maandag 24 april 2017

rood-wit-blauwe sierraden


Goedemaandag!

Wat fijn dat jullie mijn blog weer bezoeken.
Het is meivakantie en dan wil je graag mooi weer, maar het is best wel koud voor de tijd van het jaar! Voor de vrijmarkten die er straks op Koningsdag zullen zijn, is dat geen goed nieuws. Ik ga er altijd  naar toe om leuke hebbedingetjes te kopen die ik dan weer kan gebruiken voor een cadeau-ideetje. Nu maar hopen dus dat er genoeg kleedjes in de winkelcentra en parken zullen zijn!

Het item van deze week is natuurlijk helemaal in de Koningsdag vorm.

Op zo'n dag moet je natuurlijk wel in het oranje of rood-wit-blauw gaan! Haak dan deze armband en ring voor een jarige van deze week en het cadeau zal een schot in de roos zijn!

Het enige wat je er voor nodig hebt, is natuurlijk wel de juiste kleuren haakkatoen. Verder een kraal en een koordje voor de armband en een witte knoop voor de ring. Op zich niet moeilijk te maken en je bent zo klaar. 

Veel succes met maken en tot volgende week!

maandag 17 april 2017

mini kasje

Goede Paasmaandag allemaal!

We genieten nog steeds van een heerlijk lang weekend ook al is het weer niet echt mooi om buiten te zitten. Maar een lange wandeling over het strand of door het bos is natuurlijk altijd mogelijk, zolang het maar niet al te erg regent. Buiten zijn is goed voor de mens, zeker als je in de natuur bent. En de natuur is op dit moment prachtig! Wat een kleurenpracht, de bloesems aan de bomen en bollen die uit de grond komen, ik geniet daar ontzettend van.

Het cadeau ideetje van deze week is een mini kasje.
Van een lege fles sap heb ik de bovenkant afgeknipt en de dop er op gehouden. Daar kun je een gaatje in prikken voor de lucht die de plantjes nodig hebben. Vul een eenvoudig terracotta potje (die vind ik zelf heel mooi zoals je op de foto ziet) met wat aarde en plaats een zakje zaad er boven. Zet dan de halve fles er boven op en versier deze met mooie labels en een bloemetje van klei of iets anders wat je in huis hebt. Bind dit allemaal met mooi touw om de hals van de fles. Pak het mooi in en je hebt een leuk voorjaarscadeautje!

Succes met maken en tot volgende week.

maandag 10 april 2017

eierdopjes

Hallo lieve lezers,

De Paasdagen komen er weer aan en misschien ben je wel uitgenodigd voor een leuke paasbrunch. Om dan niet met lege handen aan te komen is het cadeau ideetje van deze week een paar eierdopjes.

Zij zijn heel gemakkelijk te maken door een paar houten kralen met een lintje, touwtje of leren koordje aan elkaar te rijgen. Ik had nog wat kralen over van de woonketting die ik goedkoop bij de Action had gekocht.
Het leuke van deze eierdopjes is, dat je deze daarna nog als servetring kan gebruiken. 
Een twee-in-één cadeautje dus!
Maak er zoveel als je wilt en pak ze leuk in.

Succes met maken en prettige Paasdagen!
Tot volgende week.

maandag 3 april 2017

vlaggenslinger

Hallo lieve lezers,

Vandaag een cadeau ideetje voor een jarige collega. Hoe leuk is het als je jarig bent en je komt op je werk en er is aan je gedacht.
De werkplek is versierd met een zelfgemaakte vlaggenlijn.

Zoiets kun je heel eenvoudig maken door kleine driehoekjes te haken in een kleur die jij nog in je haakmand hebt liggen of die jij leuk vindt.
Haak de driehoekjes aan elkaar met een contrasterende kleur en maak lussen aan de uiteinden.
Je kunt de vlaggenlijn zo groot of zo klein en zo lang maken als je zelf wilt.

Hang het 's morgens op bij de jarige job en een feestelijke dag kan beginnen!

Succes met maken en tot volgende week.