maandag 31 december 2018

verjaardagskalender

Goedemaandag!

Op de laatste maandag van 2018 plaats ik een leuk cadeau-ideetje voor het nieuwe jaar.
Ga je vanavond oud en nieuw vieren en je wilt wat meenemen voor de gastvrouw/man, dan is een verjaardagskalender een leuk idee. Vaak zijn deze kalenders niet meer zo up to date en zijn zij aan vervanging toe, dus is het een dankbaar cadeautje!
Het is niet zo moeilijk om te maken. Je maakt op een vel A4 twee tabellen met 31 nummers met streepjes en je maakt een kader maar je laat de bovenkant vrij.
Kopieer nu op wat stevig papier dit een aantal keer, ik heb het dubbelzijdig gedaan, dan heb je maar drie velletjes nodig. Daarna schrijf je de maanden met een mooi handschrift boven de twee kaders. 
Hang het geheel op aan twee klemmen en klaar is je verjaardagskalender!

Succes met maken, fijne avond en tot volgende week.

dinsdag 25 december 2018

oorbellen

Hallo lieve lezers,

Allemaal goede kerstdagen toegewenst! En moeten jullie nog een last minute cadeautje hebben voor de gastvrouw van vanavond, dan is dit misschien wel een leuk ideetje.
Je hebt nodig twee oorbel haakjes en wat losse draadjes van borduurgaren. Knip de draadjes op gelijke lengte en rijg deze door een ringetje dat je aan de haakjes bevestigt. Knoop er een draadje omheen om alles vast te maken en klaar is je cadeau!
Succes met maken en fijne avond!

Tot volgende week.

maandag 17 december 2018

kerstslinger



Goedemaandag!

Ja lieve lezers, nog een weekje en dan is het kerst! Ik hoop dat je alle inkopen al in huis hebt, maar zoek je nog een betaalbaar cadeautje dan is het item van deze week misschien iets voor jou.
Ik heb bij de Action twee pakjes houten vlaggetjes gekocht om een slinger van te maken. Ik heb deze driehoekjes met schoolbordverf zwart geschilderd en daarna met krijtstift de letters X-MAS er op getekend. 
De pakjes bevatten elk drie houten vlaggetjes dus je moet twee verpakkingen kopen, maar dat kost totaal maar twee euro.
Rijg er een mooi koordje doorheen en versier eventueel met takjes groen. 
Leuk om te maken en om te geven.
Tot volgende week!

dinsdag 11 december 2018

handzeep

Hallo lieve lezers,

Deze week plaats ik een keer op dinsdag een cadeau-ideetje, het is een gevalletje van druk, druk, druk. Kerst komt er aan, hè. 
Ik heb bij de supermarkt een fles handzeep gekocht voor nog geen euro en deze versierd met lintjes, strikjes, knoopjes en een hartje. Heel simpel maar het oogt ontzettend leuk en je kunt er gerust mee aankomen op een kerstfeestje.
Versier het naar de smaak van diegene die het ontvangt en je ziet dat je voor weinig geld iets moois kunt geven!

Succes en tot volgende week.

maandag 3 december 2018

sierkwallen

Goedemaandag!

Nog even en dan is het sinterklaasavond! Misschien heb je pakjesavond al afgelopen weekend gevierd, maar doe je het op 5 december en je hebt nog geen cadeautje voor je (schoon)zus of tante, dan is het cadeau-ideetje van deze week misschien iets.
Op het ogenblik zijn kwallen in de woonwereld erg in de mode. Je ziet ze in geperst glas of gemaakt van een airplantje in een schelp. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon haken.
Ik heb er drie gemaakt en met visdraad opgehangen in mijn kamer en zij zien er ontzettend leuk uit. Uit de losse pols heb ik eerst een rondje gehaakt en daarna ben ik gaan minderen zodat je een soort hoesje krijgt. Daarna slierten van gehaakte strengen erin vastgemaakt en klaar was de kwal.
Maar ja, om deze nu te geven aan iemand die je eigenlijk niet mag... De ontvanger zal dan zeker denken dat zij een kwal is! Leg dus goed uit in je gedicht dat het niet persoonlijk bedoeld is, hahaha.

Succes met maken en tot volgende week.