maandag 25 februari 2019

zeepslinger

Goedemaandag!

Als je op vakantie in een hotel verblijft, neem je vaak het zeepje op je wastafel mee naar huis. Waarom mag Joost weten, want wat doe je er mee? Dus heb ik er een cadeau-ideetje bij bedacht. 
Je kunt heel eenvoudig met touw en wat kralen een zeepslinger maken die je kunt ophangen. Zoals je op de foto kunt zien heb ik hem vrij basic gehouden, maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan met hartjes, kraaltjes, lintjes, schelpen, etc.
Kijk wat je in huis hebt en maak er een mooi cadeautje van. 
Snel klaar en niet moeilijk.
Succes en tot volgende week. 

maandag 18 februari 2019

naaldenrol


Hallo lieve lezers,

Vandaag plaats ik een cadeau-ideetje voor iemand die graag achter de naaimachine zit of  altijd verstelklusjes voor je opknapt, zoals een knoop aanzetten of een broek omzomen. Naalden zijn dan onmisbaar. 
Wat je nodig hebt is een lapje borduurgaren en een lapje voor de achterkant. Borduur een cactus (naalden!) op het lapje, een patroontje vind je op internet. Je hebt maar drie kleuren groen nodig hiervoor. Als dat af is, naai je de achterkant vast met een lintje zodat je de naaldenrol later kunt vast strikken.
Doe er wat naalden in die je nog in huis hebt, of koop wat naalden, die zijn niet duur.
Wel even wat meer werk vanwege het borduren, maar je komt wel met wat origineels aan!

Succes en tot volgende week.

maandag 11 februari 2019

Valentijnsposter

Hallo lieve lezers,

Vanmorgen lang bij de tandarts gezeten voor controle en helaas, ik moet nog een keer terugkomen voor een behandeling. Dat wordt dus minder snoep eten ben ik bang. Het cadeau-ideetje voor Valentijnsdag heeft dus niets met chocoladeharten te maken maar met papieren hartjes.
Ik heb uit roze papier halve harten geknipt en de flappen omgevouwen. Daarachter heb ik paars karton geplakt. Zo krijg je heel eenvoudig een 3D-effect. Bij de Action heb ik een canvasdoek gekocht en het canvas eraf gehaald, zodat je een lijst overhoudt waar je de poster achter kunt doen.
Simpel maar met een groots effect!
Succes en tot volgende week.

maandag 4 februari 2019

Bureau organizer

Goedemaandag!

Afgelopen week heb ik weer lekker lopen struinen bij de kringloopwinkel, ik vind dat altijd een feestje! Je vindt er de leukste dingen voor een prikkie! Zo vond ik nu een grote kaartenhanger, helemaal in de knoop dus voor maar tachtig cent. Ik heb de draden weggeknipt en de latjes aan elkaar gebonden met een touw. 
Zo simpel kun je een bureau organizer maken! In de gleuven is genoeg ruimte voor bijvoorbeeld kaarten, enveloppen, visitekaartjes, boekenbonnen, etc.
Nu vindt niet iedereen een grote kaartenhanger bij de kringloop, maar je kunt ook een kleine maken van de kaartenhanger die je kreeg bij de aankoop van de kerstpostzegels afgelopen jaar.
Succes en tot volgende week.