maandag 30 juli 2018

veer op hout

Hallo lieve lezers,

Veren zijn helemaal in tegenwoordig. Je vindt veren op posters, dekbedovertrekken (heb ik ook!), kleding en ga zo maar door. Zelf kan ik een mooie veer ook niet laten liggen als ik er eentje op het strand tegenkom. Dit inspireerde mij tot het maken van een veer op hout.
Je hebt nodig een plankje, kijk in containers langs de weg waar gebouwd wordt en je ziet gegarandeerd wel eens een plankje liggen. 
Verder heb je spijkers nodig en een koordje, bijvoorbeeld een eindje haakkatoen.
Maak voorzichtig met potlood een tekening op het hout van een veer en sla daarna de spijkers op korte afstand van elkaar in het hout. Gum de potloodstreepjes zo goed mogelijk weg en rijg het koord langs de spijkers.
Een cadeautje helemaal van deze tijd!
Succes met maken tot over twee weken.

maandag 16 juli 2018

strand/feestsandaaltjes

Goedemaandag allemaal!

Wat een zomer hebben wij tot nu toe, het blijft maar mooi weer! Heerlijk naar het strand of een stuk fietsen en op een terrasje zitten, kan het nog mooier?
Het cadeau-item van nu is voor een jarige die houdt van lange strandwandelingen op blote voeten. Het zijn strandsandaaltjes die je heel gemakkelijk kan maken.
Je haakt twee bloemetjes, één grote en één kleine, en je haakt een lange ketting van lossen. Rijg de ketting door de bloemetjes en maak aan de uiteinden een schelp vast. Op de foto zie je hoe je de sandaaltjes moet bevestigen. Het lijkt een schoentje maar er zit geen zool onder.
Het staat ook ontzettend leuk als je een tuinfeest op het gras hebt dus de jarige zal er zeker blij mee zijn.
Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 2 juli 2018

ketting van knijperspiralen

Hallo lieve lezers,

Zoals ik vorige keer al vermeld had, moest je de ijzeren spiralen van de knijpers niet weggooien als je de houten onderzetter had gemaakt.
Je kunt namelijk een leuke ketting maken hiervan!
Zorg er wel voor dat je wat grotere kralen gebruikt die je aan de spiralen vastklemt. Daarna rijg je met een leren koord of een mooi stuk draad de kralen aaneen.
Kijk op de foto hoe ik het gemaakt heb, het is niet moeilijk.
Maak aan de uiteinden van het koord een sluiting vast en je hebt een unieke ketting die een jarige zeker op prijs zal stellen!
Succes met maken en tot over twee weken!