maandag 27 april 2020

fotolijstje

Hallo lieve lezers,

Je hoeft natuurlijk niet altijd een cadeautje op te sturen, je kunt natuurlijk ook iets door de brievenbus van je buurvrouw of van je vriendin die in je wijk woont, laten glijden. 
Als je het cadeautje van vorige week hebt gemaakt, heb je nog een lijst over, die je kunt gebruiken voor een nieuw cadeautje. Zo niet, kijk dan of je nog een oud, houten fotolijstje hebt wat je kunt demonteren.
Ik heb het wit geschilderd en omwikkeld met zwart haakkatoen. Met kleine knijpertjes kun je een foto erop vastmaken. 
Het staat heel leuk en is helemaal van deze tijd.
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 20 april 2020

wandhanger

Goedemaandag!

Trouwe kijkers hebben in het verleden een geborduurd canvas voorbij zien komen. Ik had een wit canvas doek gekocht bij de Action en deze met zwart garen geborduurd met plusjes en een kruis.
Dat canvas nog steeds bij mij in de kast, ik had het nog aan niemand gegeven als cadeau.
Ik zag een leuk idee voorbij komen waarbij je het canvas los moest maken van het frame.
Dit heb ik gedaan en ik heb van de twee lange kanten en één korte kant de omslagen weg geknipt. De bovenste rand heb ik behouden en deze omgeslagen en met lijm vastgemaakt zodat je een tunneltje krijgt.
Aan de onderkant heb ik met een pons gaatjes gemaakt en hierdoor draad geregen. Met deze draden heb ik gemacrameed. Het resultaat zie je op de foto.
Het geheel kun je opsturen naar een jarige en deze moet alleen nog een tak of stok door de tunnel doen. Aan een meegestuurd draad kan de ontvanger deze muurhanger ophangen.

Je kunt dit ook maken van een bestaande canvas met een afbeelding er op. Of je maakt met verf geometrische vormen op een blanco canvas... Mogelijkheden ten over!

Succes en tot volgende week. 

maandag 13 april 2020

slaapmasker

Het is weer maandag!

Hallo lieve kijkers op mijn blog! Vandaag plaats ik een weer een cadeau-ideetje voor iemand die het hard nodig heeft om eens verwend te worden.
Het is een slaapmasker voor diegene die bijvoorbeeld nachtdiensten draait in een ziekenhuis en overdag moeten slapen.
Je kunt het slaapmasker van stof naaien en er een elastiek aan bevestigen of je kunt er ook eentje haken zoals ik en er een mooi lintje aan vastmaken.
Het is een niet al te zwaar cadeau dat je goed kunt opsturen!
Succes met maken en tot volgende week.

maandag 6 april 2020

Berenjacht


Hallo lieve lezers,

De laatste weken is de zogenaamde "berenjacht" in trek bij gezinnen met jonge kinderen.
Ouders gaan met hun kroost door de wijk en speuren dan naar teddyberen die achter de ramen in de huizen staan. Ook een jong gezin bij mij in de straat vroeg in de buurtapp of wij hieraan mee wilden doen.
Toevallig had ik nog een pluche beer in huis, maar stel dat je dat niet hebt en je hebt nu ook geen zin om naar een speelgoedwinkel te gaan om er één te kopen, of je oma in het verzorgingshuis wil er wel aan meedoen, maar heeft geen beer. Dan is misschien zelf een beer maken wel de oplossing.
Van een stuk karton van een doos uit de supermarkt heb ik een beer gemaakt die je met splitpennen in elkaar kunt zetten. Heb je geen splitpennen in huis, dan kun je twee gaatjes maken in de bevestigingsplekken en alles dan met een stukje touw aan elkaar vastknopen.
Heel handig is ook dat je het als een pakketje kunt opsturen naar iemand.
Leuk om te maken en leuk om op te sturen!
Succes en tot volgende week.