maandag 26 juni 2017

ketting met steen

Hallo lieve lezers,

Twee weken geleden heb ik jullie verteld dat ik deze zomer om de week een cadeau-ideetje zal plaatsen. Met het mooie weer heb je natuurlijk weinig zin om binnen te zitten knutselen. 

Het item van deze keer is een ketting met een steen er in. Mijn zoon heeft toen hij klein was edelstenen gespaard maar deze liggen nu te verstoffen op de zolder. Weggooien is toch zonde dus heb ik een mooi exemplaar uitgezocht en er een ketting van gemaakt. Een edelsteen heeft natuurlijk niet iedereen op zolder liggen, maar een mooie steen die je op vakantie hebt gevonden, een bijzondere schelp meegenomen van een strandwandeling, of iets anders kleins, kan natuurlijk ook!

Wat je nodig hebt, is zwart sieradenkoord en twee knijpringetjes. Maak met macramé techniek een netje voor het steentje en verdeel het koord daarna in twee strengen. Bevestig de knijpringetjes er aan en maak van de rest van het koord een ketting op de lengte die jij mooi vindt. 

Succes met maken en tot over twee weken! 

zaterdag 10 juni 2017

ingelijste veer

Hallo lieve lezers,

Zoals elk jaar ben ik van plan om als het weer wat mooier en warmer wordt, om de week een cadeau-ideetje te plaatsen. Je hebt tenslotte geen zin om met 30 graden binnen achter de naaimachine te gaan zitten! Dus volgende week zal ik niets plaatsen maar de week daarop weer wel.

Het cadeau-ideetje van deze week (een paar dagen eerder dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb nu even wat meer tijd!) is een ingelijste veer. Je vindt op straat of bij de kinderboerderij soms zulke mooie exemplaren. En een lijstje is bij de Action niet duur en zo gekocht. Om het cadeau persoonlijker te maken kun je de veer met verf  een stukje kleuren. Doe dat in de favoriete kleur van de jarige en je komt met een leuk en trendy cadeautje binnen!

Succes met maken en tot over twee weken.

maandag 5 juni 2017

versierde strandtas


Goedemaandag!

Hebben jullie een fijn Pinksterweekend gehad? Het was in ieder geval goed weer om iets te ondernemen zoals een wandeling door het bos of over het strand.
En wat neem je mee als je naar het strand gaat? Een tas! Dat is altijd handig voor een handdoek, een flesje water en een goed boek.
Laatst had ik zo'n strandtas goedkoop op de kop getikt maar hij zag er wat saai uit. 
Om de hengsels heb ik toen stroken stof gevlochten, maar dat kun je natuurlijk ook met lint doen, dan rafelt het wat minder (maar ik vind rafels altijd lekker ongedwongen staan). Zet alles even aan de tas vast met naald en draad.
Met splitpennen heb ik op de voorkant van de tas een hartje gemaakt. Je ziet het, de tas is een stuk minder saai geworden en het is een leuk idee voor een cadeautje. 
Niet duur en je bent in een uurtje klaar.
Je kunt natuurlijk ook nog de binnenkant van de tas bekleden met dezelfde stof als de hengels, maar dan ben je wat meer tijd kwijt.

Succes met maken en tot volgende week.