maandag 25 mei 2020

vrolijke vogels

Goedemaandag!

Vandaag zijn de kleine koolmeesjes uitgevlogen uit het nestkastje! Ik heb er eentje achter een bloempot zien zitten die door vader en moeder koolmees nog gevoerd wordt, ik hoop dat de kat van de buren er niet naar loert!
Om bij het vogelonderwerp te blijven, je ziet vaak in woontijdschriften aan de muur of aan een spiegel een slinger met vogeltjes van papier hangen. Zo'n slinger kun je in de winkel kopen, maar dan betaal je er natuurlijk veel voor. Leuker is om er zelf eentje te maken!
Dit kan heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is een aantal vogeltjes uit wit, enigszins stevig papier te knippen en deze aan elkaar te naaien.
Maak de slinger zo lang als je zelf wilt. Het cadeautje is ook licht genoeg om op te sturen!
Veel plezier met maken en tot volgende week.

maandag 18 mei 2020

feestprikkers

Hallo lieve lezers,

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat! Ik heb afgelopen week mijn verjaardag "gevierd". Helaas zonder gasten, maar ik ben niet vergeten. Telefoontjes, kaarten en berichtjes, echt heel fijn! 
In een normale tijd, dus zonder corona, had ik graag een feestje gegeven met lekkers. En bovenstaande prikkers waren dan heel geschikt om te gebruiken. 
Je kunt deze gemakkelijk maken. Gebruik gewone cocktailprikkers en wat leuke uitgeprinte of uitgeknipte plaatjes. Nog leuker is natuurlijk om fotootjes van de jarige te gebruiken en deze op de prikkers te plakken. En zo maak je je cadeautje nog persoonlijker!
Verpak de prikkers goed als je deze opstuurt (zodat zij niet door de enveloppe steken!) en hopelijk kan de jarige het cadeautje snel gebruiken als alle ellende achter de rug is!
Succes en tot volgende week.

maandag 11 mei 2020

ringetjes

Goedemaandag!

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor een lieve vriendin, dochter, zuster, etc.
Ik heb kralen geregen aan een elastische draad zodat de ring om iedere vinger past.
Je kunt ook een klein ringetje met een bedeltje tussen de kralen rijgen, dat staat ook heel leuk!
Heel simpel om te maken, maar het resultaat is erg mooi en zal door de jarige zeer op prijs worden gesteld. Ook kun je het cadeautje goed opsturen, het is licht en klein genoeg om bij een verjaardagskaart te voegen.
Succes en tot volgende week.

maandag 4 mei 2020

paperclip als boekenlegger


Dag lieve lezers,

Vandaag is het 4 mei en herdenken wij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Morgen vieren wij de bevrijding en dit alles in het achterhoofd heeft mij geïnspireerd tot het maken van het cadeau-ideetje van deze week.
Ik heb een boekenlegger gemaakt in de kleuren rood, wit en blauw. Een grote paperclip is de basis hiervan. Ik heb eerst een randje gehaakt en de aan- en afhechtingsdraad gebruikt om kralen eraan te rijgen.
Een ideaal cadeau voor een moeder die graag leest, het is ten slotte a.s. zondag moederdag!
Succes met maken en tot volgende week.