maandag 27 augustus 2018

menukaartjes en -houders


Goedemaandag lieve lezers,

Vandaag weer een nieuw cadeau-ideetje.
Stel je wordt uitgenodigd voor een etentje of de jarige is iemand die graag etentjes geeft. Dan is het leuk om menukaarthouders en menukaartjes te maken en te geven.
De houders zijn heel eenvoudig te maken. Je schaft op een rommelmarkt een aantal vorken aan en je buigt met een tangetje de buitenste tanden naar voren en de middelste tanden naar achteren. Tevens buig je de puntjes om zodat de vork kan blijven staan.
Maak van hard karton menukaartjes (schrijf er natuurlijk geen heel menu op zoals op de foto :p) en geef dat bij de vorken. 
Pak het leuk in en je hebt een mooi cadeau!

Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 13 augustus 2018

bloemenvaas met schors

Goedemaandag!

Hebben jullie de warme weken een beetje overleefd? En staan de bloemen en planten in de tuin er nog een beetje mooi bij? Bij ons waaide er een hoop schors in de tuin dat afkomstig was van de platanen die aan de overkant staan. Ik wilde het al wegvegen en in de groene bak storten toen ik een idee kreeg.
Ik heb een paar stukken schors geplakt op een leeg jampotje en er een touwtje omheen geknoopt. Een paar mooie bloemen erin en op een stuk schors "gefeliciteerd" geschreven met zwarte stift en je hebt weer een mooi cadeautje!

Succes met maken en tot over twee weken.