maandag 30 september 2019

Ibiza hanger

Goedemaandag!

Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar Ibiza en heb in Ibizastad en op de hippiemarkt heel wat ideeën opgedaan. Eén daarvan is een wandhanger met kralen. Heel eenvoudig te maken met wat touw en kralen en een houten (borduur)ring of tak.
Op de foto kun je zien hoe je een en ander kunt maken.
Kralen kun je goedkoop bij de Action kopen, maar dat heb ik wel vaker gemeld.
Je kunt de hanger zo groot maken als je zelf wilt.

Veel succes en tot volgende week.

maandag 23 september 2019

voorraadpot voor kaarsen

Goedemaandag!

De donkere dagen komen er weer aan en wat is het dan gezellig om de kaarsen weer aan te steken!
Een leuk cadeau-ideetje is dan ook om een voorraadje kaarsen in een glazen pot te geven. Het staat decoratief en je hebt meteen de kaarsen bij de hand! Schrijf op de pot met een glasstift met mooie letters wat de inhoud is en maak met touw en kralen de pot wat vrolijker.


Eigenlijk ben je zo klaar en dus is het een prima last minute cadeautje! Het enige wat je nodig hebt is namelijk een lege glazen jampot en wat kaarsen uit je eigen voorraad.

Succes en tot volgende week.

dinsdag 17 september 2019

speenkoord


Hallo lieve lezers,

Vanaf nu plaats ik weer iedere week een cadeau-ideetje. De zomer loopt ten einde en het mooie weer zal niet lang meer aanhouden, dus is het weer tijd om binnen lekker te knutselen. Ik hoop dat jullie er zin in hebben!
Vandaag plaats ik een speenkoord. De afgelopen weken hoorde ik van verschillende vriendinnen dat zij oma gaan worden. Echt heel leuk voor hen en voor mij weer een bron van inspiratie.
Een speenkoord is niet moeilijk om te maken. Je hebt een bretelclip nodig, bretels zijn niet meer in de mode, dus knip die oude van je man maar stuk ;), en haakkatoen.
Haak met vasten (4 per toer) het koord (ongeveer 30 cm lang) en met een andere kleur haak je de randen en de bevestigingslus. De clip maak je met een naald en draad vast door een zoompje te naaien. Tot slot nog een leuke applicatie (hier zie je een vogeltje) en klaar is je speenkoord.
Leuk om te maken en om te geven.
Succes en tot volgende week.

zaterdag 7 september 2019

gehaakte broche

Hallo lieve lezers,

Ik plaats dit keer op zaterdag mijn cadeau-ideetje, want ik heb nu wat meer tijd, maar mijn bedoeling is om wel de maandag aan te houden voor het plaatsen.
Vandaag wil ik een gehaakte broche aan jullie voorleggen.

Niet moeilijk te maken, je hebt alleen een brochespeldje nodig, die je bij Pipoos bijvoorbeeld kunt kopen. Haak met katoen een leuk item, bijvoorbeeld een bloem, vlinder of iets wat met de herfst te maken heeft, zoals een paddenstoel en maak dat vast aan het speldje.
Zoals je op de foto kunt zien heb ik ook een knoop en kralen gebruikt.
Succes en tot over twee weken, daarna plaats ik weer elke week een ideetje!