maandag 24 september 2018

vlieger

Goedemaandag!

De herfst komt er aan maar ik ben nog steeds in zomersferen. Als het weer het toelaat zit ik of lekker in de tuin in de zon of ik ga naar het strand om lekker te wandelen. Ik kan maar geen afscheid nemen van deze heerlijke, warme, lange zomer. Wat zijn wij verwend geweest!
Zo'n wandeling langs het strand bracht mij op het idee om het cadeau-ideetje van vandaag te maken. Ik zag namelijk overal mooie vliegers in de lucht! Vaak bespeeld door een kind, maar ook wel eens door een volwassen man of vrouw.
Thuisgekomen zocht ik wat plantenstokjes op, maar een paar rechte, afgewaaide takken kunnen natuurlijk ook, en een lapje effen stof. Van de stof heb ik een met een kartelschaar een vlieger geknipt en daarop de naam gestempeld van de jarige. Met touw heb ik de stokjes aan elkaar en aan de vlieger gemaakt. Onderaan een lange sliert met strikjes van stof als staart.
Leuk voor een klein jongetje op zijn kamer of als kraamcadeau, je kunt dan ook de datum van geboorte er op stempelen.

Succes met maken en tot over twee weken.
Ik kom daarna weer elke week met een cadeau-ideetje, de zomer is dan helaas denk ik echt afgelopen... 

maandag 10 september 2018

mooi verpakt zeepje

Hallo lieve lezers,

Fijn dat jullie weer mijn blog bezoeken! Het cadeau-ideetje van deze week is echt weer een last-minute gevalletje.
Je hebt niets in huis en je wilt toch de jarige een persoonlijk cadeautje geven. Dan is een stuk zeep dat je nog hebt altijd een uitkomst. 
Print een mooie foto uit, hier zie je bijvoorbeeld de betovergrootmoeder van mijn man. Zag zij er niet lief uit?! Zoek een foto die de jarige op prijs zal stellen!
Pak het stuk zeep zo in dat de foto op de voorkant komt en versier het verder met touw, gestempeld etiketje, hartje, etc.
De geur van de zeep blijft door het papier heenkomen zodat het goed geschikt is voor bijvoorbeeld in de linnenkast.
Succes met maken en tot over twee weken.