maandag 28 oktober 2019

Halloween wandkleed

Goedemaandag!

Op 31 oktober is het weer Halloween zodat ik voor deze week een leuk wandkleed in dit thema heb uitgekozen.
In mijn lappenvoorraad zat nog een lap stof van de markt wat hiervoor goed van pas kwam en daar heb ik dit wandkleed van gemaakt. 
Gewoon een vierkante lap omgezoomd en lussen eraan vastgemaakt waardoor een bezemsteel of tak doorheen kan.
Heel eenvoudig en leuk om te maken.
Succes en tot volgende week.

maandag 21 oktober 2019

steengoed schilderijtje

Hallo lieve lezers,

Op vakantie op Ibiza heb ik natuurlijk de hippiemarkt bezocht en daar kwam ik zoveel leuks tegen om zelf te maken. Zo lagen er bij een stand allemaal schilderijtjes gemaakt met stenen. 
Zoek naar lichte, platte stenen en kijk welke vormen er bij elkaar passen zodat je er iets mee kunt uitdrukken. Ik zag bijvoorbeeld een poppetje gemaakt van steentjes een zware steen "tillen" met de tekst: You are my rock. Zo kun je natuurlijk van alles bedenken en het met de stenen uitdrukken.
Zorg wel dat je het maakt met kleine steentjes, anders wordt het te zwaar, en een klein canvas doek, goedkoop te krijgen bij de Action met een standaard erbij.
Plak de stenen op het doek en maak met stift het schilderijtje af. Je kunt er een tekst bijvoegen, maar ik heb het zonder gedaan.
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

maandag 14 oktober 2019

Boekenlegger

Goedemaandag lieve lezers,

Het was gisteren een heerlijke dag om buiten te zijn, en ik ben dan ook de hele dag op pad geweest. Naar een kofferbakmarkt in Wijk aan Zee en daarna nog op het strand een stuk gelopen. Kopje koffie bij een strandtent, wat wil een mens nog meer!

Maar helaas, ik denk dat de mooie dagen geteld zijn en dat de herfst in aantocht is. Ook niet erg, ik zie mijzelf wel weer lekker op de bank zitten met een boek!
Vandaar ook het cadeau-ideetje van deze week, bestemd voor iedereen die van lezen houdt. Namelijk een boekenlegger.
Heel makkelijk te maken, wat je nodig hebt is een stuk (zwart) karton, uit een oud boek gescheurde bladzijde, wat stickers, stempels, knopen en touw. Kijk in je kast wat je in huis hebt om een leuke boekenlegger te maken passend bij diegene die het cadeautje krijgt.

Succes en tot volgende week.

dinsdag 8 oktober 2019

herenzakdoeken

Hallo lieve lezers,

Wanneer je kleding wilt wegdoen, kijk dan even of het nog geschikt is voor leuke dingen. Zo heb ik uit een overhemd van mijn man mooie zakdoeken kunnen maken. Gewoon een vierkant lapje geknipt en omgezoomd en met borduurgaren een monogram gemaakt. 
Aangezien de stof al vaak genoeg gewassen is, is het uitermate geschikt voor een lekkere, soepele zakdoek!
Heel simpel en toch leuk om te geven omdat je het persoonlijk maakt met een geborduurde letter.
Succes en tot volgende week.