) labeltjes voor cadeautjes en pak dat leuk in. Cocktailprikkertjes voor het heerlijk avondje maak je ook met karton, zwarte stift en dubbelzijdig plakband. Tot slot heb ik een zakje van de groenteboer opgeleukt met een grote 5 en een afbeelding van de Sint. Dit kan gebruikt worden voor een cadeauzakje, maar je kunt er ook een glazen jampotje inzetten met een kaarsje, zodat je een leuk windlicht krijgt.

Je ziet het, veel hoeft het niet te kosten, alleen wat werk.
Succes en tot volgende week.

maandag 13 november 2017

gehaakte brillenkoord

Hallo lezers!

Vandaag een zelf te maken cadeautje wat in een mum van tijd klaar is. Echt een last minut presentje!
Haak met lossen een koord net zo lang door tot de gewenste lengte. Maak daarna aan de uiteinden een lusje die om de pootjes van de bril passen en daaraan vastgemaakt kunnen worden.
Ik heb er eentje gehaakt voor een man, maar voor een vrouw kun je natuurlijk helemaal los gaan met kraaltjes, gehaakte bloemetjes enz. om het geheel een beetje op te leuken.

Niet duur, makkelijk te maken en zo klaar!
Succes en tot volgende week!

maandag 6 november 2017

bewerkte tak

Hallo lezers!

Het is tegenwoordig helemaal hip om een tak te beschilderen met witte verf en deze dan in je woonkamer neer te zetten. Ik zie het vaak verschijnen in woonbladen. Een tak kun je gemakkelijk vinden in het bos of een park bij je in de buurt. Zorg dat de bast er afgehaald is voordat je met het schilderen begint. Je kunt een grote tak grofweg in grote lijnen wit maken, maar je kunt ook een krijtstift gebruiken bij een kleine tak en er grafische lijnen op tekenen.
Daarna kun je er voor kiezen om nog wat veren, die je gewoon buiten in je tuin kunt vinden, en wat kralen er aan op te hangen met een stukje touw.
Je ziet het, een leuk cadeautje hoeft niet veel geld te kosten!
Geef het aan je trendgevoelige buurvrouw of vriendin, maar een kind van een jaar of 8 die helemaal gek van indianen is, zal er ook blij mee zijn!

Succes met maken en tot volgende week.