maandag 24 juli 2017

hoes voor waterfles

Goedemaandag lieve lezers,

Het is weer twee weken geleden dat ik iets geplaatst heb, dus hier weer een cadeau-ideetje.
Als je een verjaardagsfeest houdt met warm weer, willen veel gasten vaak alleen maar water drinken. Je kunt dan een kan vullen met water en bijvoorbeeld takjes munt of schijfjes limoen maar je kunt ook een waterfles op tafel zetten. Ik heb een fles goedkoop bij de IKEA gekocht, maar ergens anders zijn zij ook verkrijgbaar. Voor deze fles heb ik een hoes gehaakt in een netpatroon, ook wel visnetpatroon genoemd. 

Haak een ring van 5 lossen. Begin met 1l, *1v in de ring, 5l, herh vanaf * nog 10x, hv in 1l beg van de toer. (11 lussen). dan hv in de 1e 3l van eerste lus, 1l, 1v in dzf lus *7l, 1v in volg lus en herh vanaf *. Herh toer 2 net zolang als je wilt. 

Kies een leuke, zomerse kleur uit.
Ben je boven aan de fles gekomen met haken, hecht dan af en maak een koordje wat je door de bovenste gaten kunt rijgen. Bevestig twee kralen aan het uiteinde.

Succes met maken en tot over twee weken!

maandag 10 juli 2017

hangende vlinders


Hallo allemaal!


Het is al weer twee weken geleden dat ik wat geplaatst heb, maar dat had ik al uitgelegd. In de zomer als het warm weer is, heb je natuurlijk niet zo veel zin om binnen te knutselen.
Mijn computer doet een beetje raar dus krijg je dit stukje in een ander lettertype dan je gewend bent.

Het cadeau-ideetje van deze week is leuk voor als je binnenkort een jarige hebt die van de natuur houdt. Zoek een mooie tak in het bos of park en bevestig daar wat haakjes of spijkertjes aan.
Knip uit karton (dat kan ook gekleurd karton zijn of zoals je op de linker vlinder van mij kunt zien, bladmuziek) een vlinder. Maak eerst een mal zodat alle vlinders die je daarna knipt, hetzelfde formaat hebben. Met dubbelzijdig plakband plak je de vlinders op elkaar in het middengedeelte. Maak dan in de vleugels op vier punten een gaatje en rijg daar een koordje door. Breng de vier strengen samen en maak een knoopje. Rijg dan een kraal er aan en maak aan het einde nog een knoop. Klaar om aan de tak te hangen!
Maak er zoveel als dat jij mooi vindt.

Je kunt dit ideetje ook gebruiken om aan de jarige op te sturen als kaart. Laat dan de kraal achterwege en pak de vlinder mooi in. Weer eens wat anders dan een gewone verjaardagskaart!

Succes met maken en tot over twee weken.