maandag 28 september 2020

geborduurd takje in een ring

Goedemaandag!

Vandaag een lief cadeau-ideetje. Ik had nog een oude gordijnring liggen in mijn rommelkist, maar een kleine borduurring kan natuurlijk ook. Ik heb een stukje stof in de ring gespannen en daarop met pen een tekening van een takje gemaakt. Daarna heb ik met zwart garen de tekening geborduurd. Het ligt nu lief tussen mijn plantjes op een plank. 

Snel gemaakt en een leuk resultaat. Succes en tot volgende keer!
 

zondag 20 september 2020

herfstboeket

Goedemaandag!

Droogboeketten zijn helemaal in! Je ziet de mooiste creaties voorbij komen op internet. Ik heb voor het cadeau-ideetje dit keer niet gekozen voor een gemengd droogboeket maar voor een paar uitgebloeide sieruien in een vaas en de stelen met katoen omwikkeld. Ik heb verschillende kleuren gebruikt, passend bij het jaargetijde, namelijk het najaar. Je kunt ook diverse siergrassen gebruiken die nu her en der nog in de bermen staan. Zijn de stelen niet stevig genoeg, neem dan een paar extra halmen en omwikkel deze dan.

Staat leuk op de herfsttafel! Succes en tot de volgende keer!

 

maandag 7 september 2020

pannenlap


 Hallo lieve lezers,

Misschien ken je wel iemand die dit jaar voor het eerst gaat studeren en op kamers gaat wonen. Een leuk ideetje is het dan om diegene een grappige pannenlap te geven in de vorm van een broodje met een gebakken ei.

Maak met bruin katoendraad eerst een broodje. Maak dan een gebakken ei met eerst geel en daarna wit. Maak met kleine steekjes het ei op het broodje vast. Haak met donkerbruin nog een korstje met een lus om de pannenlap op te hangen.

Leuk om te geven en leuk om te gebruiken! Succes en tot over twee weken.